Ekonomická část. Informace:  účetní závěrky sestavené k 30.6.2008 – termín odevzdání do 11.7.2008 (pozdější termín – po domluvě s příslušnou účetní)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
ODBOR INVESTIC A SPRÁVY NEMOVITÉHO MAJETKU
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nakládání s nemovitým majetkem v podmínkách veřejných výzkumných institucí Porada předsedů a místopředsedů dozorčích rad Praha 25. dubna 2007.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Odbor 28 - Účetnictví a audit Rámec základních legislativních změn Ministerstvo financí Odbor Účetnictví a audit Praha,
 zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (rozpočtová pravidla),
Ochrana zemědělského půdního fondu při stavbě fotovoltaických elektráren Ing. Ivana Skalická.
Novela zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 15. dubna 2009.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Účetní reforma v druhém roce
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Jak dál s daní z nemovitostí? Odbor legislativy majetkových daní a poplatků Alena Holmes.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1155Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 25. – 26. září 2014 Ing. Michaela.
FINANČNÍ ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE (II. část – Směrnice Rady Libereckého kraje) 15. srpna 2012 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Ing. Michaela Stříbrná.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Kapitola 3 směrnice 36/INA-VOK Zásad vztahů Změny navrhované OE
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Ing. Michaela.
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Transkript prezentace:

Ekonomická část

Informace:  účetní závěrky sestavené k – termín odevzdání do (pozdější termín – po domluvě s příslušnou účetní)  pokyny k účetní závěrce budou vyvěšeny na www-stránkách odboru dne na www-stránkách odboru dne včetně požadovaných majetkových příloh včetně požadovaných majetkových příloh

Informace:  nabídnout k prodeji nepotřený nemovitý a movitý majetek  do budou odeslány tabulky na úpravu odpisů MM a NM s termínem odevzdání do  finanční dokumenty: žádost na úpravu zaslat nejpozději do zaslat nejpozději do (úprava fin. dokumentů předložených PO (úprava fin. dokumentů předložených PO do byly chváleny na 12. RK dne , č. usnesení 752/08/RK) do byly chváleny na 12. RK dne , č. usnesení 752/08/RK)

Informace:  do budou odeslány tabulky na návrh rozpočtu na rok 2009 s pokyny pro jejich vyplnění  v druhé polovině roku 2008 bude provedena úprava kapitoly na základě vážnosti požadavků ze strany PO

Legislativa - zákony  Směrnice Rady LK č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek LK a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi ve znění novelizace č. 3 – nejdůležitější změna – čl. XV. – veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce investičního charakteru – po předchozím souhlasu člena rady kraje – zadavatelem je vždy kraj

Legislativa - zákony  Pokyn D-300 – k jednotnému postupu při uplatňování některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů - § 26 – řeší problematiku zařazování majetku

BOZP  na PO bude v elektronické formě rozeslán vzor Směrnice pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (kraj zajišťuje v této oblasti metodickou část, (kraj zajišťuje v této oblasti metodickou část, kterou je pověřen od pan Lubomír kterou je pověřen od pan Lubomír Ťoupalík) Ťoupalík)

Úrazy 2007, 2008  Od do bylo evidováno celkem 465 úrazů, u PO zřizovaných Libereckým krajem  Od do byl evidován celkem 275 úrazů, u PO zřizovaných Libereckým krajem celkem 275 úrazů, u PO zřizovaných Libereckým krajem Nejčastějšími úrazy jsou úrazy horních a dolních končetin při výuce tělesné výchovy (vojelbal a fotbal) a odborného výcviku žáků (v prostorách kuchyně) Nejčastějšími úrazy jsou úrazy horních a dolních končetin při výuce tělesné výchovy (vojelbal a fotbal) a odborného výcviku žáků (v prostorách kuchyně)