Certifikace ISO 9001 v terénních službách z pohledu certifikované organizace Mgr. Lucie Brožková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Řízení poptávky a nabídky
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Mobilní elektronická podpora ZZSHMP.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
 Stanovení a upřesnění potřeby a to v množství, kvalitě i čase  Profil pracovního místa a profil personálu  Zmapování zdrojů uchazečů  Volba dokumentů.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
PREZENTACE ORGANIZACE
Praktická příprava k akreditaci podle JCI ve Fakultní nemocnici v Motole Anna Skalická, Kateřina Vašatová, Fakultní nemocnice v Motole, Praha.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Konference v posudkovém lékařství, Brno,
Ekonomika informačních systémů
Firemní kultura - změna motivační strategie
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Naši klienti  V současnosti naše systémy užívá 45 zdravotnických zařízení  Naši klienti jsou  rozmístěni v rámci celé ČR (všechny regiony)  tvoří cca.
Podané ruce sociální družstvo Zubří Podané ruce, sociální družstvo Zubří o Podané ruce, sociální družstvo Zubří bylo založeno v roce 2008 na bázi.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
ISMS v KSRZIS (Koordinační středisko pro rezortní zdravotnické informační systémy) František Henkl.
Zkušenosti se zaváděním systému řízení v KSRZIS podle:
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Domácí péče Home care.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1.LF UK Mgr. Pavla Kordulová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V TERÉNNÍ PÉČI Mgr. Lucie Brožková.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Budoucnost domácí péče
V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Transkript prezentace:

Certifikace ISO 9001 v terénních službách z pohledu certifikované organizace Mgr. Lucie Brožková

Představení firmy KDP Sluníčko vznikla v roce 2007 Certifikace ISO 9001 od roku pobočky – okres Litoměřice - okres Česká Lípa 200 klientů 20 zaměstnanců

Představení firmy Domácí péče (Home care) Odborná zdravotní péče poskytovaná klientům (pacientům) v jejich sociálním prostředí Na základě indikace lékaře Terénní sociální služby Pečovatelská služba Osobní asistence Odlehčovací služba

Proč jsme se rozhodli pro certifikaci ISO 9001 Splnit podmínky výběrových řízení VZP Zvýšit důvěryhodnost a konkurenceschopnost Zefektivnit činnost firmy při procesu řízení Vyjasnit kompetence zaměstnanců Snížit náklady u firmy Orientovat se přímo na klienta

Co jsme museli pro certifikaci udělat Standardy kvality sociální služeb a zdravotních služeb Personální změnu na pozici vedoucí regionální kanceláře Definovat náplně práce zaměstnanců Přepracovat organizační řád firmy Zajistit dostatečnou kvalifikaci personálu Zlepšit kontrolu - GPS navigace - Čtečky čárových kódů

Co nám certifikace přinesla Průkopnictví v zavádění ISO v terénní péči Známku čistoty v pojetí řádných pravidel Stanovení jasných pravidel, organizační řád Respekt a ocenění (pozitivní vnímání u uživatelů) Věrohodnost u žadatelů služby Zlepšené ekonomické výsledky Jasná pravidla pro zaměstnance

Co nám certifikace ISO vzala Některé zaměstnance pro nepřizpůsobivost novým požadavkům Část klientů, kteří odešli s propuštěnými zaměstnanci Čas, který věnujeme zvýšené administrativě Čas, který musíme navíc věnovat výběru nových zaměstnanců Ideály v ocenění naší firmy při výběrových řízení – není pravda

Co nás čeká do budoucna Zvýšená administrativa nemůže být na úkor péče o klienta – zavádění systému s tablety Doufejme, že stabilní rozvoj sociálních služeb Předpoklad dlouhodobé péče – vklad do budoucna, ISO jako kritérium pro hodnocení

DĚKUJI ZA POZORNOST