Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí."— Transkript prezentace:

1 EVVO - magické slovo

2 Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí prostředí ve kterém žijeme a které si svojí vlastní činností vytváříme je jeden z okruhů aktuálních problémů současného světa je jednou výchovou z průřezových témat týkající všech předmětů

3 Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta vede k uvědomění si složitosti vztahů člověka a životního prostředí vytváří podmínky pro konkrétní zapojení jednotlivce do ochrany životního prostředí. přispívá k přijetí zodpovědnosti za stav životního prostředí.

4 Co je smyslem EVVO? je získávat k prostředí vztah, který je základem šetrného jednání a chování je dosažení takového stavu, kdy jsou lidé objektivně informováni o stavu dynamického vývoje životního prostředí je pochopení nezbytnosti postupného přechodu k trvale udržitelnému rozvoji

5 Trvale udržitelný rozvoj Je snahou o ochranu životního prostředí, ale také i snahou skloubit ekonomický a sociální rozvoj s aspekty životního prostředí. Usiluje o modernizaci, využívání nových efektivních technologií a technik, které šetří čas, energii, pohonné hmoty a životní prostředí. Tento trvale udržitelný rozvoj je udržitelný pouze pokud je život jedince zodpovědný, nikoli plýtvavý, život ohleduplný, nikoli sobecký.

6 Environmentální výchova - EVVO Jinak řečeno vlastními slovy: „…EVVO je zkrátka vše to, co děláme, abychom se cítili v našem prostředí co nejlépe. Ale hlavně s vědomím, že s tím co děláme, nikoho neomezujeme. Ani přírodu ani sebe jako jedince. S vědomím, že chceme si být vlastně prospěšní opravdu navzájem…“ Tomáš Mráček


Stáhnout ppt "EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí."

Podobné prezentace


Reklamy Google