Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.8.1. K 20 4. kontrolní práce pro 6. třídu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.8.1. K 20 4. kontrolní práce pro 6. třídu."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.8.1. K 20 4. kontrolní práce pro 6. třídu TEMA: Český jazyk 6. třída ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2976

2 Písemná práce za 4. čtvrtletí z českého jazyka - náhradní Hana Kletečková

3 Anotace Náhradní prověrka z českého jazyka je určena pro 6. ročník a jedná se o 4. čtvrtletí. Na tabuli se společně po rozdání už oklasifikované práce provede rozbor a oprava. Žáci chodí doplňovat text na tabuli, učitel jejich práci kontroluje.

4 Doplň pravopis Borov- les roste desítky let. Starostliv- lesní hospodáři o něj rozum-ě pečoval-. Hub- škodliv- hm-z. Podél trati v-hloubil- příkop-, aby se nero-šířil zl- a nebezpečný požár. Ohlás- se mlhav- l-stopad. Otužil- dřevaři spěchají do v-sokého lesa. Ostrá p-la zanechává za sebou dílo -kázy. Staré strom- udělal- m-sto pro nov- život. Dřevařov- ruce v-konal- velký kus práce. Na prostran-é m-tině vyroste brz- nov- les.

5 Jazykový a větný rozbor 1.Urči druhy slov (nadepiš číslicí nebo slovem) Přivítal mne srdečně. My tam nepůjdeme. Nikdo se s malým Petrem rozumně nedomluvil. 2. Vypiš z úkolu 1 zájmena a urči jejich druh 3. Urči mluvnické kategorie u slov z úkolu 1 přivítal - malým -

6 4. Vypiš číslovky a urči jejich druh mladý, druhý, pět, lípa, dvacet, několik, dvoje 5. Vypiš základní skladební dvojici a urči druh přísudku Vlevo se vynořila zídka. Chytrost nejsou žádné čáry. Vlasy byly bílé jako sníh. 6. Proveď graf věty a nadepiš větné členy Někteří havíři se na mě včera přátelsky usmívali.

7 Citace Text: Z archivu autorky


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.8.1. K 20 4. kontrolní práce pro 6. třídu."

Podobné prezentace


Reklamy Google