Program Evropa pro občany

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Doporučení pro přípravu žádosti;
Příklady podpořených projektů z programů EK a jiných Praha Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Evropa pro občany Obecné informace Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Komunitární program PROGRESS
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Program “Evropa pro občany” Evropská komise Vzdělání a kultura.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Kontakt: Sídlo: Pošta: Údolní 53Arna Nováka Brno
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
EVROPSKá UNIE.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Program Culture Program Culture Podpora EU v oblasti kultury.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
PROGRAM EVROPSKÉ UNIE CULTURE Praha, 23. června 2009.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Příklady podpořených projektů Evropa pro občany a další možnosti Plzeń Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Obsah sdělení 1.Současná situace v MAS 2.DT 3 PROV MMR 3.Komunitární projekty 4.Strategické plánování obcí 5.Podpora MAS z rozpočtu obcí 6.Krátké info.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Program Evropa pro občany 2007 - 2013 Gabriela Hermannová Pavel Tychtl (DG EAC)

Hlavní cíle programu Rozvíjet vědomí evropské identity založené na společných hodnotách, historii a kultuře Posilovat pocit sounáležitosti s Evropskou unií Posilovat vzájemné porozumění mezi občany EU, respektovat kulturní a jazykovou různorodost a přispívat k mezikulturnímu dialogu

Hlavní cíle programu Dát občanům EU příležitost účastnit se budování společnosti, která je založena na demokratických hodnotách, jednotná, jejím bohatstvím je kulturní různorodost Rozvíjet občanství Evropské unie

Komu je program určen Místní správě a samosprávě Evropským organizacím, které se zabývají výzkumem veřejné politiky (think – tanks) Občanským iniciativám Neziskovým organizacím Odborovým organizacím Vzdělávacím institucím Dobrovolnickým centrům Amatérským sportovním klubům Cílovou skupinou programu jsou občané.

Program Evropa pro občany - podporované oblasti Aktivní občané pro Evropu (Active citizens for Europe) – town- twinningové aktivity Aktivní občanská společnost pro Evropu (Active civil society for Europe) Společně pro Evropu (Together for Europe) Evropská paměť

Akce 1 - Aktivní občané pro Evropu Přímá účast občanů prostřednictvím: Partnerství měst Setkání partnerských měst Networking partnerských měst Občanských projektů

Akce 1 - Aktivní občané pro Evropu Podpůrné aktivity Podpora town-twinningu a dalších občanských projektů Např. vzdělávací a informační aktivity v oblasti town-twinningu

Akce 2: Aktivní občanská společnost pro Evropu Podpora neziskovým organizacím včetně think-tanků 2 druhy finanční podpory Příspěvek na provozní náklady Podpora nadnárodních projektů

Akce 3: Společně pro Evropu Nová aktivita směřující k: Zviditelnění programu a jeho hlavních cílů Rozšíření výsledků programů Půjde zejména o: Konference Studie a výzkumy veřejného mínění Informační nástroje, jako např. internetové portály apod.

Akce 4: Aktivní reflexe evropské minulosti Připomínka obětí nacismu a stalinismu Péče o památná místa a archívy spojené s rasovým a třídním pronásledováním

Rozpočet programu 215 milionů EUR na období 2007 - 2013 45% Akce 1 Rozdělení prostředků v programů není ještě definitivní.

Jaké země se mohou zapojit do programu? členské země EU kandidátské země za podmínky uzavření dohody o přistoupení k programu (dnes zatím jen Rumunsko a Bulharsko) země EFTA, které jsou účastny na dohodě o společné ekonomické spolupráci EEA (Norsko, Island, Lichtenštejnsko) – za podmínky uzavření dohody o přistoupení k programu země Z Balkánu (Albánie, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Srbsko, Kosovo) – pouze za podmínky uzavření dohody o přistoupení k programu

Programový průvodce nahrazuje jednotlivé výzvy k předkládání návrhů projektů bude platit po celé období 2007 – 2013, aktualizace budou probíhat formou dodatků zveřejněn v listopadu 2006

Programový průvodce Obsah: Nástin programu a jeho jednotlivých akcí Tématické priority Termíny k podání žádostí „Eligibility“ kritéria Kritéria pro hodnocení projektů Internetové odkazy na formuláře žádostí a další přílohy Tipy, jak připravit úspěšný projekt

Prioritní témata - budoucnost EU a její hodnoty aktivní evropské občanství - účast občanů na veřejném životě mezikulturní dialog blahobyt v Evropě – zaměstnanost a sociální soudržnost dopad evropských politik na místní společenství

Priority na rok 2007 Rovné příležitosti pro všechny Rozšíření EU: poznávání nových členů EU (Rumunsko, Bulharsko)

Novinky důraz na výstupy projektů, na jejich rozšiřování a udržitelnost žádosti o grant na setkání občanů je možné podávat elektronicky od r. 2006 program administruje Výkonná agentura EACEA (Education, Audivisual and Culture Executive Agency)

Jaké další aspekty je třeba zohlednit v projektech propagace evropských hodnot neformální cesta učení se, jak být aktivním občanem dobrovolnictví – dobrovolná práce občanů nadnárodní aspekt a místní dimense propagace kulturní a jazykové různorodosti zapojení různých partnerů do projektů rovný přístup k Programu zviditelnění, hodnocení a rozšiřování výstupů projektů

Otevření programu leden 2007 – bude program otevřen listopad 2006 – zveřejněn programový dokument platný pro období 2007 – 2013 setkání občanů podporována od 1. května 2007 (termín k předložení projektu 10.1. 2007) konference, semináře podporovány od 1. srpna 2007 (termín k předložení projektů 15. 3. 2007) víceleté projekty sítí partnerských měst podporovány až od r. 2008

Užitečně kontakty EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) T: +32 (2) 295 26 85 F: +32 (2) 296 23 89 eacea-info@ec.europa.eu http://eacea.cec.eu.int

Užitečně kontakty Evropská komise Generální ředitelství pro vzdělání a kulturu (DG EAC) Unit D4 tel.: 0032 2 2962973 e-mail: eac-unite-d4@ec.europa.eu Webové stránky DG Education and Culture k programu: http://ec.europa.eu/towntwinning/index_en.html

Kontakt Svaz měst a obcí ČR Gabriela Hermannová Jan Svoboda T: 234 709 711 E-mail: hermannova@smocr.cz svoboda@smocr.cz www.smocr.cz