Valná hromada 13.12.2005 ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
II. ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA ČESKÁ ASOCIACE ČISTÍCÍCH STANIC
Zpráva revizní komise za roky (11) Jiří Schlaghamerský & Pavel Drozd.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
Sdružení veřejně prospěšných služeb. SVPS Základní informace Sdružení veřejně prospěšných služeb je nezávislá organizace s působností na území celé České.
O PROJEKTU Projekt realizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v rámci nadačního programu ČESKÁ STAVEBNÍ AKADEMIE Projekt.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Celostátní síť pro venkov
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
OMC Pracovní expertní skupina
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Česká asociace adiktologů
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Konference AFIZ Pojišťovací sektor a klíčové úkoly 2007.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Pojišťovnictví Regulace a dohled Ing. Dalibor Pánek
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
KONFERENCE AŘG ČR PŘEROV-3. DUBNA – 5. DUBNA 2013.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Mgr. Alena Hesová Podpora finanční gramotnosti prostřednictvím Metodického portálu
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Zpráva o činnosti SK RVŠ 15. zasedání P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Ing. František ŘEZÁČ MASARYKOVA UNIVERZITA T – 4 Ekonomické předpoklady podnikání pojišťovacího podniku.
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Zpráva kontrolního výboru
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Valná hromada Praha
Sociální práce TEĎ a TADY II
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ

Zpráva o činnosti 2005 Jiří Fialka

Mezinárodní události Morris review, Holandsko, GC: role aktuárů

Poslání České společnosti aktuárů Česká společnost aktuárů Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Zastupuje zájmy aktuárů. Za tímto účelem komunikuje se státními orgány a zástupci zaměstnavatelů. Prostřednictvím členství v mezinárodních organizacích, především IAA a GC, prosazuje zájmy svých členů a udržuje kontakt s aktuálním vývojem v oboru. Přispívá k zajištění finanční stability pojistného trhu včetně veřejného pojištění a dalších oblastí. Garantuje odbornou úroveň certifikovaných členů. Je schopná podpořit ty své členy, kteří jednají v souladu s dokumenty společnosti.

Aprobační komise Projednala 22 žádostí o osvědčení (z toho 15 obnovení) Celkem k vydáno 63 osvědčení, 34 „nových“ Konec platnosti osvědčení vydaných před rokem 2002 ČSpA Garantuje odbornou úroveň certifikovaných členů Prostřednictvím členství v mezinárodních organizacích, především IAA a GC, prosazuje zájmy svých členů a udržuje kontakt s aktuálním vývojem v oboru.

Vzdělávání Seminář z aktuárských věd: 23 seminářů, 10 do programu dalšího vzdělávání Mimořádné studium na MFF UK: 57 zkoušek ČSpA Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Garantuje odbornou úroveň certifikovaných členů

Schůze, mimořádná valná hromada Mimořádná valná hromada - Morris review, volba aprobační komise Členská schůze – penzijní reforma ČSpA Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Zastupuje zájmy aktuárů. Za tímto účelem komunikuje se státními orgány a zástupci zaměstnavatelů.

Pracovní skupina IFRS Výpočet bezrizikové úrokové křivky Nové standardy IAA Test postačitelnosti rezerv životního pojištění Směrnice na test postačitelnosti technických rezerv neživotního pojištění České překlady pojmů v oblasti pojišťovnictví ČSpA Podporuje vzdělávání a odborný růst svých členů. Přispívá k zajištění finanční stability pojistného trhu včetně veřejného pojištění a dalších oblastí.

Nová verze webových stránek Zavedení uživatelských účtů s diferenciací přístupových práv Součástí jednotlivých účtů jsou kontaktní informace, a informace o placení příspěvků (zcela aktuální až od roku 2006) 77 členů se pravděpodobně od uvedení nové verze vůbec nepřihlásilo nebo si ponechali systémem přednastavené heslo Otevřená komunikace, informovanost

Externí spolupráce Úřad státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění ČSpA Zastupuje zájmy aktuárů. Za tímto účelem komunikuje se státními orgány a zástupci zaměstnavatelů.

Mezinárodní aktivity Groupe Consultatif Příprava reformy GC Výbory 2006 v Praze Mezinárodní asociace aktuárů (IAA) Evropská aktuárská akademie ICA 2006 – česká sekce ČSpA Prostřednictvím členství v mezinárodních organizacích, především IAA a GC, prosazuje zájmy svých členů a udržuje kontakt s aktuálním vývojem v oboru.

Budoucnost Solventnost II Reforma Groupe Consultatif Role aktuárů ČSpA v roce 2004 nemusela prokazovat, že je schopná podpořit ty své členy, kteří jednají v souladu s dokumenty společnosti.

Zpráva o hospodaření 2005 Kateřina Vlčková

Zpráva revizní komise Tomáš Cipra

Rozpočet 2006 Kateřina Vlčková

Různé