Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: MS Word – Kontrola pravopisu (EUPŠInf15), Inf 8.r Zpracoval: Mgr. Bouška Martin

2 MS Word Kontrola pravopisu
Cílem prezentace je naučit žáky používat nástroj kontrola pravopisu v programu Word. DUM vytvořen

3 Textový editor Word je schopen při psaní textu porovnávat psaný
Textový editor Word je schopen při psaní textu porovnávat psaný text se svou kontrolní databází – je schopen do jisté míry kontrolovat pravopis. [1] Slova, která Word nepovažuje za správná, jsou v textu podtržená červenou vlnovkou. Word nabízí nástroj na opravu chyb, tzv. kontrolu pravopisu. Tento nástroj najdete v nabídce Nástroje, nebo stisknete klávesu F7, popřípadě jej najdete v kontextovém menu. (klepnete pravým tlačítkem myši na podtržený text).

4 Zobrazí se dialogové okno Pravopis: čeština. V tomto okně se
Zobrazí se dialogové okno Pravopis: čeština. V tomto okně se kontrola pravopisu zastaví na prvním nesprávném tvaru, který je v náhledu zobrazen červeně. Pod náhledovým okénkem je seznam vhodných návrhů k opravě. Označte myší správný tvar a klepněte na tlačítko zaměnit. Nesprávný tvar v textu bude opraven. Kontrola pravopisu bude pokračovat opravou dalšího nesprávného tvaru.

5 Úkol Pomocí nástroje kontrola pravopisu opravte text:

6 Řešení

7 Použité zdroje: [1] L.Kovářová, V. Němec, M. Jiříček, P. Navrátil.:Informatika pro základní školy 2. Computer media s.r.o. 2009, ISBN Nápověda k programu MS Word Obrázky jsou upravené kopie obrazovky při práci s programem Word.


Stáhnout ppt "Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2"

Podobné prezentace


Reklamy Google