Tvorba projektu sociálního podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/04.0067 ATRACT CONSULTING.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU investiční podpora Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora neinvestiční.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Principy sociálního podnikání
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Sociální podnikání – šance podnikat jinak Ostrava
4. Sociální podnikání v Evropě Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Radmila Herzánová „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“,
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Agentura pro sociální začleňování Sociální podnikání - Šance podnikat jinak Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše – Malá.
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
Sociální ekonomika a účetnictví v sociálních podnicích „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/ Vzdělávací.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
EVROPSKÉ DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO SOCIÁLNÍ PODNIKY A NEZISKOVÉ ORGANIZACE.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Trutnovská zeleň, o.p.s. Mgr. Terezie Mertlíková ředitelka.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
• - Sociální podnik a IROP ČESKY SEVER
Integrovaný regionální operační program
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
sociální podnikání v operačním programu zaměstnanost
Transkript prezentace:

Tvorba projektu sociálního podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/04.0067 ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz

Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU do roku 2014 Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora Výzva č. 30 Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost (OPLZZ): neinvestiční podpora Tyto výzvy jsou propojené tak, aby žadatel mohl získat podporu na investiční i neinvestiční část svého podnikatelského záměru. ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Podporované činnosti nové podnikatelské aktivity s cílem zaměstnání osob ze znevýhodněných cílových skupin nové podnikatelské aktivity osob samostatně výdělečně činných (bez zaměstnanců), které jsou zároveň osobami uvedenými v cílových skupinách podnik musí naplňovat principy sociálního podnikání viz.notářský zápis ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Principy sociálního podnikání ve výzvách min. 40 % úvazků zaměstnanců z celkového počtu zaměstnanců sociálního podniku musí pocházet ze znevýhodněných skupin vztahy sociálního podniku směřují k maximálně možnému zapojení pracovníků do rozhodování 3) zisk v min. výši 50 % použit pro rozvoj sociálního podniku a/nebo naplňování obecně prospěšných cílů 4) sociální podnik je orientován lokálně/ regionálně a environmentálně ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

2014 - 2020 Integrovaný regionální operační program (IROP) specifický cíl 2.2: „Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání“ podpora podnikatelského prostředí zohledňující potřeby a specifika cílových skupin při jejich začleňování na trh práce a zohledňující potřeby a možnosti regionu ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Poradenství k sociálnímu podnikání a stáže v sociálních podnicích individuální projekt MPSV „Podpora sociálního podnikání v ČR“ projekt nabízí bezplatné poradenství k sociálnímu podnikání prostřednictvím lokálních konzultantů a konzultantek = sociálních podnikatelů a podnikatelek v celé ČR poradenství je primárně zaměřeno na zahájení podnikání, sdílení praxe, přenos zkušeností ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

2014 - 2020 Operační program Zaměstnanost Prioritní osa 2 Sociální začleňování a boj s chudobou Specifický cíl 2: Rozvoj sektoru sociální ekonomiky Vznik a rozvoj podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání, zavedení systému podpory startu, rozvoje a udržitelnosti sociálních podniků (včetně zapojení soukromého sektoru); a další ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 2014 - 2020 příprava výzev v novém programovém období – 2. polovina roku 2014 vyhlášení výzev v novém programovém období - 1. polovina roku 2015 ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz

Cíle sociální firmy ANO Dosažení zisku Sociální nebo environmentální cíle Zaměstnání znevýhodněné cílové skupiny Rozvoj firmy konkurenceschopné díky kvalitě produkce a ne díky dotacím Doplňkové financování neziskové organizace ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Cíle sociální firmy NE Přístup k dotacím Využití občanů ze znevýhodněné cílové skupiny pouze k možnosti daňových výhod a čerpání dotací na pracovní místo Alternativa chráněné dílny Doplňkové financování neziskové organizace ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Podnikatelé fyzické osoby patřící ke znevýhodněné cílové skupině Oprávnění žadatelé o podporu rozvoje sociálního podnikání ve výzvách MPSV Podnikatelé fyzické osoby patřící ke znevýhodněné cílové skupině Podnikatelé fyzické osoby, které zaměstnávají osoby z uvedených cílových skupin Obchodní společnosti a družstva Obecně prospěšné společnosti ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Způsobilé výdaje v OPLZZ Celkové způsobilé náklady projektu = přímé náklady + nepřímé náklady Přímé náklady 1. Osobní náklady 2. Cestovní náhrady 3. Zařízení a vybavení (max. 20%) 4. Služby (max. 49%) 5. Stavební úpravy (do 40 tis. Kč) 6. Přímá podpora (20% kromě mzdových příspěvků) 7. Křížové financování – v této výzvě nelze uplatnit!! Nepřímé náklady – náklady, které nejsou nebo nemohou být přímo spojené s konkrétní aktivitou daného projektu; náklady, které souvisí s prací s cílovou skupinou, nicméně vznikají ale v rámci běžných činností organizace ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Cílové skupiny 1. lidé se zdravotním postižením 2. mládež a mladí dospělí v obtížné životní situaci 3. lidé bez přístřeší a po výkonu trestu 4.lidé se závislostmi 5.etnické menšiny 6. dlouhodobě nezaměstnaní 7. lidé pečující o rodinné příslušníky ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Společenská prospěšnost Oblast životního prostředí a ekologie Rozvoj místního společenství Oblast rovných příležitostí Sociální oblast Kulturní oblast ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Obory v sociálním podnikání Audiovize - technika a služby Bezpečnost, ochrana osob a majetku Dekorativní výroba, sklo a keramika Digitalizace, kopírování, kancelářské práce a výroba Doprava, dopravní prostředky a náhradní díly Dřevozpracování, dřevovýroba, papírnictví Elektronika - výroba a prodej Elektřina, voda, teplo, plyn, odpady Informační technologie a služby Kovy a kovové výrobky Pohostinství a ubytování Potravinářská výroba a prodej Stavebnictví a řemesla Textilní služby - čištění, žehlení... Textilní výroba, oděvní výroba, obuv Zahradnické služby, úprava zeleně, udržba nemovitostí a úklidové práce Zábava a volný čas, turistický ruch Zdravotnická výroba a služby ATRACT CONSULTING s.r.o., Javůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;

Struktura a podmínky projektové žádosti z OPLZZ Obsah projektu Identifikace žadatele a zkušenosti v oblasti zaměření projektu Partner projektu Realizační tým Popis projektu Klíčové aktivity Cílové skupiny Harmonogram realizace Rozpočet projektu Zdroje financování a náklady projektu Finanční plán Hodnoty indikátorů Výběrová řízení Horizontální témata Publicita Veřejná podpora / podpora de minimis + přílohy projektu ATRACT CONSULTING s.r.o., avůrkova 505/46, 700 30 Ostrava, IČ: 60777206, www.atract.cz;