Objednatel: Moravskoslezský kraj Realizátor: AUGUR Consulting s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Ing. Stanislava Správková
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ.
VÝZKUM ASPEKTŮ PŘEKONTROLOVANOSTI DOPLŇKOVÉ EMPIRICKÉ ŠETŘENÍ Praha 9
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Objednatel: Moravskoslezský kraj Realizátor: AUGUR Consulting s.r.o. „Analýza sociálně vyloučených lokalit v Moravskoslezském kraji“ Analýza je součástí projektu „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK“, který je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Objednatel: Moravskoslezský kraj Realizátor: AUGUR Consulting s.r.o.

HISTORIE A PROFIL SPOLEČNOSTI - AUGUR Consulting Vznik společnosti v roce 1996 – 17 let zkušeností na trhu – realizace několika set projektů pro nespočet klientů. Specializace na projekty v sociální oblasti. Klienti: státní správa, kraje, obce, akademická sféra – VŠ, podniky. Vybrané projekty realizované v posledních dvou – třech letech - kraje: „Analýza potřebnosti sociálních služeb v Jihomoravském kraji“. „Analýza potřeb cílové skupiny osob do 26 let a sociálně slabých rodin v oblasti sociálně a ekonomicky dostupného bydlení v Praze“. „Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji“. „Odborné studie potřebnosti sociálních služeb v Jihočeském kraji“. „Mikropodnikání v oblasti sociálních služeb a dalších modelů zajištění péče o osoby závislé na pomoci jiných osob ve smyslu zákona o sociálních službách - asistent sociální péče“. „Analýza potřebnosti sociálních služeb v Ústeckém kraji“. „Analýza sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji v návaznosti na jejich efektivní financování“. © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 02

CÍLE PROJEKTU „Analýza sociálně vyloučených lokalit v Moravskoslezském kraji“ PŘEDMĚTEM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY JE ZMAPOVÁNÍ STAVU A DESKRIPCE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT, KTERÉ SE NACHÁZEJÍ NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE. VÝSLEDKY ANALÝZY BUDOU POUŽITY PRO POTŘEBU KOORDINACE A PLÁNOVÁNÍ AKTIVIT A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REALIZOVANÝCH NA ÚZEMÍ SVL. ANALÝZA BUDE OBSAHOVAT NÁSLEDUJÍCÍ ČÁSTI: © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 03

METODOLOGIE A HARMONOGRAM ANALÝZA BUDE ZPRACOVÁNA S VYUŽITÍM KOMBINACE NĚKOLIKA METODOLOGICKÝCH POSTUPŮ (INTEGROVANÝ METODOLOGICKÝ PŘÍSTUP): SEKUNDÁRNÍ ANALÝZA DAT A DOKUMENTŮ KVALITATIVNÍ HLOUBKOVÉ ROZHOVORY PARTCIPATIVNÍ A NEPARTICIPATIVNÍ POZOROVÁNÍ TERÉNNÍ VÝZKUM HARMONOGRAM PROJEKTU JE ČLENĚN DO TŘÍ NAVAZUJÍCÍCH ETAP: PŘÍPRAVNÁ – ukončení nejpozději do 31. 7. 2013 REALIZAČNÍ – ukončení nejpozději do 30. 9. 2013 ANALYTICKÁ A INTERPRETAČNÍ – ukončení nejpozději do 30. 10. 2013 © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 04

I. PŘÍPRAVNÁ ETAPA PROJEKTU IDENTIFIKACE STÁVAJÍCÍCH SVL A POTENCIONÁLNÍCH OHNISEK VZNIKU SVL Příprava zjišťovacího nástroje pro obce I., II. a III. typu (dotazník). Nejpozději do 30. 6. 2013 CAWI technika zjišťování. Představitelé obcí budou obeslání dopisem (elektronická forma), ve kterém budou požádání o vyplnění stručného dotazníku umístěného na web portálu. Otázky uplatněné ve stručném dotazníku se budou vztahovat k identifikaci SVL na území katastru příslušné obce a současně budou identifikovat některé další související doplňkové informace. Osloveni budou k vyplnění stručného dotazníku představitelé všech obcí I, II a III typu v MS kraji. Bude se tedy jednat o vyčerpávající šetření - screening. Nejpozději do 15. 7. 2013 CATI technika zjišťování. Telefonicky budou kontaktování kompetentní zástupci obcí I, II a III typu, kteří nevyplní dotazník v elektronické podobě - CAWI technika. Telefonicky budou osloveni tedy představitelé všech obcí, které dotazník na web portálu nevyplnili nebo ti, u kterých budou odpovědi neúplné. Na základě predikce 60 % response u CAWI zjišťování se může odhadem jednat o cca 100 - 120 obcí, u kterých bude uplatněna CATI technika sběru – telefonický rozhovor s kompetentní osobou. Nejpozději do 31. 7. 2013 © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 05

II. REALIZAČNÍ ETAPA PROJEKTU EMPIRICKÁ ŠETŘENÍ Identifikace komunikačních partnerů v obcích s SVL. Nejpozději do 31. 7. 2013 Řízené rozhovory s komunikačními partnery v obcích, ve kterých bude screeningem (CAWI nebo CATI metoda) identifikována existence SVL. Za komunikační partnery pokládáme: zástupci obce (diferencovaně podle velikosti obce – obec III typu – ORP, obec II typu a případně obce I typu). Cílovou skupinu budou tvořit u obcí I typu – starosta, u obce II typu starosta, místostarosta, vedoucí příslušného odboru, do jehož agendy spadá sociální oblast, u obce III typu (ORP) – romský asistent, koordinátor(ka) KPSS, zástupce Městské policie, sociální kurátor, jiné (jiní pracovníci, do jejichž agendy spadá problematika SVL, osob v krizi, osob Romské národnosti apod.). Městská policie - např. manažer prevence kriminality v příslušné obci, ředitel MP nebo jiná kompetentní osoba. Policie ČR – zástupce Policie ČR, do jejichž obvodu geograficky i správně spadá SVL. Základní škola(y) – ředitel nebo jím pověřená osoba. Škola, která je spádová pro děti ze SVL. Úřad práce spádový pro obyvatele ze SVL. Bude se jednat o kompetentní osobu. Neziskové organizace – poskytovatelé registrovaných sociálních služeb i alternativních služeb v sociální oblasti. V případě, že obec spolupracuje s Agenturou pro sociální začleňování – zástupce této organizace, zástupci – představitelé všech dalších registrovaných sociálních služeb, které se zaměřují na cílovou skupinu osob v krizi nebo přímo na osoby z SVL. Nejpozději do 20. 9. 2013 © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 06

II. REALIZAČNÍ ETAPA PROJEKTU Identifikace a syntéza všech relevantních a dostupných sekundárních dat. Bude se jednat z větší části o data poskytnutá jednotlivými obcemi, ale také aktuální data z ČSÚ, a dalších zdrojů např. ÚP, Policie ČR, MV ČR, ale také data poskytnutá Moravskoslezským krajem, informace a data od neziskových organizací např. Agentura pro sociální začleňování. Situační výzkum – zúčastněné pozorování v identifikovaných SVL (doplňková metoda). Nejpozději do 20. 9. 2013 Polostandardizované rozhovory s lokálními názorovými vůdci. Doporučení na konkrétní názorové vůdce v SVL může zprostředkovat, v rámci obcí III typu např. romský poradce nebo budou vytipování na základě screeningu v terénu. Rozsah zjišťování – počet interakcí bude odpovídat celkovému počtu identifikovaných SVL. V některých SVL budou dotazováni dva, tři, případně i několik tzv. lokálních názorových vůdců.  Nejpozději do 30. 9. 2013   Standardizované šetření dotazníkového typu s větším podílem tzv. volných otázek. Navrhujeme aplikovat tzv. kvótní způsob výběru respondentů. Kvótními znaky by měla být příslušná SVL, dále pak pohlaví respondentů a věkové skupiny. Kvantitativní rovinu zjišťování budou, za jednotlivé SVL, doplňovat také informace a poznatky z polostandardizovaných rozhovorů. © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 07

III. ANALYTICKÁ A INTERPRETAČNÍ ETAPA Analýzy a interpretace dat. Příprava finálních reportů a jejich předání zadavateli k připomínkování.   Nejpozději do 15. 10. 2013 Optimalizace finálních reportů. Předání všech výstupů zadavateli a prezentace výstupů. Nejpozději do 30. 10. 2013 ZÁVĚREM VÁS CHCI POŽÁDAT O SOUČINNOST – SPOLUPRÁCI PŘI NAPLNĚNÍ PŘEDMĚTU A CÍLŮ PROJEKTU „ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI“. © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 08

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST za AUGUR Consulting Mgr. Marián Svoboda – ředitel společnosti Mgr. Irena Randulová – projektová manažerka Kontakty na realizační firmu: AUGUR Consulting s.r.o. Vinařská 5/A1 603 00 Brno tel.:+420 543 242 595 tel/fax: +420 543 234 325 augur@augur-consulting.cz www.augur-consulting.cz © 2013 AUGUR Consulting s.r.o., Vinařská 5/A1, 603 00 Brno, tel.: +420 543 242 595, e-mail: augur@augur-consulting.cz 09