Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Od 15:00 hodin Zasedací místnost v Habrech (budova radnice, přízemí) 1.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011 Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje.
Prezentace pro projekt : Pelhřimovsko za vzděláním Podnikatelské příležitosti venkova " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Dotační příležitosti.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do venkovských oblastí Seminář pro žadatele z území MAS 21, o.p.s. k 1. výzvě Strategického.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Školení k 6. výzvě na realizaci.
Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
MAS Královská stezka o.p.s. Byla vybrána k realizaci strategie SPL v programu LEADER Mezi 32 vybraných z 96 přihlášených.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
„Budujeme region se společnou budoucností“
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Pravidla tvorby fichí Jedna fiche = Jedno hl. opatření a max. dvě vedlejší opatř. Jeden projekt nesmí kombinovat režim zakládající veř. podporu s opatřením nezakládajícím veř. podporu Definice příjemce dotace je stanovena na základě hl. opatření pro celou fichi Kritéria přijatelnosti povinná/stanovená MAS

Možnosti úprav I. MAS může přidávat nové fiche –již není omezen počet MAS může stanovit vlastní název fiche a změnit stávající MAS může ke stávajícím fichím přidávat nová vedlejší opatření (max. 2)

Možnosti úprav II. MAS může stanovit minimální výši dotace a snížit maximální výši dotace MAS může stanovit další povinné přílohy k žádosti o dotaci nad rámec pravidel i nepovinné přílohy Možno omezit způsobilé výdaje MAS může omezit možné příjemce dotace

Fiche č. 1 Infrastruktura a zlepšování vzhledu obcí Hlavní opatření: III Obnova a rozvoj vesnic Vedlejší opatření: III Občanské vybavení a služby Cílem je: Podpora investic do infrastruktury a vzhledu obcí: Záměry: a)zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí budování a obnova místních a účelových komunikací včetně doprovodné inf. zlepšení vzhledu obcí (parky, aleje, hřbitovy, parkoviště, osvětlení, oplocení, mobiliář, info plochy, bus čekárny, altány, požární nádrže...) sítě technické infrastruktury (el. Vedení, rozhlas, kamery, měřič rychlosti) nákup techniky pro údržbu veřejných prostranství (pila, sekačka, štěpkovač,komunální úklidová linka, sněhová fréza) b) vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu c) územní plán Žadatelé: Obce a),b),c) Svazky obcí a),b) NNO a) Církve a) Způsobilé výdaje: 50tis.-1,5 mil. Kč Max. výše dotace: 90% způsobilých výdajů projektu ze kterých je stanovena dotace Režim podpory: de minimis 90%, nezakládající veřejnou podporu 90% Pozn. Více než 50% způsobilých výdajů musí být čerpáno z hlavního opatření

Fiche č.2 Občanská vybavenost a kulturní dědictví venkova Hlavní opatření: III Občanské vybavení a služby Vedlejší opatření: III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Vedlejší opatření: III Obnova a rozvoj vesnic Cílem je: Podpora občanské vybavenosti zlepšovat chybějící občanské vybavení a služby v obcích (péče o děti, zdraví, sport, volnočas.a., vzdělávání, sociální infrastruktura) vytvářet a obnovovat zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity z zlepšit vybavenost pro veřejnou správu, školící centra, hasičské zbrojnice nákup mikrobusu drobná obnova kulturního dědictví venkova Žadatelé: Obce NNO Svazky obcí Církve Způsobilé výdaje: 50 tis.-1, 5 mil. Kč Max. výše dotace: 90%způsobilých výdajů Pozn.č.1 III.2.2. musí být kulturní památka (třeba doložit potvrzení/prohlášení zastupitelstva) Pozn. č.2 Více než 50% způsobilých výdajů musí být čerpáno z hlavního opatření Režim podpory: de minimis 90%, nezakládající veřejnou podporu 90%, nařízení o blokových výjimkách 60%

Fiche č. 3 Vzdělávání a osvěta Hlavní opatření: III.3.1. Vzdělávání a informace Cílem je: Vzdělávání hospodářských subjektů( podnikatelé, živnostníci, zemědělci) působících na venkově v oblasti osy III. (vzdělávací akce/exkurze) diverzifikace zemědělství F5 mikropodniky F7 cestovní ruch F4,F8 obnova a rozvoj vesnic – infrastruktura F1 občanské vybavení a služby, ochrana kulturního dědictví - F2 a F6 Žadatelé: Obce Svazky obcí NNO Způsobilé výdaje: 10 tis. až 500 tis. Kč Max. výše dotace: 100 % způsobilých výdajů Podmínka: min. 12 účastníků, na závěr akce osvědčení Režim podpory: de minimis

Fiche č. 4 Cestovní ruch a propagace Hlavní opatření: III Podpora cestovního ruchu Vedlejší opatření: III Rozhledny, pěší trasy, hippostezky a další tématické stezky Cílem je: Rozvoj cestovního ruchu ve spojení s využitím jedinečného přírodního a kulturního dědictví regionu, využití potenciálu zemědělských farem v oblasti agroturistiky výstavba a modernizace malokapacitních ubytovacích zařízení (min. 5 pokojů –max. 60 lůžek, kempy,skupiny chat či bungalowů) výstavba a modernizace stravovací zařízení výstavba a modernizace půjčovny sportovního vybavení a objektů a ploch pro sportovní vyžití propagace - ne u blokových výjimek (do 20% ZV) Žadatelé: Obce, Svazky obcí NNO Zemědělský podnikatel Podnikatel v cestovním ruchu Zájmová sdružení právnických osob Způsobilé výdaje: 50 tis. až 1,5 mil. Kč Max. výše dotace: max. 60% způsobilých výdajů dle velikosti podniku (malé do 50 osob a obrat do 10 mil EUR, střední do 250 osob a obrat do 50 mil EUR) Podmínka: stravovací zařízení pouze ve vazbě na ubytovací zařízení kapacita stravovacího zařízení nesmí přesahovat ubytovací kapacitu Pozn. Více než 50% způsobilých výdajů musí být čerpáno z hlavního opatření Režim podpory: de minimis 60%, nařízení o blokových výjimkách 60%

Fiche č. 5 Nové příležitosti pro zemědělce Hlavní opatření: III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy Cílem je: Podpora zemědělců v nezemědělských činnostech Záměry: a) diverzifikace činností nezemědělské povahy (provozovna, stroje, propagace) b) výstavba a modernizace bioplynové stanice c) výstavba a modernizace kotelen a výtopen na biomasu d) výstavba a modernizace zařízení na výrobu tvarovaných biopaliv Žadatelé: FO a PO podnikající v zemědělství min. 2 roky Osoby sdružené smlouvou o sdružení pro b) Způsobilé výdaje: 100 tis. až 1,5 mil. Kč Max. výše dotace: b) 30%;a),c),d)60% způsobilých výdajů dle velikosti podniku (malé do 50 osob a obrat do 10 mil EUR, střední do 250 osob a obrat do 50 mil EUR) Režim podpory: pro a) c) a d) de minimis 60%, nařízení o blokových výjimkách 60% - malé podniky de minimis 60%, nařízení o blokových výjimkách 60% - střední podniky de minimis 60%, nařízení o blokových výjimkách 60% - velké podniky

Fiche č. 6 Kulturní dědictví venkova Hlavní opatření: III Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Vedlejší opatření: III Občanské vybavení a služby Vedlejší opatření : III Obnova a rozvoj vesnic Cílem je: Podpora kulturního dědictví Záměry: a)studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova (nemovité, movité, nehmotné -recepty), propagace do 20% b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova (nemovité a movité –zvony, knihy, nástroje) c)stálé výstavní expozice a muzea Žadatelé: Obce NNO Svazky obcí Církve FO a PO hl. op. Způsobilé výdaje: 50 tis. až 1,5 mil. Kč Max. výše dotace: 90%způsobilých výdajů Pozn.č.1 III.2.2. musí být kulturní památka (třeba doložit potvrzení/prohlášení zastupitelstva) Pozn. č.2 Více než 50% způsobilých výdajů musí být čerpáno z hlavního opatření Podmínky: b) a c) pouze investiční výdaje Režim podpory: de minimis90%, nezakládající veřejnou podporu 90%,

Fiche č. 7 Podpora drobného podnikání Hlavní opatření: III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Cílem je: Podpora mikropodniků a jejich rozvoje v oblasti výroby, zpracování a služeb tvorba pracovních míst a nových živností nákup strojů a vybavení stavební výdaje na výstavbu a rekonstrukci propagace do 20%. Žadatelé: FO a PO – kategorie mikropodniků (nezemědělec) Způsobilé výdaje: 50 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: 60%způsobilých výdajů Podmínky: mimo činnosti viz. příloha č. 7(rostlinná a živočišná výroba) Režim podpory: bloková vyjímka (těžba, stavebnictví, zpracov. průmysl, obchod, opravy vozidel, počítačů, poskytování osobních služeb) de minimis vše viz. bloková výjimka + doprava, skladování, informační činnosti,, administrativní, vědecké a profesní činnosti, sportovní zařízení)

Fiche č. 8 Rozhledny, pěší trasy, hippostezky Hlavní opatření: III.1.2. Rozhledny, pěší trasy, vinařské stezky, hippostezky a další tématické stezky Cílem je: Rozvoj aktivit v cestovním ruchu budování rozhleden stezek i lyžařských mimo území lesů (nad 50%) informačních tabulí odpočinkových míst mostků, lávek, zábradlí,vyhlídek úvazišť na koně propagace do 20%. Žadatelé: Obce NNO Zájmová sdružení práv. osob FO a PO (zemědělci) Podnikatelé v cestovním ruchu Způsobilé výdaje: 50 tis. až 1,5 mil. Kč Max. výše dotace: 90%způsobilých výdajů Podmínky: de minimis 90%, nezakládající VP 90%, nařízení o blokových výjímkách 60%

Děkuji za pozornost! Lada Nevečeřalová, Tel. 725/ Kancelář Království - Jestřebí hory o.p.s.: ZŠ Úpice-Lány Palackého Úpice boční vchod pravého křídla budovy