Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace Šablona: III/2Sada: 01 Ověřeno ve výuce Datum: 11.11.2011Třída: 5.B

2 Malování – kopírování objektů Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět: Informatika Ročník: V. Klíčová slova: kopírování, objekt, text, obrázek Jméno autora: Mgr. Tomáš Jerje Metodické zhodnocení: Žáci od počátku aktivně spolupracovali a odpovídali na předkládané otázky. Společně s učitelem postupovali při výkladu kopírování objektů a následné úpravy. Nové ovládací prvky, možnosti programu si žáci rychle osvojili a v závěrečné práci předvedli jejich aplikaci v reálných situacích (tvorba svého satelitního městečka).

3 Opakování K čemu použiji této nabídky Kdy zvolím tento nástroj? V malování se mi neukázal panel nástrojů, jak ho z nabídky vyvolám?

4 Opakování Zjistil jsem, že nemám aktivní psaní textu, kde jsem na začátku udělal(a) chybu? Většina z vás chybu neudělala, ale po napsání textu nemohu změnit velikost ani styl, jak si tabulku vyvolám? V malování se mi neukázal panel nástrojů, jak ho z nabídky vyvolám? Do své tvorby se chci podepsat, jaké nástroje můžu použít a jaké výhody/nevýhody to přináší.

5 Kopírování objektů Nakreslíme smajlíka: Smajlíka označíme: (klikneme na, v pracovním okně stisknutím levého tlačítka myši a tažením označíme požadovanou oblast) Pomocí klávesové zkratky Ctrl+C zkopírujeme obrázek Vložení provedeme pomocí klávesové zkratky Ctrl+V Nyní můžeme s kopií obrázku posouvat po pracovní ploše

6 Překlápění, otáčení obrázku Pomocí obdélníků napiš písmeno L. K originálu vytvoř 3 kopie Označ druhé L-ko Nyní se podívej do nabídky obrázek: Otevře se okno:

7 Překlopit vodorovně (druhé L-ko) Překlopit svisle (třetí L-ko) Otočení o určitý úhel (čtvrté L-ko) Překlápění, otáčení obrázku

8 Pracovní úkol Vytvoř své satelitní městečko se sítí ulic a baráků


Stáhnout ppt "Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec."

Podobné prezentace


Reklamy Google