Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie a současnost dalšího vzdělávání na OA v Kostelci nad Orlicí
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Inovace výuky CAD na naší škole
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Vítejte v naší firmě Welcome to our company.
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
LCS International, a.s..
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Obor informační technologie
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
NÁVRH INOVACE PŘEDMĚTU ELEKTRONICKÝ OBCHOD Prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. VUT v Brně, Fakulta podnikatelská, Ústav informatiky t: ,
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Typologie vyučovacích hodin v ekonomickém vzdělávání, použitá kritéria a závěry pro zvyšování kvality výuky © prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Zahájení tvorby ŠVP co nás čeká co je základem kurikulární reformy základní přístup sestavení pracovních týmů časový harmonogram.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
GYMNÁZIUM J. A. KOMENSKÉHO A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY UHERSKÝ BROD.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
ABC, s. r. o. nabídka 2015 Josef Novák.
Elektronická fakturace - technické aspekty
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Ostravská univerzita (1991 → )
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
elektrotechnických měření
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
ABC, s.r.o. nabídka 2008 Josef Novák
ABC, s.r.o. nabídka 2008 Josef Novák
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
ABC, s. r. o. nabídka 2015 Josef Novák.
ABC, s.r.o. Josef Novák 2/24/2019.
ABC, s.r.o. nabídka 2008 Josef Novák
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Transkript prezentace:

Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk

Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná dotace hodin ekonomických předmětů výuka ekonomické praxe pomocí fiktivních firem – možnost pomaturitního studia na VOŠ jedním z nabízených zaměření je obor EKONOMICKÉ APLIKACE (výuka ekonomiky, ekonomická praxe, logistika, ekonomické softwarové aplikace)

ELEKTRONICKÉ VÝUKOVÉ MODULY SUPLUJÍ POUŽITÍ UČEBNICE KLASICKÉ – umožňují individuální tempo práce, samostatnost, tvůrčí přístup… VYUŽÍVÁME ŠKOLNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ – veškerá komunikace probíhá elektronicky MAJÍ PODOBU STAVEBNICE – jednotlivé části na sebe navazují – dají se využívat zcela odděleně

MODUL „EKONOMIKA NEKONVENČNĚ“ práce s programy MS Word, MS Excel, MS PowerPoint je dynamický, doplňován a inovován na základě změn zákonů, požadavků a skutečností praxe

MODUL „EKOPROJEKT“ charakter podnikatelského kalendáře student přejímá roli podnikatele (fyzické osoby), který krok za krokem plní jednotlivé legislativní a ostatní úkoly simulace podnikatelské praxe

MEZINÁRODNÍ PROJEKT ŠKOLY VE VÝUCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2001/2002 SE NAŠE ŠKOLA STALA INICIÁTOREM NOVÉHO PROGRAMU V RÁMCI: SOKRATES – COMENIUS1 – Spolupráce škol PROJEKT DOSTAL NÁZEV: „ Spolupráce fiktivních firem“

MEZINÁRODNÍ PROJEKT ŠKOLY VE VÝUCE Jedná se o realizaci elektronického obchodu mezi zúčastněnými státy: – Česká republika- Německo – Finsko- Slovensko – Španělsko Komunikačním prostředkem je INTERNET a komunikačním jazykem je ANGLIČTINA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT ŠKOLY VE VÝUCE Ve školním roce probíhá mezi zaregistrovanými firmami elektronický obchod, běžná obchodní praxe a komunikace v anglickém jazyce. Projekt je navíc rozšířen o práci fiktivní banky v Bavorsku. Do elektronického obchodu se každý školní rok začlení nové fiktivní firmy z dalších tříd a správu serveru převezme další ročník studentů VOŠ.

MEZINÁRODNÍ PROJEKT ŠKOLY VE VÝUCE VIDEOKONFERENCE její pomocí si studenti různých států předávají zkušenosti ze své obchodní praxe a konzultují firemní problémy SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ FIF jedná se o upřesnění pravidel obchodování a dohodnutí harmonogramu konferencí

Výuka ekonomických předmětů Další přínos projektu pro práci školy: dochází ke spolupráci mezi třídami různých zaměření, mezi studenty střední a vyšší školy,  což nutí studenty k týmové práci, vede je k samostatnosti a zodpovědnosti za svěřený úkol. Děkujeme za pozornost.