OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE (OPPI)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Školení úspěšných žadatelů o dotaci 2. Výzva MAS.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Operační program Podnikání a inovace doporučení pro další programové období, vzorové projekty Ing. Renata Kořínková | vedoucí oddělení koordinace Strukturálních.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Základní kroky v administraci žádosti o dotaci. Přístup:  systém pro elektronické podávání žádosti o dotaci Výhody:  On-line.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Setkání regionálních výrobců
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro administrátory
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE (OPPI) PROGRAM POTENCIÁL - VÝZVA III ŽÁDOSTI O PLATBU Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková OPPI – nové programové období 2007 - 2013 Program Potenciál – nástupce programu pro podporu technologických center Agentura CI – zprostředkovatel MPO – správce programu

ŽÁDOSTI O PLATBU: DOPORUČENÍ NA ÚVOD aktivně zapojte do přípravy ŽoPl svého účetního od začátku evidujte doklady k projektu a průběžně vytvářejte jejich kopie postupujte dle následujících dokumentů: Pokyny pro žadatele – obecná část Pokyny pro žadatele – zvláštní část Potenciál Instrukce k věcné správnosti ŽoPl (příloha č. 8 Výzvy III) Návodka pro dokládání materiálů k Žádosti o platbu pro příjemce podpory ze strukturálních fondů programu OPPI Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: FORMÁT elektronická část -- záložka „Žádost o platbu“ v eAccount je aktivní až po vydání Rozhodnutí papírová (dokladová) část -- neslepovat, nesešívat, nedávat do kroužkové vazby -- řadit podle jednotlivých účetních dokladů (UC 1, UC 2,…) -- za každé UC zařadit relevantní doklady -- zálohové faktury – zařadit hned před vyúčtovací fakturu a do poznámky napsat např. „zálohová faktura k UC 3“ Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: PRŮBĚH KONTROLY NA CI finanční kontrola kontroluje úhrady, VS, DZP, mzdové náklady apod. věcná kontrola soulad nárokovaných položek v ŽoPl s položkami v záměru kontrola výběrových řízení kontrola doložení všech povinných příloh kontrola zařazení do správných rozp. položek dle zařazení majetku v účetnictví žadatele vrácení žadateli k opravě / předání ŽoPl na MPO veškeré nedostatky v žádosti o platbu musí být odstraněny nejpozději do tří (3) měsíců od doručení první výzvy poskytovatele k jejich odstranění příjemci dotace.

ŽÁDOSTI O PLATBU: HLAVNÍ ZÁLOŽKY I. obecné informace o příjemci kontaktní osoba, bankovní spojení termíny realizace – skutečné datum zahájení a ukončení etapy skutečné datum ukončení etapy/projektu = datum úhrady posledního dokladu, příp. datum vydání kolaudačního souhlasu či uvedení dlouhodobého majetku do užívání bez vyplnění polí označených “ * “ nelze pokračovat dále účetní doklady veškeré účetní doklady týkající se projektu úhrady úhradové doklady přehled úhrad a úhr. dokladů, které byly zadány v záložce účetní doklady rozpočet přehled etap a schváleného rozpočtu projektu Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: HLAVNÍ ZÁLOŽKY II. financování nutné doplnit všechny údaje pro veřejné a soukromé spolufinancování ZV přílohy zapisování/přehled příloh dokumentace vygenerování a elektronické podepsání ŽoPl prohlášení odeslání ŽoPl v systému nástěnka - slouží pro komunikaci s projektovým manažerem (PM) s manažerem autorizace plateb (MAP) komunikace přes projektovou nástěnku probíhá pouze s PM projektu! Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: ÚČETNÍ DOKLADY pořadové číslo v Přehledu úč. dokladů uvádějte na listinné příloze odstraněním účetního dokladu dojde k odstranění souvisejících úhrad a příloh nedojde k přečíslení UC s vyšším pořadovým číslem Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: DETAIL ÚČETNÍHO DOKLADU I. dodavatel název dodavatele musí odpovídat názvu společnosti na faktuře předmět plnění pořizované položky musí být v souladu s položkami v záměru není-li pořizovaná položka na seznamu v záměru a nemáte schválenou žádost o změnu v projektu, nejedná se o ZV způsobilé výdaje v Kč částka bez DPH, příp. bez alikvótní nezpůsobilé části pokud výše ZV není rovna ceně bez DPH – vysvětlit do poznámky nezpůsobilé výdaje v Kč DPH + hodnota pořizovaného majetku, který je v rámci projektu nezpůsobilý (je-li součástí faktury) rozpočtová položka o zařazení majetku do konkrétní rozp. položky rozhoduje to, jak o tomto majetku budete účtovat ve svém účetnictví Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: DETAIL ÚČETNÍHO DOKLADU II. datum podpisu objednávky/smlouvy je-li toto datum před datem schválení RŽ, takový UC je nezpůsobilý  do ŽoPl vůbec nezařazovat existuje pouze objednávka zapsat datum vystavení objednávky doložit objednávku existuje pouze smlouva zapsat datum podpisu smlouvy doložit smlouvu existuje objednávka i smlouva zapsat datum, které nastalo dříve doložit objednávku i smlouvu neexistuje objednávka, ani smlouva  nechat prázdné pole Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: ZAOKROUHLOVÁNÍ tuzemské faktury zaokrouhlovat na celé koruny DOLŮ zahraniční faktury celkovou uhrazenou cenu uvádět včetně desetinných míst Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: DOKLÁDÁNÍ VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ doklady k VŘ zkompletovat a zaslat spolu s ŽoPl na CzechInvest ve zvláštních deskách (nezapisovat jako přílohu ŽoPl) lze dodat v podobě elektronické – naskenované v záložce „Výběrová řízení“ papírové všechny obdržené nabídky (tedy i ty vyřazené) další povinné dokumenty (dle aktuálních Pravidel pro výběr dodavatele): zadávací dokumentace vyhlášení inzerátu korespondence s uchazeči před a po zadání (pokud se uskutečnila) oznámení o výsledku řízení žádost o doplnění údajů uchazečem rozhodnutí o zrušení soutěže + zpráva z výběrového řízení sestavená dle PpVD Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: ELEKTRONICKÝ PODPIS žádost o platbu může podepisovat osoba oprávněná jednat za společnost dle OR (1 i více osob!) osoba zplnomocněná k podpisu ŽoPl plná moc originál s úředně ověřenými podpisy příloha ŽoPl Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: POVINNÉ PŘÍLOHY I. – věcná kontrola nákup pozemků a staveb výpis z KN a snímek z KM (ne starší 3 měsíců) k prokázání vlastnických práv – nejpozději k 1. ŽoPl znalecký posudek protokol o zařazení do DM (inventární karta, karta majetku,…) budovy kopie dodacích listů/předávacích protokolů na dílčí plnění kopie záznamu o převzetí stavby nebo její části část stavebního deníku, ze které lze vyčíst datum zahájení prací protokol o zařazení do DM kolaudační souhlas nebo uvedení do zkušebního provozu (nejpozději k datu ukončení projektu) hardware a sítě kopie dodacích listů protokoly o zařazení do DM Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: POVINNÉ PŘÍLOHY II. – věcná kontrola ostatní stroje a zařízení kopie dodacích listů protokoly o zařazení do DM práva duševního vlastnictví znalecký posudek (je-li hodnota vyšší než 500 tis. Kč) software a data povinná publicita cestovné předepsané tabulky pro mzdy a cestovné zpráva o průběhu pracovní cesty Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

ŽÁDOSTI O PLATBU: POVINNÉ PŘÍLOHY III. – věcná kontrola mzdy a pojistné předepsané tabulky pro mzdy a cestovné, vč. výkazů práce pracovní smlouvy (dohody), příp. dodatky kopie mzdových listů zaměstnanců služby poradců, expertů, studie kopie smlouvy s externím poradcem nebo jiný smluvní vztah zpráva nebo studie, co bylo výstupem materiál kopie dodacích listů další možné dokumenty: vnitřní účetní směrnice fotografie dokladující splnění povinné publicity cenové nabídky – pokud se na ně odkazuje smlouva, objednávka, faktura,.. Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková

DĚKUJI ZA POZORNOST Dominika Dlasková Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. © Copyright, CzechInvest 2010. Všechna práva vyhrazena DĚKUJI ZA POZORNOST Dominika Dlasková dominika.dlaskova@czechinvest.org Tel.: 296 342 517 Update: Březen 2010 Author: Dominika Dlasková