MNICHOVICE Na náměstí stojí barokní kostel Nanebevzetí pany Marie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Češi a Slováci za 1. sv. války
OLOMOUC - ČECHY POD KOSÍŘEM
Naše země za 1. světové války
Obec Pavlice.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
VZNIK ČESKOSLOVENSKA.
Za 1.světové války v datech
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Prezentace Ústecký kraj.
VZNIK ČESKOSLOVENSKA.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová Vznik Československa VY_32_INOVACE_1B10.
ČSR po 1. světové válce.
28. října 1918 Vznik Československé republiky.
Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.
Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
1. světová válka ( ).
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Opava.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Vznik ČSR Vypracovala: Mgr. Monika Vlková SPŠ Uh. Brod
Milan Rastislav štefánik.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladrubske.namesti.
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
Vsetín Město ve kterém žiji
CZ.1.07/1.4.00/
28. říjen 1918 Vznik Československé republiky. Česká politika před válkou existence českého národa není nijak ohrožena existence českého národa není nijak.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis SLOVENSKO Bratislava hokej fotbal Tatry Košice Ľudovít Štúr Dunaj M. R. Štefánik Jánošík euro horská.
Projekt - Místo, kde žiji. 2. ročník ZŠ Bezno ZŠ VY_32_INOVACE_08 Napiš své jméno a třídu.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:MGR. OLGA FILÍPKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_1242_VZNIK_SAMOSTATN ÉHO_ Č ESKOSLOVENSKA.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_04_20 Ročník 9 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
SNĚŽNÉ.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
Nápověda: Poznal jsi kostel? Kolem kostela je zajímavý, starý hřbitov. Touto vesnicí také protéká čistý potůček. Moje adresa Úvodní stránka 9.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Regionální dějiny Památky Uherského Brodu.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Město a příměstské oblasti
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
ČEŠI a SLOVÁCI ZA I. SVĚTOVÉ VÁLKY
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Milan Rastislav Štefánik
Prečo M.R.Štefánik veľa cestoval
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VZNIK ČSR
Češi za první světové války
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ČESKOSLOVENSKO POČÁTKY STÁTU, VE KTERÉM DNES ŽIJEME.
Směřujeme k samostatnosti 2
Dr.Gen.Milan Rastislav Štefánik ( )
Transkript prezentace:

MNICHOVICE Na náměstí stojí barokní kostel Nanebevzetí pany Marie.

Druhý kostel v Mnichovicích je husitský. Uprostřed náměstí stojí Morový sloup V pozadí je nákupní středisko Mnichovka Další zajímavou stavbou v Mnichovicích je Zitův mlýn.

V Mnichovicích má velkou tradici pozemní hokej na spodní fotce jsou kluci z naší a vedlejší třídy. Máme pěkné fotbalové hřiště a kousek od Mnichovic je sportovní areál šibeniční vrch. V dávných dobách se tam skutečně popravovalo, dnes tam všichni chodí rádi za sportem.

Štefanikova mohyla Generál PhDr. Milan Rastislav Štefánik byl slovenský politik, generál francouzské armády a také astronom. V letech 1914–1918 organizoval československé legie v Srbsku, Rumunsku, Rusku, Itálii a v roce 1918 protisovětskou intervenci na Sibiři. Byl členem Národní rady v Paříži a posléze československým ministrem války. Je spolu s Tomášem Garriguem Masarykem a Edvardem Benešem považován za zakladatele Československa. Zahynul při letecké katastrofě při návratu do vlasti.

Hrusice V Hrusicích se narodil známý malíř Josef Lada

Trasa Mikešovy cesty je pojatá jako naučná stezka s 12 zastaveními, která jsou vyzdobená obrázky a úryvky ze známé Ladovy knížky.

-Ondřejov je obec v okrese Praha-východ, Středočeský kraj -Ondřejov je obec v okrese Praha-východ, Středočeský kraj. . Je známý svou hvězdárnou – pracovištěm Astronomického ústavu Akademie věd ČR. Historické jádro obce je od roku 2003 městskou památkovou zónou. -Na kopci Žalov stojí hvězdárna založena r. 1905 J. Fričem. Dnes je v hvězdárně observatoř a patří Astronomickému ústavu AVČR. V areálu hvězdárny je ve strarých objektech Astronomické muzeum V. Šafaříka. V nové hvězdárně je umístěn jeden z největších dalekohledů v Evropě. Hvězdárnu obklopuje park se vzácnými dřevinami. -Arboretum je sbírka živých dřevin - dendrologická zahrada je zvláštní botanická zahrada specializující se na výzkum a pěstění dřevin. Arboretum může být specializované na jednotlivé rody jako dendrologická sbírka, na dřeviny určitého území, nebo může být všeobecné, zaměřené na všechny dřeviny bez rozdílu. Kostel je známý díky observatoři na kopci nad městem. Kromě ní stojí za prohlédnutí i náměstí, na kterém je několik drobných barokních staveb a zajímavé barokní domy. Ke kostelu přísluší fara vystavěná ve slohu barokního městského typu z let 1778-80. Z původní malé osady “Ondřejóv dvór” na panství pánů z Dubé vznikla začátkem 13. století vesnice a později městečko Ondřejov. Jméno pravděpodobně pochází od zakladatele, z pánů z Dubé. Hvězdárna:

Arboretum: Kostel a fara: