Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
WORD – Formátování textu
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Power Point– pracujeme se snímky
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – editace ( formát ) buněk
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_32_INOVACE_TE_5 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Textový procesor (MS Word)
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Grafika ve Wordu.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Grafický editor – GIMP Základy práce
WORD 2010 Karta Domů, skupina Písmo. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?) Písmo ve Wordu 2010 Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název : Textový editor Word 2010 se zaměřením na velikost písma Klíčová slova : karta “domů“, písmo, velikost (klávesová zkratka = CTRL+Shift+P) Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : 13.2.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák pracuje s textovým editorem Word 2010 a učí se volit vhodnou velikost písma pomocí kláves nebo myši. Porovnává oba způsoby práce a hodnotí jejich použitelnost. Používá jednoduchou klávesovou zkratku.

Písmo ve Wordu – jeho velikost. Spusť textový editor Word 2010 bez použití myši. Do otevřeného okna napiš libovolný text (větu). Dbej na to, aby text byl napsán na jeden řádek a byl bez chyb. Je text dobře čitelný?

Proč? Přemýšlej, čím to je? Text je špatně vidět. Musíme se hodně soustředit, abychom ho dobře přečetli. Proč? Přemýšlej, čím to je?

Věta je napsaná malým písmem. Pořádně si prohlédni kartu „Domů“ Věta je napsaná malým písmem. Pořádně si prohlédni kartu „Domů“. Najdeš informaci o velikosti písma? Údaj o zvolené velikosti písma je v malém rámečku. Přečti, jakou je zvolena velikost písma….(11) Můžeme velikost písma změnit?

Ano. Velikost písma můžeme změnit. Napadá tě důvod, proč velikost písma změnit ? Kde využijeme text s větším písmem? Např. …….

Nadpis nebo zvýrazněné slovo…

Jak změníme velikost písma? Upravované slovo, větu, text označíme pomocí kláves nebo „myší“. Označený text se zvýrazní. Otevřeme nabídku(malá šipka) v části PÍSMO na kartě DOMŮ a zvolíme vhodnou velikost (myší nebo kurzorovou šipkou).

Prohlédni si upravenou větu a zhodnoť zvolenou velikost písma.

Vyzkoušej vlastní práci: 1. Napiš jednu větu. 2. Označ ji pomocí kláves. 3. Změn velikost písma celé věty. 4. Změn velikost pouze jednoho slova. 5. Zhodnoť svoji práci. (Pracuje se ti lépe s myší či s klávesami ?)

Nabízí dialogové okno stejnou nabídku? Změnit velikost písma lze i pomocí klávesové zkratky. CTRL+SHIFT+P Vyzkoušej to. Nabízí dialogové okno stejnou nabídku?

Ne, nabídka je bohatší a složitější. Zatím ji využívat nebudeme.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „obrazy z textového editoru“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)