Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská knihovna Sedlčany

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská knihovna Sedlčany"— Transkript prezentace:

1 Městská knihovna Sedlčany

2 Svatý Lukáš = patron ranhojičů, lékařů, malířů
LUKÁŠEK Svatý Lukáš = patron ranhojičů, lékařů, malířů Sedlčanský Lukášek Snaha o léčbu mezilidských vztahů na malém městě metodou výtvarného umění START PROJEKTU ŘÍJEN 2003

3 I když jsme odlišní žijeme tu společně
Projekt Lukášek 2003/2004 I když jsme odlišní žijeme tu společně Účast: 11 partnerů ( ÚSP, Domov důchodců, školky, školy, občanská sdružení) Projekt Lukášek 2004/2005 Kdo jsem a odkud jsem Účast: 14 partnerů ( ÚSP, Domov důchodců, školky, školy, občanská sdružení)

4 Cíl projektu Prolomení izolovanosti zainteresovaných skupin i jednotlivců. Vytváření pozitivních vztahů mezi jednotlivými skupinami. Vzájemné obohacování se zúčastněných (i handicapovaní nám mají co dát – nejenom my jim) – prolomení bariér v nás samých. Změna pohledu místních občanů na mezilidské vztahy a vztahy mezi nesourodými skupinami.

5 Dílčí cíle projektu Zlepšení přístupu sedlčanské veřejnosti (rodičů, dětí, učitelů, představitelů města) k okrajovým skupinám. Vzájemné otevření se ze strany jednotlivých škol a dalších zapojených institucí. Propojení spolupráce mezi státním neziskovým sektorem a občanskými organizacemi. Podpora skupinové práce a společné práce lidí různých věkových skupin. Všechna setkávání povedou i k navazování vztahů mezi jednotlivci. Rozvíjení kreativity zúčastněných.

6 Dlouhodobý cíl projektu
Rozvíjení neformálních přátelských vztahů mezi skupinami i jednotlivci v místě a posilování sounáležitosti lidí k regionu Sedlčanska. Vedení k vytváření pocitu odpovědnosti za místo, ve kterém žijeme.

7 % čtenářů z počtu obyvatel města
2001 – 26, 1 % 2002 – 29, 1 % 2003 – 29, 4 % 2004 – 30, 9 %

8 „Nic tak úžasného neděláme – jenom spolu začínají mluvit lidé kteří spolu dříve nemluvili…“
Fotodokumentace:

9

10

11

12

13

14

15

16

17


Stáhnout ppt "Městská knihovna Sedlčany"

Podobné prezentace


Reklamy Google