Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hans Christian Andersen
Advertisements

VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Aneb do každé skupinky jedno nové dítě. Toto je cesta, kterou Petr přišel k Ježíši: (J 1,35-42)

DEN ZDRAVÍ Projektového dne se zúčastnilo 75 žáků (100% účast 2. a 8. třída) Konal se
N ě co pro úsm ě v – fotografie Upravil: s.m.. č arod ě jnice.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Tak to jsou naše Vysočany dne 9. února Jako každý rok, tak i letos je čas ostatků a místní hasiči se chystají již tradičně, zase jako ostatníci.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
(kulík) v obrazech vstupte Jedná se o několik snímků malé Jany Tauchmanové narozené v Brně. Fota jsou z období asi od 14. dne po narození do.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Udělej si čas na snění…. Udělej si čas na krásné večerní procházky….
DEX (alias Alf) … aneb má cesta z útulku Kralupy nad Vltavou do nového domova.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
V mládí každý věří, že svět začal teprve jím, že je tu vlastně všechno jen kvůli němu Johann Wolfgang von Goethe.
Adaptační kurz
Studenti Základní školy Charvátské Nové Vsi v České spořitelně a.s. v Břeclavi
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Tři Skoti seděli u baru.   "Až umřu," říká starý Skot, "polejte můj hrob nejlepčí skotskou whiskou."   "To pro tebe uděláme," řekl jeden z mladších mužů.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou.
POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE.
Moji jarní kamarádi se také těší z jara Musí si řádně načechrat peří.
2005. Paní zima, snad se s námi loučí, ledy na lužnici PRASKAJÍ A TAJÍ.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Nikola Skalová, Berenika Pilařová, Tereza Neitzelová, Karolína Vokálová, Lena Šuláková Adaptační kurz 1.A 2014.
KUK PO ROCE…. Rok se zase s rokem sešel a opětovně bychom se mohli společně projet…. DRAŽETICE
Výlet do Brna 6.třída Zveme vás na super výlet do Brna, pojedeme vlakem cesta bude trvat 1:20 h. Půjdeme se podívat na Špilberk do věznic, pak na.
Achi,achi,ach.Ani nevíte jak se nudím.Už pěkných 25 let žiji tady v Podlésáku.Tak jsem se rozhod, že se přestěhuji. A celou tou cestou mě budete provázet.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Příroda a já Otázky.
HEZKÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍ POHODY,JEŽÍŠEK NEPŘÍJDE,PROTOŽE SPADL DO VODY.
CESENATICO Cesta na místo byla sice namáhavá, ale všichni se moc těšili!
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
Zkuste říct Hudba:Michal Tučný Chtěl bych být medvídkem.
Oddíl Příliv Ahojky všichni, děkujeme, že jste si našli chvilku na shlédnutí tohoto dokumentu… Na následujících snímcích uvidíte naše fotky z různých.
Školní výlet do Mariánských Lázní Jeli jsme luxusním autobusem, byl dvoupatrový, byla to PARÁDA!!!
Z CHUDÉ OBCE „MOLENBURKU,“ ZALO Ž ENÉ P Ř ED 290 TI LÉTY, VYROSTLA KRÁSNÁ OBEC VYSO Č ANY.
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Ve stáří velmi často vzpomínáme, co jsme měli ještě udělat pro rodiče, přátele…..a co jsme neudělali….
Sloup 26.června hostil žáky, kteří tam nastoupili do měšťanky v roce 1944 a sešli se na svém srazu.
Úú Ú ú ú... Asi před týdnem k nám zavítal medvídek Pípa z Prčic. Myslel si, že cesta bude bez problémů. Byla, než přišel k naší vesničce. Jééé co to bylo?!
Je poměrně malý, ale zato má velké funkce. Čarodějnice jménem Alfaja která v něm přebývá má kočku Žilianu s koštětem na kterém lítá. Má kotel ve kterém.
O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech.
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
Moji kamarádi mi píší, jak prožívají jaro. František s manželkou, pradědeček a prababička jen ve třech u svého domečku. To je úděl nás starších. Stáří.
Housky z nebe. *1922 ve Vlkoši 2 starší sourozenci - Milena a Karel otec - přednosta na stanici matka - práce na statku.
Tradice a zvyky na Slovácku. Hody Hody patří k tradičním svátkům snad každé moravské vesnice. Hody se na vesnici slaví jako křesťanský svátek i jako.
Cirkus Pepino Do vašeho města přijede cirkus. Hostuje od do Začátky představení od 17 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu! Ahoj!
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Skoro devadesátiletý, od mládí zapálený včelař pan Josef Král- Mlénské, předseda spolku včelařů, zase připravil pěknou akci nejen pro děti, ale i dospělé.
Kamarád František mi včera napsal: „Buď hlavně zdráv a dělej pro to všechno. Vycházky do lesíka jsou důležité!“ Moje mládí, kam jsi prchlo ??? do dáli???
Totalitní vláda komunistické strany
Vysočany 30 září Nevěda, jak si zlepšit moje dýchání, vydal jsem se zase k našemu rybníčku, podívat se, jak nám jeho okolí zlátne.
Dneska jdeme do cirkusu.
Den se 112.
Dějiny ČR Marie Terezie - osvícená panovnice
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Český jazyk a literatura 3. ročník
Vánoční radování Prosinec 2016.
Transkript prezentace:

Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata, která se vyhazovala do vzduchu. Popel z takových hranic měl mít zvláštní moc pro zvýšení úrody a na polích i plodnosti hospodářského dobytka. Mladí lidé přes hranice skákali také proto, aby byli dlouho mladí, zdraví a plodní. Vážení ob č ané, zveme Vás na pálení č arod ě jnic, které se uskute č ní 30.dubna….. Slet č arod ě jek za č ne v 17 hod. 30 minut …..Toto pozvání zn ě lo z našeho rozhlasu n ě kolikrát v týdnu. Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata, která se vyhazovala do vzduchu. Popel z takových hranic měl mít zvláštní moc pro zvýšení úrody a na polích i plodnosti hospodářského dobytka. Mladí lidé přes hranice skákali také proto, aby byli dlouho mladí, zdraví a plodní.

Budete letos pálit čarodějnice? Myslím, že je to skoro zbytečná otázka, říká paní ředitelka Mateřské školy. Počasí slibuje, že nám zábavu nezkazí. Těšíme se na vás.

Jak vidíte, tak se pomalu scházíme

Ještě nejsme všichni, ale již přibíhají další

Přišla i smutná princezna

To koukáte co???, jak nám to sluší

Na kontrolu přišel také hlavní čaroděj. Je šéfem Hasičů a tak také kontroluje kolegu, který dohlíží na bezpečnost.

Tak tohle připravili hasiči

Tak jsem zvědav, jak se to Františkovi povedlo

Vrchní čaroděj přišel také za kamarádem Mírou

Tak zase za rok. Snad se nám to zase vydaří.

Tak co ??, koukáte, jak nám to pěkně jde !!!

Hele, musíme dát pozor, rychle pryč, aby nás taky nepřiložili

Tak jsem se unavený, ale přesto, vydal podívat, jak u nás zase spálí čarodějnice. Cestou jsem potkal kamaráda koníka, tak jsem ho také vyfotil. Snad se většinou snímky povedly. Že to bylo veselé, nemusím komentovat. A. J.