Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Advertisements

Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Jednání koordinačního výboru CSV – Plán aktivit Sítě na rok 2011.
ECVET v Programu celoživotního učení
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
OMC Pracovní expertní skupina
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov Královéhradecký kraj LISTOPAD 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Michal Šperling - EUREDIS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
I. Dvořák Zahajovací setkání
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Celostátní síť pro venkov
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Vítejte na třetí místní konferenci
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Kariérové poradenství a podnikavost
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Celostátní síť pro venkov

Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační portál Sítě  Aktivity Sítě, rozpočet na rok 2009  Krajská a okresní setkání Sítě 2009

Celostátní síť pro venkov  Činnost Sítě zahájena na jednání Monitorovacího výboru PRV  Zřizovatelem Sítě je Ministerstvo zemědělství ČR  Síť je „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí a členským státem - efektivnější získávání zpětné vazby  Síť je podřízena společné Evropské Síti pro rozvoj venkova  Síť bude hrát klíčovou roli při formování přístupu k venkovu a zemědělství po roce 2013  Síť propaguje nejen aktivity Ministerstva zemědělství ČR, ale i subjektů činných ve venkovském prostoru a zemědělství, jak u nás, tak i v zahraničí

Cíle Sítě  Seskupení organizací a státní správy zapojených do podpory rozvoje venkova a zemědělství.  Tvorba vhodných podmínek pro spolupráci mezi veřejným a soukromým sektorem.  Sběr informací a dat o nejlepších poznatcích a osvědčených postupech, vyhodnocení zkušenosti dobré a špatné praxe.  Organizace seminářů, jednání k problematice rozvoje venkova a zemědělství.  Vytvoření informačního systému Sítě – aktivity k propagaci MZe a PRV, informace o projektech, interní informace pro členy Sítě webový portál Sítě.

Nástroje Sítě  Setkávání aktérů působících v zemědělství, venkovském prostoru a jejich vzdělávání  Informační systém  Poskytování informací  Databáze expertů a poradců, certifikace poradců pro osu III a IV PRV

Zásady Sítě  Členové Sítě a organizace veřejného i soukromého sektoru společně konfrontují názory  Síť je tedy vhodná platforma top down, bottom up  Vytvořit atmosféru vzájemné důvěry, kdy spoluúčast na Síti musí vycházet z přesvědčení a transparentnosti

Organizační zajištění Sítě MZe Řídící orgán rozhodovací funkce Koordinační Výbor Regionální a Krajské sítě Sekretariát výkonná funkce Tématické pracovní skupiny Členové Sítě na národní úrovni poradní funkce Členové Sítě na regionální a krajské úrovni

Tématická PS Leader  Cíl: poskytnutí aktuálních informací k problematice osy Leader konzultace MAS k realizaci místní rozvojové spolupráce a k realizaci projektů spolupráce zajištění technické podpory MAS v rámci osy Leader

Tématická PS Best practice  Cíl: příprava metodiky o výběru projektů „Best practice“ připravit metodický postup za účelem výběru projektů o nejlepší praxi, poznatcích a osvědčených postupech

Kontaktní místa Sítě Ministerstvo zemědělství ČR Krajská pracoviště agentur pro zemědělství a venkov Regionální pracoviště agentur pro zemědělství a venkov

Informační portál Sítě  Zřízení informačního portálu Sítě – říjen 2009  Databáze členů Sítě  Databáze projektů nejlepší praxe a databáze mezinárodních projektů nejlepší praxe  Databáze expertů a poradců  Nástroj na vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci  Databáze a přehled o socio-ekonomických charakteristikách venkova  Dočasný provoz na

Aktivity Sítě  Akční plán Sítě – podepsán ministrem  Oficiální zahájení činnosti dne  Jednací řád – podepsán ministrem  Statut Sítě – podepsán ministrem  Příprava ročních prováděcích plánů – RPP RPP – Setkávání aktérů působících v zemědělství, venkovském prostoru a jejich vzdělávání RPP – Informační systém

Rozpočet na rok 2009 Rozpočet celkem mil. Kč Rozpočet plán tis. Kč Nástroj 3.1 rok 2009 (Setkávání aktérů působících v zemědělství, venkovském prostoru a jejich vzdělávání) tis. Kč Nástroj 3.2 rok 2009 (Informační systém) tis. Kč Nástroj 3.3 rok 2009 (Poskytování informací) 2 mil. Kč

Aktivity Sítě  Jednání Evropské sítě pro rozvoj venkova  Školení Agentur pro zemědělství a venkov  Jednání koordinačního výboru Sítě  Krajská a okresní setkání Sítě  Konference k pozemkovým úpravám  Spoluúčast na setkání LeaderFest  Podpora prezentace MAS na Zemi živitelce  Konference k rozvoji venkova – podzim 2009  Semináře, školení, workshopy pro partnery Sítě

Krajská a okresní setkání Sítě 2009  Krajská a okresní setkání probíhala od konce března do května 2009  Další okresní setkání byla realizována v červnu a červenci 2009  V září a říjnu budou probíhat semináře a jednání k přípravě aktivit Sítě pro rok 2010

Děkuji za pozornost Ing. Zuzana Dvořáková Odbor venkovských podpor PRV Ministerstvo zemědělství