N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je pravda aneb Důvody, které mne vedou k víře, že existuje Bůh.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen.
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
4. Vesmír je „jemně vyladěn“ (aby umožnil život)
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Integrita bezúhonnost
Ochrana osobnosti Jméno a bydliště člověka © Vladimír Plecitý, 2012.
Slova Květiny.
Tereza Kudělová. Svět techniky  Od začátku techniky jsme přešli z dřevěných kol a vozů na letadla,auta,autobusy,motorky a další věci potřebné k blahobytnému.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
MOUDRA.
N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist 5. Jak vznikl život?
N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist 6. Vznik živočišných druhů.
Co je pravda aneb Důvody, proč věřit křesťanství a Bibli
Ve společenství s Matkou Boží
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
2. Často však světlo svítání | zastře strach z večera, | když člověk pozná zklamání | a zmizí důvěra.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Základní kategorie ekonomie  Vztah ekonomie.
filosofický a umělecký směr vznikl po první světové válce v Německu
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
Integrovaná duchovní péče ve zdravotnických službách Rev. George Cobb Vedoucí kaplanského týmu Nemocnice Mount Vernon North West London, UK.
 Touha a nejvyšší hodnota Čechů – funkční rodina a děti  Realita – život vedoucí spíše k destrukci rodin  Rodina je nenahraditelná – má smysl bojovat.
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
U holiče Jeden muž šel, stejně jako každý jiný měsíc, k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist 8. Bezejmenná.
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
RISK Náboženství.
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Předmět: Základy společenských věd Ročník: III.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Kniha JOB Podněty k meditaci 2. část. Úvod  Co se vám vybaví při slově „nářek“?  Z jakých důvodů naříkají často lidé, s nimiž se setkáváte nebo pravidelně.
Svět není, děje se. Bytí (ve smyslu předmětného, věcného bytí, nikoli bytí např. pojmů a dalších ideálních entit) ve filosofii je něco podobného jako.
Víra a náboženství Výchova k občanství – 6. ročník
Před Boží tváří Služte Hospodinu v bázni, a veselte se s třesením. (Ž 2, 11 K) Služte Hospodinu s bázní a jásejte s chvěním. (Ž 2, 11 E + ČSP)
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
1. Buď počátkem to Slovo nám, | jímž učiněn svět! | Nic bez něho | je život v něm, | jas do zemských běd. | A to světlo svítí | do všech temnot žití, |
Zkušenosti české a slovenské veřejnosti se systemickými konstelacemi - výsledky pilotního průzkumu PhDr. Vojtěch Černý, Ph.D. Mgr. Kateřina Grofová.
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Na psí život si většinou stěžují jen Ti, kteří psa nikdy neměli …
Slova Květiny.
Hřích 1. porušení Božího obrazu
Ježíš.
Náboženství Buddhismus.
SEKTA je náboženská skupina, která nějakým způsobem omezuje své členy.
Náboženství a fanatismus
Byl jednou jeden svět… Luk. 17
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
STÁTY PŘEDNÍHO VÝCHODU
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Základní filozofické otázky
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
BAJAJOVÁ KMENTOVÁ VII.A
Transkript prezentace:

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je pravda aneb Důvody, které mne vedou k víře, že existuje Bůh

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   Upraveno z knihy I Don’t Dave Enough Faith To Be an Atheist (Norman Geisler and Frank Turek, copyright 2004). Použito se svolením nakladatelství Crossway Books, které je součástí Good News Publishers, Wheaton, Illinois, USA, Ke stažení pro osobní využití.   Adapted from I Don’t Dave Enough Faith To Be an Atheist (Norman Geisler and Frank Turek, copyright 2004). Used by permission of Crossway Books, a ministry of Good News Publishers, Wheaton, Illinois (USA), Download for personal use only.

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist 1. Proč se zabývat tím, co je pravda?

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je to pravda?

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je to pravda?   je objevena, nikoli vynalezena (např. gravitace … existovala i před Newtonem)   je absolutní, platí pro všechny lidi všech dob na všech místech (2+2=4 … pro každého, vždy a všude)   víra nemůže pravdu změnit (upřímná víra, že země je placka, nezmění pravdu, že země je kulatá)

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   nezmění ji ten, kdo o ní mluví (pyšný člověk nezpůsobí, že pravda, o které mluví, se stane lží + pokorný člověk nezpůsobí, že lež, o které mluví, se stane pravdou)   je výlučná, vylučuje ostatní možnosti (Bůh jako osoba existuje x neexistuje)

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Absolutní pravda existuje   v oblasti ekonomiky a matematiky (2+2=4 … lze ověřit přepočítáním)   v oblasti fyziky (gravitační zákon … lze ověřit experimentem a měřením)   v oblasti morálky i náboženství (jak ji můžeme zjistit? )

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Proč se snažit poznat pravdu o morálce?   morálka má vliv na to, jaké věci budou uzákoněny (a tyto zákony mohou mít dopad na náš život)   soud v USA v roce 1857 rozhodl, že černoši nejsou občany, ale majetkem bělochů   nacisté věřili, že židé jsou nižší rasou než árijská rasa (to mělo vliv na životy mnohých)   morálka ve tvé rodině má vliv na to, jací budou lidé tobě nejbližší

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Proč se snažit poznat pravdu o náboženství?   existuje věčný život?   pokud ano, ovlivní to mnohé z nás (existují různé možnosti, jak jej žít)   pokud ne, tak „jezme, pijme a hrajme počítačové hry, protože zítra zemřeme“ (snažme se urvat ze života co nejvíc, protože špatné jednání nebude mít žádné důsledky pro věčnost)

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   je člověk víc než prase?   v Saudské Arábii jsou děti vyučovány, že židé jsou prasata a že nemuslimové by měli být zabiti … pak když vyrostou, narážejí osobními letadly do budov uprostřed rušné čtvrti, zabíjejí desítky a stovky lidí (nebylo by lepší, kdyby je jejich náboženství učilo, aby prokazovali lásku svým bližním?)

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   v celém západním světě se děti učí, že člověk vznikl ze zvířat – že je jen prase s větším mozkem; když vyrostou, nepřikládají velkou hodnotu sobě ani druhým, pohrdají lidmi (nebylo by lepší, kdyby se učili, že každý člověk je jedinečný a je stvořen k obrazu Boha?)

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   existuje karma a reinkarnace?   v Indii se lidi moc nestarají o trpící, protože věří, že trpící si utrpení zaslouží, a tak nechtějí narušovat jejich karmu   matka Tereza se starala o trpící lidi (zakládala v Indii útulky pro ženy bez domova), protože se z křesťanství dozvěděla o sebeobětování a službě   (zeptejte se těch miliónů trpících, zda učení o karmě má na ně vliv)

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist pravda v oblasti morálky a náboženství má vliv na náš život a stojí za to ji hledat