Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou."— Transkript prezentace:

1

2 Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou sbírku hrne č k ů

3

4 Pro Aničku jsem její sbírku roz ší řil o č í nský porcel á n

5 Č ást sbírky

6 P ř í b ě h jednoho hrn í č ku. Bylo … nebylo. V jednom rozs á hl é m a kr á sn é m z á mku, uprostřed hrabstv í, žil pan hrabě se svou rodinou, obklopen služebnictvem. Jeho hrabstv í se rozkl á dalo na v š echny strany daleko od jeho kr á sn é ho s í dla. Oplývalo rozlehlými polnostmi, hustými lesy a mnoha rybn í ky. Měl několik dět í a tak é hodně slouž í c í ch. Jedn í m z mnoha byl tak é kastel á n z á mku pan Josef. Byl to velmi hodný p á n, který poch á zel z chud é rodiny v na ší vesnici a občas jak mohl, tak pom á hal svým zn á mým a vzd á len é rodině věcmi, kter é byly na z á mku odloženy. Jednou, když mladý hrabě při sn í dani, shodil se stolu hrnek s k á vou, u kter é ho se urazilo ou š ko a proto hrn í ček byl odnesen do odpadu, mu bylo l í to jen tak kr á sný hrn í ček vyhodit, uschoval ho a při př í ležitosti, kdy rodině d á val nějak é obno š en é š aty, tak jim dal i tento hrn í ček. Tam se hrn í ček dochoval mnoho let a potom byl darov á n Aničce do jej í kr á sn é sb í rky.

7 Předválečné kávové konvice

8 Č ást sbírky Ani č ky

9

10 Jeden komplet uložený v polici

11

12 Druhý komplet sbírky. Anička má ráda květiny, tak jí připomenu jaro

13

14

15 Vnučka má ráda babičku

16

17 Jak vidíte, tak Anička má již několik set různých hrníčků, každý má svou historii. Některé velmi zajímavou, některé krátkou, ale většina má svou historii veselou. Bohužel je jich také několik s historií velmi smutnou. Pokud máte doma nějaký hrníček, který má svou zajímavou historii a jste ochotni se s ním rozloučit a udělat darováním radost, tak jej darujte Aničce, která si ho bude vážit a dá mu čestné místo v její nádherné sbírce.

18 Tak zase n ě kdy p ř íšt ě. A.J.


Stáhnout ppt "Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou."

Podobné prezentace


Reklamy Google