K otázce aplikace PPP v politikách a příkladech Evropské unie Petr Zahradník EU Office, Česká spořitelna Praha, 19. září 2007 Připraveno pro konferenci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Celostátní síť pro venkov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Konvergence, strukturální operace EU a některá institucionální rizika a bariéry jejich využívání Petr Zahradník Centrum ekonomických studií a EU Office.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Veřejné finance Veřejný sektor, veřejné statky
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
RASC Financování Smart City
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Strategie a změny přístupu EU k podpoře rozvoje dopravní infrastruktury po roce 2020 Petr Zahradník Připraveno pro vystoupení na konferenci Střední Morava.
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

K otázce aplikace PPP v politikách a příkladech Evropské unie Petr Zahradník EU Office, Česká spořitelna Praha, 19. září 2007 Připraveno pro konferenci “Šance a rizika partnerství veřejného a soukromého sektoru”

Vymezení PPP v politikách EU - explicitní (specifické nástroje, politiky, strategie a přístupy) - implicitní (například strukturální a kohezní politika; program rozvoje venkova, zemědělství a rybolovu, nové iniciativy EIB) - experimentální (například ESRIF – Evropské fórum pro bezpečnostní výzkum a inovace)

Explicitní vymezení PPP v pojetí EU -Termín PPP není na úrovni EU legislativně definován, nicméně v praxi fungování institucí je jím chápána spolupráce mezi veřejnými autoritami (na nejrůznějších úrovních) a soukromými podnikatelskými i neziskovými entitami, která je převážně zaměřena na zajištění financování, pořízení, renovaci, management nebo údržbu infrastruktury, či zajištění služby

-Zelená kniha (Květen 2004) -Zahájení debaty o PPP na úrovni exekutivy EU; -Cíl: přizpůsobit komunitární pravidla systému veřejných zakázek a koncesí k usnadnění rozvoje PPP Explicitní vymezení PPP v pojetí EU

-Během přibližně 10 minulých let se PPP pozvolna rozvinul v několika členských státech; stále však zůstává značný potenciál jeho růstu; -V současné době používán v řadě oblastí, které byly ještě donedávna typicky ztotožňovány s veřejným sektorem

Explicitní vymezení PPP v pojetí EU -Zkušenost členských zemí EU je zaměřena v převážné míře na realizaci infrastrukturních projektů a projektů v dopravě, veřejném zdravotnictví, vzdělávání, zajišťování veřejné bezpečnosti, odpadovém hospodářství a distribuci vody; -Společné charakteristiky dosud realizovaných projektů: relativně dlouhodobé trvání spolupráce (partnerství), nároky na finanční pokrytí realizace projektu, strategická role soukromého sektoru ve smyslu očekávaného zajištění realizace různých projektových fází – návrhu, vyhotovení, implementace

Zelená kniha -Hledání souladu se smlouvou EU – zejména principy zajištění svobody poskytování služeb a zakládání firem a podnikatelských aktivit; -Specifikuje dva hlavní formáty PPP: -Smluvní formát (koncesní) -Institucionální formát (joint-venture)

Smluvní formát Založen výlučně na bázi smlouvy, kontraktu o partnerství; Zahrnuje různé styčné plochy spolupráce, které určují cíle a zodpovědnost soukromého partnera (Private Finance Iniciative)

Institucionální formát Zahrnuje vytvoření entity sdílené společně veřejným i soukromým partnerem. Entita jako celek (právnická osoba) je pak zodpovědná za dodání práce či služby, mající veřejný prospěch. Přímá vazba partnerů umožňuje veřejnému partnerovi přímější přístup k ovlivnění a prosazení svých zájmů i kontinuálně v průběhu řešení projektu

Zelená kniha – deklarované efekty -Vytvářet účinnější preventivní nástroj proti korupci; -Vytvoření efektivní evaluační a monitorovací procedury; -Sdílení vzájemných priorit obou sektorů; -Úspora veřejných výdajů a věcná oprávněnost projektů a aktivit; soukromý sektor přebírá (ale nevlastní) veřejný úkol a zodpovědnost za něj

Výběr pozitivních příkladů -Belgie: digitální město Antverpy: společná IT společnost mezi městem a cca 50 soukromými investory, s opcí vstoupit či vystoupit po každém dokončeném projektu; -Rakousko: inovace: založení kompetenčních a inovačních center (Vídeň, univerzita, soukromé subjekty; veřejné internetové kiosky; -Německo: inovace, IT: sdílená EU databáze s interaktivními a komunikativními prvky; -Slovensko + Nizozemsko: e-Tax

Výběr zatím neúspěšných příkladů, či krachů -Dálnice v Maďarsku (příliš vysoké poplatky) -Rakousko – Adonis -Galileo -D 47 -Důležité respektovat časový faktor; pozitivní efekty mohou být dosaženy až ve „druhé vlně“

Děkuji Vám za Vaši pozornost Petr Zahradník