Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Projekt: Škola 3. tisíciletí, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace, Jablunkov Metodický list Název materiálu: Tabulka v Microsoft Office Word 2010 – tvorba tajenky Autor materiálu: Mgr. Tomáš Stryczek       VY_32_INOVACE_15/2_I7-10 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět: Informatika Ročník: 7. Datum vytvoření: Květen 2013 Anotace materiálu: Tvorba tabulky s tajenkou v MS WORD 2010 Druh učebního materiálu: Prezentace      Klíčová slova: Tabulka, tajenka, řádek, sloupec Metodické zhodnocení: Žáci si pomocí výukového materiálu na praktickém příkladu upevní své dovednosti a schopnosti práce s tabulkou, včetně jejich úprav a vytvoří si jednoduchou tajenku. Ověření materiálu ve výuce: Datum ověření: Třída: 7. A   Ověřující učitel: Mgr. Tomáš Stryczek, Mgr. Magda Kluzová  Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.

2 Tabulka v Microsoft Office Word 2010 – tvorba tajenky

3 Tvorba a úprava tajenky Přejeme mnoho úspěchů 
V MS WORD 2010 si nejdříve otevři nový prázdný dokument, nastav orientaci na šířku. Daný dokument si ulož pod názvem Tajenka – Jméno Příjmení (slova Jméno a Příjmení nahraď svým jménem) na svůj uživatelský účet. Pracuj podle zadání. Přejeme mnoho úspěchů 

4 Tvorba a úprava tajenky
Vytvořte novou tabulku, která bude mít 15 sloupců a 7 řádků. Šířku i výšku všech buněk nastav na 1 cm. Označ celý první sloupec a nastav šířku sloupce na 4 cm. Nyní nastav v celé tabulce zarovnání textu na střed (svisle i vodorovně). Nyní si tabulku zkontroluj a do prvního sloupce doplň text podle vzoru.

5 Text v prvním sloupci zvýrazni tučně, nastav typ písma – Arial a velikost písma 12 b.

6 Tvorba a úprava tajenky
Nyní si zvýrazníme tajenku – postupně si označ vybrané buňky podle vzoru, ale nejdřív jak na to: Klikni myší do libovolné buňky tajenky. Na kartě Návrh vyber Ohraničení – možnost všechna ohraničení. Poté ve skupině Nakreslit ohraničení nastav šířku čáry – b, odklikni tlačítko Navrhnout tabulku. Nyní myší v každém řádku vyber požadované buňky a poté opět klikni na tlačítko Ohraničení. Znáš i jiný postup?

7 Zvýrazni buňky tajenky

8 Nyní si tajenku vylušti za jedničku 
Přemýšlej: Jak odstranit nepotřebné buňky, abychom získali tajenku jako na obrázku? Vyzkoušej.

9 Zdroje: Obrázky, které byly použity ve výukovém materiálu, byly vytvořeny jako Printscreen obrazovky programu MS Office Word 2010.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám."

Podobné prezentace


Reklamy Google