Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FORMOVÁNÍ POVRCHU Vnější činitelé.
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
Místo pro život – Do Lipin kolem božích muk. Křižovatce cest za Nečíní směrem do Lipin se říká U božích muk. Boží muka tu nikdo nepamatuje a pomalu ubývá.
Městská knihovna Sedlčany
Proč vlastně stavět rozhlednu na Milíři ?  Už dříve tam stála = obnovení tradice  Milíř má 283 m = nejvíc v okolí = krásný výhled  Přes Milíř vedou.
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE ZVĚTRÁVÁNÍ
Družstvo KRYCHLE. Cesta Naše cesta vedla do Modřanské rokle. Ovšem dostat se tam, byl pro nás nelehký úkol. Najít vchod do rokle nebylo tak jednoduché,
ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna
MYSLIVOST OSVRAČÍN Zpracovala: Lucie Kazdová.
Lov černých skládek Týniště nad Orlicí a blízké okolí.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Exogenní procesy Činnost tekoucí vody.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Stromy.
Boží muka na cestě do Lipin. Křižovatce cest za Nečíní směrem do Lipin se říká U božích muk. Boží muka tu nikdo nepamatuje a pomalu ubývá i těch, kteří.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Bronzový poklad – úprava historicky významné lokality
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Bratři Čapkové.
Horečky ve Frenštátě p.R. a na loukách
Krajina Mikuláše Rutharda – 2.etapa Dosadba vysokokmenných starých odrůd ovoce podél historických polních cest v krajině Chlumecka Občanské sdružení Vespolek.
LIGA LESNÍ MOUDROSTI THE WOODCRAFT LEAGUE
Zahraniční stáž-Nizozemí Tomáš Kratochvíl Lukáš Šrámek.
Přírodovědné školní portfolio
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Zamecky.park.
Všechno v mém životě souvisí
Evangelický kostel, Havířov – Bludovice , 17:00 hod
Vyberte k obrázku dřeviny správný název
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Romantická cesta potoka Kouřimky od pramene až k Labi.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.II.
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
Rumiště a okraje cest.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
TVORBA KRAJINY Výukový materiál EK Tvůrce: Mgr. Alena Výborná Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
* Vyhlášení CHKO: 1978 * Rozloha: 628 km 2 * Účel ochrany: Zachovat původ krajinného vzhledu a cenných přírodních lokalit * Protéká jím řeka Berounka.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
VY_32_INOVACE_ZCR_628 Ročník:4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Svět Téma:Základní charakteristiky Afriky Jméno autora:Mgr. Lucie.
Všechno v mém životě souvisí CZ.1.07/1.1.00/ Minipodnik Cestovní kancelář MAMUT.
KULTURNÍ KRAJINA.
Přírodní krása Rakouska...
Výsadba dřevin Návrh výboru pro životní prostředí září 2015.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K kontrolní práce pro 6. třídu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY-32-INOVACE-498 Cesty v sadovnických úpravách zatravněné a pískové Název školy Masarykova střední.
SPOLEČNÝ PROJEKT DĚTÍ, RODIČŮ, UČITELŮ A PŘEDSTAVITELŮ OBCE PŘÍRODNÍ ZAHRADA.
Rokytka - rozvoj území cyklostezka Stavba číslo: 8268.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
SEMINÁŘ CVIČITELŮ na ČEŘÍNKU říjen 2010.
Chráněné rostliny na Slovácku
DŘEVINY Zdroj: cs.wikipedia.org
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PLANETA ZEMĚ.
Místo pro život - Dětské hřiště v Nečíni
Moje práce na Broumovsku
Škola:. Základní škola Kladruby
Městská knihovna Sedlčany
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Transkript prezentace:

Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky

Cesta Na Dvorské a její okolí je jednou z nejhezčích a nejzajímavějších přírodních lokalit Nečíně – bohužel až do roku 2008 i jednou z nejzanedbanějších: velká černá skládka podél cesty, hromady vybagrované hlušiny u koryta studánky, svoz fekálií na louky, kde ještě stále rostou vstavače a úpolíny! Od roku 2008 Občanské sdružení Místo pro život společně s několika místními občany a školními dětmi začalo lokalitu na Dvorských upravovat. Na místě skládky vzniklo odpočívadlo s vrbovými stavbičkami, místo spadaných jív tu rostou mladé olše, kdysi zarostlá zídka ukazuje krásu nečínské žuly a na borovicích při okraji lesa jsou zavěšeny budky pro sýkorky. Je příjemné tudy procházet. Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky

Divoká skládka podél cesty

Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky Návrh krajinné architektky Evy Wagnerové na úpravu okolí cesty a odpočívadlo

Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky Při úpravě terénu se obnažila skála. Její tvar a charakter ovlivnil nový návrh budoucího odpočívadla.

Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky Podél cesty byly ve spolupráci s učiteli a dětmi základní školy vysázeny vrbové tunely.

Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky Na závěr první fáze úpravy cesty na Dvorské děti z družiny za vydatné pomoci jejich vychovatelek očistily část zarostlé staré kamenné zídky.

Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky