Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice 15.12.2010 Ing. Martin Čech – manažer IPRM 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

Integrovaný plán rozvoje města Náchod - problémová zóna u nemocnice na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Integrovaný plán rozvoje města Nový Jičín pro Integrovaný operační program Sídliště Dlouhá Ing. Martin Krištof Řídící výbor IPRM Nový Jičín,
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice
Integrovaný plán rozvoje města Chrudim
Regenerace sídliště Rochlice
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
Integrovaný operační program (IOP) Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně ohrožené skupiny obyvatel Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Statutární město Chomutov vyhlásilo výzvu č. 1 k podávání žádostí o poskytnutí finanční podpory projektů Regenerace bytových domů v rámci Integrovaného.
Bydlení v obecních bytech
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Technické zhodnocení domu
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Statutární město Ostrava
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Veřejné projednávání,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
1 Integrovaný plán rozvoje města – zóna Severní sídliště Seminář pro žadatele a příjemce IPRM - IOP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA. Seznámení s IPRM do IOP.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 /iop Úvodní slovo Seminář pro předkladatele IPRM v.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
odbor politiky bydlení
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Pracovní skupina Parkoviště P+R
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice 15.12.2010 Ing. Martin Čech – manažer IPRM 

Charakteristika zóny sídliště Rochlice I a II – výstavba v letech 1974 – 1992 počet trvale bydlících obyvatel cca 10 000 počet bytů – přes 3,1 tis. bytů občanská vybavenost – středisko služeb (býv. Gusto), supermarkety, základní škola, 3 mateřské školy, zdravotní středisko, parkovací dům, domy s pečovatelskou službou velká hustota obyvatelstva – extrémní zátěž veřejných ploch a zařízení, nedostatek parkovacích kapacit, míst na kontejnery

Úvod do historie REGENERACE 12/2005 zpracován PROJEKT REGENERACE PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ ROCHLICE – LIBEREC VI. (Bílek Associates, s.r.o. ) rok 2006 realizace I. Etapy (Burianova) roky 2007-2008 realizace II. Etapy (Ježkova) roky 2008-2009 etapa 3.I.a (Halasova) Podpora na realizaci plynula z programu MMR „Regenerace panelových sídlišť“

Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice

Globální cíl IPRM Zlepšení podmínek pro život obyvatel sídliště, zkvalitnění bydlení, vytvoření kvalitního životního prostředí s dostatkem ploch pro dopravu v klidu, veřejné zeleně, dětských hřišť a sportovišť i oddechových ploch pro seniory, posílení atraktivity zóny pro obyvatele střední příjmové skupiny, to vše na principu partnerství, s cílem zamezit vzniku sociálního ghetta prostřednictvím maximálního využití podpory z fondů EU.

IPRM Zónový strategický dokument města Umožní pokračování v realizaci záměru regenerace sídliště Rozšiřuje možnosti zahájené regenerace o prostředky na regeneraci bytových domů v zóně IPRM

IPRM vznikal a je řízen na principu partnerství (zapojen osadní výbor, SBD, KÚLK, OHK, MMR) Založena Pracovní skupina a Řídící výbor IPRM Dokument posouzen z hlediska vlivů na životní prostředí (SEA) Schválen MMR k podpoře 3.7.2009 podepsána Dohoda o zabezpečení realizace IPRM

To vše za podpory Strukturálních fondů EU. IPRM - výhody Umožní revitalizaci veřejných prostranství Majitelům bytových domů přispěje na regeneraci Existence IPRM podpořila žádosti města na opravy mateřských školek v zóně To vše za podpory Strukturálních fondů EU.

Dohoda o zabezpečení realizace IPRM Závazek do roku 2015 proinvestovat v zóně IPRM cca 10,3 mil. EUR Výdaje v poměru: 47,8% - na revitalizaci veřejných prostranství 52,2% - na regeneraci bytových domů Naplnit indikátory: Revitalizovat 35.405 m2 veřejných prostranství Regenerovat 1.275 bytů Úspořit 20 % spotřeby energie

Výzvy města k naplnění IPRM MMR rezervuje částku přes 6 mil. EUR na podporu projektů v zóně IPRM Rozdělení alokované dotační částky v rámci IPRM je uskutečňováno na základě výzev města.

Výzva č.1 Probíhala 8.-10.2009 Rozděleno 47.625.200,- Kč 12 žádostí odevzdaných na CRR 6 žádostí odstoupilo od realizace 1 žádost „spící“ Odevzdané žádosti představují 333 regenerovaných bytů a čerpání dotace 24,3 mil. Kč.

Výzva č.2 revitalizace veřejných prostranství Vyhlášená od 12.12.2009 Kontinuální výzva – Dotace k rozdělení: 100 mil. Kč Na odboru technické správy veřejného majetku probíhá příprava zadávací dokumentace.

Výzva č.3 Příjem žádostí probíhal v termínu 1.8.2010-27.10.2010 Celkem k rozdělení 20.000.000,- Kč Přijatých žádostí: 13 Plánované celkové výdaje 22.593.700,- Kč Plánovaná celková dotace 8.658.680,- Kč Hodnocení probíhalo od 29.10.-8.11.2010 8.12.2010 – rada města schválila výsledky

Výzva č.4 Výzva č.4 Chybí regenerovat cca 300 bytů Finanční objem výzvy cca 15 mil. Kč dotace k rozdělení Předpokládaný příjem žádostí 3.-4./2011 Výzva č.4 bude předložena ŘV ke schválení s roční monitorovací zprávou

Zaměření podpory na: regeneraci společných prostor bytových domů - musí mít charakter technického zhodnocení majetku, rekonstrukce či modernizace, podporu nelze využít na provádění oprav či údržby. zateplení obvodového pláště domu (fasády, střechy, okna), pořízení, modernizace a rekonstrukce technického vybavení bytového domu (otopné soustavy, rozvodů, výtahu),

Zaměření podpory na: odstranění statických poruch domů, rekonstrukce, modernizace, technické zhodnocení, společných prostor (schodiště, chodby, střechy), sanace základů a hydroizolace spodní stavby, rekonstrukce či modernizace lodžií, balkonů.

Informace k IPRM Web města na adrese: www.liberec.cz sekce Praktické informace – IPRM Příručka pro žadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2 IOP: www.strukturalni-fondy.cz/iop/5-2

Revitalizace Rochlice

ZÁPADNÍ VNITROBLOK STŘEDNÍ VNITROBLOK VÝCHODNÍ VNITROBLOK ZÁPADNÍ ČÁST

28

Fontána

REFERENCE

Děkuji za pozornost ! Ing. Martin Čech vedoucí oddělení dotací tel.: +420 485 243 575 e-mail: cech.martin@magistrat.liberec.cz