JUPITER Zuzana Al Haboubi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Planeta Uran.
Advertisements

Planety sluneční soustavy
Planetky, měsíce planet
VY_32_INOVACE_19 - SLUNEČNÍ SOUSTAVA
SLUNEČNÍ SOUSTAVA SOLAR SYSTEM Mgr Iva Lulayová.
Sluneční soustava.
Soubor všech fyzikálně na sebe působících objektů, který je současná astronomie a kosmologie schopna obsáhnout. staří vesmíru se odhaduje na 13 až 18miliard.
Oběžnice Slunce-vnější soustava
SLUNCE.
Planety sluneční soustavy
Uran.
Země ve vesmíru.
Saturn Saturn je v pořadí planet na šestém místě a po Jupiteru druhá největší planeta sluneční soustavy. Planeta byla pozorována již starověkými astronomy.
Jupiter.
Slunce je hvězda, která je Zemi nejblíže…
SATURN.
Sluneční soustava 5. ročník
Sluneční soustava Miroslava Maňásková.
Vrstvy atmosféry.
Sluneční soustava.
Slunce Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.11
J UPITER Nejv ě tší a nejhmotn ě jší planeta Slune č ní soustavy.
Obří planety Fyzika RNDr. Zdeňka Strouhalová
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Šablony GEOLOGIE 2. Vznik sluneční soustavy Vypracovala: Mgr. Eva Ratiborská ZŠ Trávník, Přerov ZŠ Trávník, Přerov.
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Saturn Šablona: III/2
NEPTUN Kateřina Valentová Lucie Kvasničková Triton.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
ZEMĚ Vytvořili David Fousek a Michal Souček. OBRÁZEK ZEMĚ.
Sluneční soustava.
Hvězdy. Je nebeské těleso, které září vlastním světlem. Tím se liší od planet, komet, měsíců a mlhovin, které vidíme na obloze proto, že jsou osvětlovány.
VESMÍR Projekt pro výuku fyziky v 9.ročníku Vypracoval: Bc.P.Martínek.
Planety sluneční soustavy
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
Neptun.
VESMÍR A MY Radek Šipka.
Sluneční soustava Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , září.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 19.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09_Sluneční soustava TÉMATICKÝ.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Mars Jindra Kučerová. Obsah  Základní údaje  Nitro Marsu  Povrch Marsu  Atmosféra  Voda na Marsu  Měsíce Marsu  Závěr  Zdroje.
JUPITER planeta sluneční soustavy Marek Bartoš. OBSAH Všeobecné Povrch Měsíce Zajímavosti.
Vesmír. MERKUR NEPTUN SATURN URAN JUPITERVENUŠE ZEMĚ MARS SLUNCE.
Planety sluneční soustavy
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
JUPITER.
Slunce Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Saturn Planeta s prstenci.
Základy astronomie, Slunce
Uran.
Saturn.
Merkur BARBORA Nováková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
URAN A NEPTUN.
Saturn.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
VESMÍR 2 VY_32_INOVACE_XVII-C-06.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Stavba Země Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pojmem krajinná sféra a se stavbou zemského tělesa.
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Planeta Sluneční Soustavy
Uran Sluneční soustava Název školy
Transkript prezentace:

JUPITER Zuzana Al Haboubi

ÚVOD Jupiter je pátou planetou od slunce a i největší planetou sluneční soustavy .Je v průměru téměř 12krát větší než naše planeta.Oběh Jupiteru okolo slunce trvá necelých dvanáct roků…

Nitro planety Malé jádro uprostřed planety se skládá ze silikátu a železa,je pevné.Nad jádrem se nachází tlustá vrstva složená převážně z vodíku.Ta tvoří rozhodující část objemu i hmoty Jupiteru.vodík je rozdělen do dvou vrstev.obě jsou kapalná.Spodní sahá do 46 000 od jádra a je z kovového kapalného vodíku.Druhá sahá do 70 000 od středu planety.Její hlavní složkou je kapalný molekulární vodík.

Atmosféra Tloušťka Jupiterovy atmosféry je zhruba 1000 km a skládá se z plynného vodíku a hélia.Tmavší oblasti se nazývají pásy,zatímco ty světlejší se nazývají světlá pásma. POLÁRNÍ ZÁŘE

Magnetické pole Magnetické pole Jupiteru je asi 20 000 silnější než mag. pole Země.Magnetické pole zachytilo velké množství plazmy. Magnetosféra je zdrojem intenzivního vyzařování rádiových vln. Částečně se jedná o synchrotronové záření,emitované elektrony o vysoké energii,přítomnými v radiačních pásech.

Měsíce Kolem Jupitera krouží celkem 60 měsíců,z nichž čtyři největší objevil Galileo Galilei.Např.: Největší je Ganymedes.Callisto je silně pokrytý krátery.Europa je nejsvětlejší...apod.

Prstence Jupiter má tři slabé prstence,objevené sondou VOYAGER 1.Soustavy prstenců pozorujeme u všech obřích planet.Jsou složeny z velmi malých,prachových částic.

Shrnutí Největší a nejhmotnější planeta Sluneční soustavy má plynokapalný charakter a chemické složení podobné slunci.Od hvězd se Jupiter liší pouze hmotností,která nestačí k vytvoření podmínek pro reakce,probíhající ve hvězdách.I přesto se se svými mnoha měsíci podobá jakési “Sluneční soustavě“ v malém. KONEC