PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA, 2011-04-16.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
2. schůze dozorčí rady IPN Kredo a IPN Kvalita 12. března 2014.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
RIS3 MSK – stav přípravy, další postup klastrnet,
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Dr. Braulio F. de Souza Dias: „If you ask what my three priorities are for the Convention, my answer is implementation, implementation and implementation.“
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Pracovní skupina KRAJINÁŘSKÁ ARCHITEKTURA Valná hromada ČKA
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
OTP VH ČKA 2010,2010 – Aktivity ČKA při přípravě nových OTP ČKA se problematice OTP věnuje soustavně od roku 2008 udělala si vlastní analýzu tehdy.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
PRACOVNÍ SKUPINA PRO VZDĚLÁVÁNÍ předseda: prof. Ladislav Lábus Valná hromada ČKA,
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
vedoucí pracovní skupiny
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
Novela stavebního zákona
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Územní systém ekologické stability (ÚSES) (aneb nové metodické materiály MŽP připravené ve spolupráci s MMR) Informace odboru obecné ochrany přírody a.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
PLÁN ČINNOSTI plán činnosti ČKA na období 05/2017–04/2018
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Územní systém ekologické stability (ÚSES) (aneb nové metodické materiály MŽP připravené ve spolupráci s MMR) Informace odboru obecné ochrany přírody.
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vztah ÚSK k Evropské úmluvě o krajině
Aktuální informace z odpadového hospodářství
PROGRAM: Změny klimatu za posledních 10 let v ČR.
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,

Pracovní skupina pro přírodu a krajinu - vyhodnocení Organizace workshopu na téma „Urban sprawl“ (ČKA Brno - únor) Účast členů PS na 1., 2. a 3. Fóru o krajině (ČKA Praha – leden, MŽP Praha – duben, MENDELU Lednice - říjen) - CENELC Aktivní účast na semináři o krajinném rázu (FA VUT Praha – březen) Spolupráce při přípravě 9. ročníku semináře ÚSES – zelená páteř krajiny; organizace Aktivní účast na workshopu ČKA na téma Krajinný ráz ( Praha) Aktivní účast na workshopu ČKA na téma Urbanismus a územní plánování ( Praha) Organizace diskusního workshopu na téma Krajina a zeleň v ÚP; Zkušenosti se stavebním zákonem a vyhláškami (20. – v Lednici) Zajištění vypracování materiálu Analýza zpracování „koncepce uspořádání krajiny“ v rámci procesu územního plánování v rámci spolupráce s MŽP na téma krajinné plánování v ČR Účast v pracovní skupině při MŽP k problematice ÚSES (především aktivní činnost při oponování upřesnění NRBC) Účast v pracovní skupině při AOPK ČR k problematice krajinného rázu (tzv. architektonická komise AOPK) Sledování dění v oblasti obecné ochrany přírody a krajiny a implementace Evropské úmluvy o krajině

Pracovní skupina pro přírodu a krajinu - plán činnosti Pokračování spolupráce s MŽP na téma krajinné plánování v ČR a zprostředkující role pro diskusi na dané téma mezi MŽP a MMR Organizace diskusního workshopu mezi členy širší PS na témata ÚSES – upřesnění nadregionální úrovně a ÚSES v ÚAP a ÚPD (přelom února a března) Organizace diskusního workshopu mezi členy širší PS na téma Krajinný ráz ve vztahu k ÚP a KPÚ (říjen) Sledování aktivit CENELC a účast na akcích věnovaných problematice implementace Evropské úmluvy o krajině Iniciování diskuse s MZe na téma Řešení problematiky krajina v pozemkových úpravách (i s ohledem na vazbu s ÚP) Účast v pracovní skupině při MŽP k problematice ÚSES Účast v pracovní skupině při AOPK ČR k problematice krajinného rázu (tzv. architektonická komise AOPK) Spolupráce s PS KA a PS UÚP Sledování dění v oblasti obecné ochrany přírody a krajiny Navázání užší spolupráce s podobně profesně orientovanými odborníky na Slovensku

Kontakt Ing. Darek Lacina mob.:

Děkuji za pozornost