Projekt „Vzdělávejte se!“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“. 2 Projekty Projekt Školení je šance - podává zaměstnavatel na MPSV Projekt Vzdělávejte se - žádá zaměstnavatel.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Příležitost dělá(t) zaměstnance
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Studijní obor: Sociální činnost
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“ Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
„Vzdělávejte se pro růst
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt „Vzdělávejte se!“ PhDr. Václav Kulhavý Ministerstvo práce a sociálních věcí Seminář ÚP Vyškov – setkání se zaměstnavateli 30. června 2009.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Účetnictví projektu.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Naklady a jejich členění
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Základní předpoklady úspěšného projektu do OP VK Aleš Vlk MŠMT,
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Projekt „Vzdělávejte se!“ Vladimír Patáčik Úřad práce ve Frýdku-Místku vladimir.patacik@fm.mpsv.cz 24.6. Třinec

Projekt „Vzdělávejte se!“ - zmírnění dopadů ekonomické krize - udržení zaměstnanosti zvyšování vzdělanosti zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků

Projekt „Vzdělávejte se!“ podpora formou poskytnutí příspěvku na úhradu nákladů na odborný rozvoj zaměstnanců a na mzdové náklady zaměstnanců zúčastňujících se vzdělávání Na projekt je vyčleněno celkem 1,5 mld. Kč v první fázi OPRLZ (uznatelnost do 30.6.2009), v navazujícím fázi OPLZZ (od 1.7.2009)

Projekt „Vzdělávejte se!“ Zaměření projektu na: zaměstnavatele, kteří v důsledku celosvětové finanční krize a hospodářské recese museli (§209 ZP) nebo budou muset omezit výrobu ve svých provozech jejich zaměstnance, kteří jsou ohroženi negativními důsledky organizačních změn podniku v důsledku krize

Projekt „Vzdělávejte se!“ žádosti přijímají ÚP podle místa výkonu práce (mimo Prahy) Žádost bude obsahovat mj. - relevantní důvody o vlivu krize na zaměstnavatele, - seznam zaměstnanců účastnících se odborného rozvoje, - vzdělávací kurzy a vybrané vzdělávací instituce (dopad a způsob výběru),

Projekt „Vzdělávejte se!“ - Součástí žádosti bude i kalkulace nákladů na vzdělávání (jednotlivé kurzy) - Cena vzdělávání nesmí přesáhnout cenu v daném regionu obvyklou a kalkulované ceny uvedené zaměstnavatelem v žádosti budou cenou maximální

Projekt „Vzdělávejte se !“ Typ vzdělávání Obecné vzdělávání (přenositelné) ANO např. jazykové (specializované) vzdělávání, IT dovednosti (AutoCAD), oborové vzdělávání uplatnitelné u více zaměstnavatelů v jednom oboru, např. účetnictví, stavební práce, svářečské zkoušky atd. Specifické vzdělávání (nepřenositelné) NE! např. školení na práci se specifickým softwarem či technologií výroby, které byly vyvinuty pouze pro daný podnik

Projekt „Vzdělávejte se!“ Zaměstnavatelé mohou obdržet příspěvek na úhradu nákladů na vzdělávání zaměstnanců (obvyklých)  na náhradu mzdy, včetně sociálního a zdravotního pojištění a cestovních náhrad, a to po dobu, kdy se jejich zaměstnanci účastní vzdělávání. - max. příspěvek na mzdy činí 24 000,- Kč/měsíc

Projekt „Vzdělávejte se!! příspěvek na cestovní náhrady - nezbytné a prokázané náklady - jízdní výdaje - výdaje za ubytování (max. 1000,- Kč) - stravné

Projekt „Vzdělávejte se!“ Režim podpory „de minimis“: podniku, bez ohledu na jeho velikost, lze hradit až 100% nákladů projektu za předpokladu, že spolu s ostatními přijatými či přijímanými podporami (i z jiných zdrojů) nepřesáhne celková částka podpory 200 tis. EUR za poslední 3 účetní období

Projekt „Vzdělávejte se!“ Pokud zaměstnavatel čerpá podle blokové výjimky: velký podnik – max. 60 % z prokázaných nákladů, střední podnik – max. 70 % z prokázaných nákladů,) malý podnik – max.80 % z prokázaných nákladů,

Projekt „Vzdělávejte se!“ Upřesnění podle zkušeností: kurzy s efektem, 1denní (platili byste je?) 45 min. teorie, 60 min. praxe a účast na vzdělávání 30 min. přestávka podle ZP (po 6 hod.) – odpočet max. přísp. na mzdové náklady 24000/FPDxhod. úč. pouze zaměstnanci uvedení v příloze dohody nedokončení – poměrné krácení nákladů, mzdy jen za účast

Projekt „Vzdělávejte se!“ Upřesnění podle zkušeností: 160 Kč na člověkohodinu, 500,- lektorné reálné náklady (administrace, pomůcky, příprava lektorů, nájemné – platili byste to?) vedení přehledu o účasti na vzdělávání (den, od do) publicita (barevná x černobílá) vyřízení 3 – 4 týdny

Projekt Vzdělávejte se! Upřesnění podle zkušeností včasné a úplné předložení podkladů pro poskytnutí příspěvků realizace podle žádosti (rozsah,harmonogram) účast těch, kteří jsou v příloze dohody mzdy vyplacené, učiněny odvody faktury odpovídající skutečnosti kontrola (průběžná i následná)

Projekt „Vzdělávejte se“ informace od 23.3.2009 www.mpsv.cz www.esfcr.cz

Děkuji Vladimír Patáčik Úřad práce ve Frýdku-Místku