Obstát na bitevním poli

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život v obecenství – Zpověď
Advertisements

ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
1. Jezu Kriste, štědrý kněže, | s Otcem, Duchem jeden Bože, | štědrost tvá je naše zboží | z tvé milosti.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Boží zbroj Od pondělí do čtvrtka na letním kempu 2006
Požehnání skrze autority Židům 13:17 Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim, protože oni bdí nad vámi a budou se za vás zodpovídat. Kéž.
Boží zbroj Podle Efezským 6,10-17
Hřích působí destrukci, otroctví, smrt, ale….
Integrita bezúhonnost
O Ježíši Kristu a Božím království
PŘIPRAVENOST AC Vyškov, Kázání: „Připravenost“ Hesla: BUĎ PŘIPRAVEN! VŽDY PŘIPRAVEN! Připravenost k akci Pohotovost, hlídka - ve zbrani Stav.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Na odhalené tváři nás všech se zrcadlí slavná zář Páně, a tak jsme proměňováni k jeho obrazu ve stále větší slávě – to vše mocí Ducha Páně. 2. Korintským.
Od jara 2010 se pokouším skládat písničky a pak je nazpívat smícháním nahrávky několika hudebních nástrojů, aby to znělo hezky. Mnohé z nich jsou neumělé.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Dosáhni cíle!.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy,
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
POZVEDNI VÝŠ KOROUHEV CHVÁLY
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Honza Kuklínek Římanům 7k – Smrt vyřeší skoro všechno Kdo je v Kristu, je nové stvoření. Co je staré, pominulo, hle, je tu nové! 2 Korintským 5:17.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Síla přesvědčení.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
1. Hrad přepevný je Pán Bůh náš, | zbroj výborná i síla. | On chrání nás, | když satanáš své proti nám vysílá. | Ten starý nepřítel zničit by nás chtěl,
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Kristova krev a spravednost | je svatební můj šat a skvost, | jímž pro nebe se ustrojím | a před Bohem tak obstojím.
Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm
1. Jistotu vzácnou v srdci už mám: | spasil mne Ježíš můj Bůh a Pán, | břemeno hříchů z duše mi sňal, | dědicem Božím tak jsem se stal. | Zazvuč již, zazvuč.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Buď počátkem to Slovo nám, | jímž učiněn svět! | Nic bez něho | je život v něm, | jas do zemských běd. | A to světlo svítí | do všech temnot žití, |
ČISTOTA A OPRAVDOVOST JE DŮLEŽITÁ Spolu s Bohem – někdo tě sleduje! Slavkov,
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Bůh.
Matoušovo evangelium.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
Víry dny 2015 Praha Kerygma. víry dny 2015 Praha Kerygma 1. (ve st. Řecku a Římě) vyhlášení úředním hlasatelem 2. Řec. dosl. "ohlášení", hlásání jádra.
JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE. CÍRKEV TU JE PRO DRUHÉ A NE PRO SEBE !!! TŘÍSKA V OKU – ZRCADLO DUŠE JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE.
Komunikace mezi lidmi…Jirka Pospíšil, AC Slavkov,
JE ČAS V BOŽÍ ZBROJI TEĎ STÁT, STŮJ PEVNĚ PRAVDOU OPÁSÁN.
Jirka Pospíšil, AC Ivanovice
Ježíš.
Řím 13:
Obnov svoje brány!.
Poznání Boží vůle.
Transkript prezentace:

Obstát na bitevním poli

Efezským 6:11 Oblečte plnou Boží zbroj, abyste mohli odolat ďáblovým svodům.12 Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla.13 Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát.14 Stůjte tedy 'opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti,15 obuti k pohotové službě evangeliu pokoje'16 a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého.17 Přijměte také 'přílbu spasení' a 'meč Ducha, jímž je slovo Boží'. 2 Korintským 10:3 Jsme ovšem jenom lidé, ale svůj zápas nevedeme po lidsku. 4 Zbraně našeho boje nejsou světské, nýbrž mají od Boha sílu bořit hradby. Jimi boříme lidské výmysly5 a všecko, co se v pýše pozvedá proti poznání Boha. Uvádíme do poddanství každou mysl, aby byla poslušna Krista,6 a jsme připraveni potrestat každou neposlušnost, dokud vaše poslušnost nebude úplná.

Obstát na bitevním poli Kdo je naším nepřítelem? Poražený satan, ale stále nebezpečný – Mt 10, 28 Jaký je nepřítelův záměr? ničit Boží království ničit život lidí Satanova taktika – jako Goebbelsova propaganda – lež a klam Oklamat lidi, že za nic nemůže Oklamat lidi a nasměrovat na jiného nepřítele Oklamat lidi a ovládat je skrze závislosti, hřích a okultismus

Obstát na bitevním poli Satanovy duchovní zbraně Okultismus – vznikl z latinského „ocultus“ – temný, skrytý, utajený magie, věštění, telepatie, astrologie léčitelství, homeopatie, akupunktura, akupresura transcendentální meditace, makrobiotika Další..........satan se snaží vetřít všude… Dovolíš mu to ve svém životě? Mnozí křesťané diskutují o tom, zda je satan na zemi nebo v pekle, může přebývat v křesťanech nebo pouze ve světě? Skutečnost je taková: Ďábel přebývá v temnotě. Kdekoli je duchovní temnota, tam bude ďábel. Francis Frangipane

Obstát na bitevním poli Máš vojenskou výbavu? ochranná – pravda, spravedlnost (čistota), spasení a vztah s Kristem, živá víra útočná - Boží slovo, evangelium Co je naším úkolem? obstát před satanovými útoky a svody rozšiřovat Boží království a ničení satanova království