Marketing medu MUDr.Radek Hubač.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
PRODEJ MALÉHO MNOŽSTVÍ VLASTNÍCH PRODUKTŮ („Prodej ze dvora“)
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Prodej ze dvora legislativní požadavky
Výroba MEDOVINY. Nezbytnost včel… V přírodě nezastupitelné – ekologická stabilita 1 včelstvo/rok – 137x větší finanční přínos pro společnost než ve formě.
Systém kritických bodů
MEDMORAVIA s.r.o. Včelařská stanice Rajhradice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ing. Jaroslav Prachař Dětská obuv a značka kvality CZECH MADE.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výrobek a jeho životní cyklus
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Potravinová politika.
VČELAŘSKÝ KROUŽEK MLÁDEŽE
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Konference „ Farmářské trhy – módní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum Praha MVDr. Jan Váňa Státní veterinární správa.
ORGANIZACE STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY
OZNAČOVÁNÍ POTRAVIN Ing. Zuzana Nováková.
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nařízení vlády č. 453/2004 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na diagnostické zdravotnické prostředky in vitro (transpozice Direktivy 98/79/EC)
DOBROVOLNÁ CERTIFIKACE DĚTSKÉ OBUVI PhDr. Vlasta Mayerová Česká obuvnická a kožedělná asociace Praha,
Str. 27.  peněžní částka účtovaná za výrobek nebo službu  vyjadřuje hodnotu výrobku nebo služby  přináší firmě příjmy - jako jediná ze 4P (výrobek,
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_06.
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hygienická problematika produkce zpracování a prodeje medu
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Včelí produkty, jejich získávání a využití
Označování potravin Ing. Jiří Koudelka.
Kupujte med přímo od včelaře! Získáte tak:
MVDr. Lýdia Lánská Čačková
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_77 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
Navrhované změny legislativy ČR a EU v oblasti veterinární hygieny
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární.
HACCP.
Nejčastější závady v označování
ZÁKON č. 110 o potravinách a tabákových výrobcích Pro výuku připravil Ing. Jan Weiser.
Přímý prodej produktů prvovýroby konečnému spotřebiteli MVDr. Jana Horňáčková SVS ČR Klatovy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
VY_32_INOVACE_09_VČELA_ život, význam včely AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_08.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) Vyhláška č. 289/2007 Sb., o.
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
HACCP.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Změna veterinární legislativy
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Maturitní otázka 17., 22 HACCP.
„Hazard Analys and Critical Control Points „
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Problematika potravinových odpadů v ČR
VY_32_INOVACE_09 09 Ze života včel autor: Mgr. Jana Kobylková
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Marketing farmářských produktů
FARMÁŘSKÁ BURZA 6. ročník – 30. května 2018
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Transkript prezentace:

Marketing medu MUDr.Radek Hubač

Právní normy Z.č.147/2006 –Veterinární zákon Vyhl. 76/2OO3 – odchylky váhy Vyhl.1/1999 –Norma Český med HACCP - Systém kritických bodů

Veterinární zákon §20 odst 4c Není-li stanoveno jinak,lze uvádět do oběhu pouze med, který je zdravotně nezávadný a pochází od klinicky zdravého včelstva Odst 5) Med ze svého hospodářství může chovatel prodávat v malých množstvích… a to přímo ! spotřebiteli

Veterinární zákon Označení medu Jméno a příjmení Adresa trvalého pobytu chovatele Druh medu podle jeho původu Údaj o množství Datum minimální trvanlivosti

Údaj o množství Vyhl 76/2003 Sb. – přípustné záporné odchylky balení: Balení do 100g – 8% 250g – 5% 500g – 3% 1000g – 1% Uvádět raději např. 950g

Datum minimální trvanlivosti Spotřebujte do …- taxativně dané po překročení datumu likvidace Minimální trvanlivost do… i když projde, lze trvanlivost prodloužit a výrobek upotřebit – vhodné pro med

Norma Český med Pomáhá prodat – deklaruje vyšší kvalitu Problém – neznalost zákazníků – nutno šířit osvětu!!! Včelaři - pokud med splňuje obsah vody a není skladován nad 20st.C bez problémů vyhovíme

HACCP - Systém kritických bodů Oddíl 2, §22 Z 147/2006 Sb. Podnikatelé musí uplatňovat zásady správné hygienické praxe a postupy založené na analýze rizika a kritických kontrolních bodech

Úroveň včelaře Dodržovat správnou hygienickou praxi – nové, stejné obaly, etikety doplnit Med z vlastního chovu - splňuje normu Český med Škála produktů Podání odborné informace –osvěta Reklama v místě bydliště

Obaly Ne!!! Omnia sklenice Svazová sklenice Mikrobiální kontaminace Smršťovací folie

Produkty Pastovaný med květový a medovicový Med s květovým pylem 5% Medovina Propolis – mastičky, tinktury Včelí vosk – svíčky… Nakvašený med zdarma vyměnit – služba zákazníkům

Závěr Bez práce nejsou koláče – nikdo za nás propagaci neudělá Nutné vzdělávání včelařů Dotace Racionalizace – vyšší průměr počtu včelstev