Horizontální témata EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Advertisements

Horizontální priority Johana Jonáková 1. 2 Manuál horizontálních priorit OBSAH metodická pomůcka legislativa, relevance 4 priority schválení
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Dotační možnosti pro obce a města
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
HORIZONTÁLNÍ PRIORITY STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Horizontální priority vymezení pojmů Evasco s.r.o. Rumunská 1 CZ Praha 2 Tel/Fax gsm
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
HORIZONTÁLNÍ TÉMATA Jitka Štainerová 25. září 2013
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Ing. Silvia Aguilar Bobadilla Nástroje ekologické politiky.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Horizontální priority = oblasti, které musí zohledňovat každý projekt předkládaný k podpoře ze strukturálních fondů Evasco s.r.o. Rumunská 1 CZ
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Czech bcsd Představení pracovní skupiny pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Workshop vedoucích PS CBCSD PwC, City Green Court, Bohumil Černík.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Boj s rasovou diskriminací: Workshop pro instituce občanské společnosti v České republice.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Rovnost a zákaz diskriminace ve veřejné správě. Rovnost ve veřejné správě ideologický požadavek rovnosti všech lidí - hluboké filozofické a náboženské.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Horizontální priority vymezení pojmů Evasco s.r.o. Rumunská 1 CZ Praha 2 Tel/Fax gsm
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
LEGISLATIVNÍ VYMEZENÍ INTEGRACE
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Rovné zacházení a zákaz diskriminace v zaměstnání a povolání BEV802K přednáška č JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Trutnovská zeleň, o.p.s. Mgr. Terezie Mertlíková ředitelka.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Specializační studium pro dobrou praxi EVVO na školách
Transkript prezentace:

Horizontální témata EU Rovné příležitosti Udržitelný rozvoj Informační společnost Vyvážený rozvoj regionů/Podpora místních iniciativ

Rovné příležitosti Diskriminace skupin dle Pohlaví Rasy Zaměstnání Etnického původu Zdravotního stavu Postižení (ZPS) Víry a náboženství Zaměstnání Závislostí Kvalifikace Osob po výkonu trestu Absolventů Venkov

Rovné příležitosti Příklady aktivit: kde je to vhodné, by měly být materiály dostupné v Braillovu písmu či jazycích etnických menšin, v elektronické formě pro neslyšící zajistit taková místa pro realizaci projektu, kde bude bezbariérový přístup pro osoby s postižením projekt je změřen přímo na znevýhodněnou skupinu

Udržitelný rozvoj Roviny udržitelnosti – kvality života Ekonomická Sociální (společenská) Environmentální Akcentováno EU (odpady, energetika, emise…) Vyjádření orgánu ochrany přírody (EIA)

Udržitelný rozvoj Příklady aktivit podpora podnikání a zaměstnanosti v oblasti šetrné výroby a spotřeby Omezování škodlivých vlivů na ŽP Zvyšování povědomí o environmentální problematice (EVVO)

Informační společnost Zavádění IT Přístup k IT Využívání IT Informační gramotnost

Informační společnost Příklady aktivit Vzdělávání v oblasti používání IT Elektronické podnikání, obchodování, bankovnictví, veřejná správa, vzdělávání, zdravotnictví

Hodnocení plnění horizontálních témat Projekt je na ně přímo zacílen Např. na jedince z řad cílové skupiny Projekt má k němu pozitivní přínos Projekt je vůči němu neutrální