Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ 30.4. KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ 30.4. KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE."— Transkript prezentace:

1 POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ 30.4. KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE TO UŽ OD SILNICE SMĚR PRŮHONICE. PÁLENÍ ZAČNE VE 20:00 HODIN. SAMOSEBOU BUDEME MÍT I BUŘTY S KLOBÁSAMI.

2 VŠE O ČARODĚJNICÍCH Pálení čarodějnic (také filipojakubská noc, Valpuržina noc nebo Beltine) se odehrává v noci z 30. dubna na 1. května. Jedná se o velmi starý a dodnes živý lidový zvyk a zvláštní svátek. Tuto noc se lidé scházejí u zapálených ohňů a slaví příchod jara. Na některých místech se staví májka.Beltinenoci30. dubna1. květnazvykohňůjaramájka Noc z 30. dubna na 1. května byla pokládána za magickou. Svátek se původně pravděpodobně slavil o úplňku, jenž byl nejblíže dnu, nacházejícímu se přesně mezi jarní rovnodenností a letním slunovratem. Lidé věřili, že tuto noc se čarodějnice slétají na čarodějnický sabat, a skutečně je tato noc jedním z největších pohanských svátků. Lidé také věřili například v otevírání různých jeskyní a podzemních slují, ve kterých jsou ukryty poklady. Hlavním smyslem tohoto starého lidového zvyku byla pravděpodobně oslava plodnosti.30. dubna1. květnamagickoučarodějnicejeskyní

3 ZÁBAVA NA ČARODĚJNICE SAMOZDŘEJMĚ TU BUDOU I SOUTĚŽE.NAPŘ: NOŠENÍ OKA VE LŽÍCI, NEBO NAPŘÍKLAD KRESLENÍ ČARODĚJNICE SKÁKÁNÍ DO PÍSKU A V PYTLÍCH BUDOU BOHATÉ ODMNĚNY!!!!!!


Stáhnout ppt "POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ 30.4. KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE."

Podobné prezentace


Reklamy Google