Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Kontrola nakládání s dotacemi ze strany FÚ Ing. Jan Minařík prosinec 2010.
EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Projekty generující příjmy v aplikaci eCBA Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Úřad Regionální rady.
Alena Paulová.  Předpis č. 420/2004 Sb.  Obsah  § 1 – předmět úpravy  § 2 – předmět přezkoumání  § 3 – hlediska přezkoumání  Postup při přezkoumání.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
ROP Střední Čechy Režim závěrečných výzev Praha
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Regionální operační program jako partner rozvoje mikroregionů Seminář k problematice mikroregionů Humpolec, Richard Hubl Evropská unie Evropský.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Seminář SoMoPro II. Právní část – nezpůsobilé výdaje, porušení rozpočtové kázně a odvody, možnosti promíjení, nejčastější pochybení Mgr. Benišová/1258.
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007 – 2013 červen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Porušení podmínek ROP Střední Morava. OBSAH PREZENTACE I.Obecný postup při porušení II.Porušení podmínek PŘED proplacením, finanční korekce (krácení způsobilých.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti ROP Střední Morava.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Porušení podmínek ROP Střední Morava. OBSAH PREZENTACE I.Porušení podmínek ROP SM, nesrovnalost II.Porušení podmínek PŘED proplacením, finanční korekce.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
ROP JV – informace o novém programovém období
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Obsah I.Specifika společná pro všechny závěrečné projekty v nejisté části II.Specifika Smluv s garancí min. dotace III.Specifika Smluv bez garance min. dotace

I. Specifika společná všem závěrečným projektům v nejisté části Platby pouze ex post - proplacení zpravidla ve lhůtě 69 dnů = nelze použít ustanovení o modifikovaných platbách Oznamovací povinnost ve lhůtě 30 dnů (informace o změnách v rozpočtu - úspory z výběrových řízení, méněpráce)

I. Specifika společná všem závěrečným projektům v nejisté části Dvě tabulky finančního rozpadu ve smlouvě = tzv. finanční rámec projektu = tzv. Stav smlouvy podle MONIT (informační pro evidenční účely)

I. Specifika společná všem závěrečným projektům v nejisté části Vysvětlení technického postupu při stanovení zůstatku alokace Definice pojmu zůstatek alokace

II. Specifika smluv s minimální garancí Stanovení nejen maximální hranice dotace Stanovení minimální hranice dotace Oba limity stanoveny procentem i pevnou částkou Výše dotace je podmíněna řádným a včasným splněním všech povinností příjemcem

III. Specifika Smluv bez minimální garance Stanovena pouze horní hranice dotace Výslovné ustanovení o možnosti minimálního podílu dotace ve výši 0%.

Sankce Nedodržení oznamovací povinnosti o změnách v rozpočtu = podstatné porušení smlouvy = sankce: právo poskytovatele na výpověď Smlouvy = povinnost vrátit poskytnutou dotaci.

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno Ing. Jan Karásek vedoucí Odboru implementace projektů Brno tel Děkuji za pozornost