Portál www.krizove-rizeni.cz Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Advertisements

Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
ARGIS Informační systém plánování civilních zdrojů
Ochrana kritické infrastruktury
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Portál Jednotné digitální technické mapy
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Nový obchodně technický systém ČEPS, .a.s
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Havarijní plán kraje.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Kybernetická kriminalita
Standardizace odborné zdravotní péče
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Portál Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR

Tak jsme začínali, ……

Tak jsme začínali před rokem Od roku 2001 jsou v podmínkách ČR realizovány nové přístupy ke krizovému řízení. Pracovníci, kteří dostali za povinnost naplňování stanovených úkolů u nově deklarovaných orgánů krizového řízení, se velmi intenzivně dožadovali co možná komplexního zdroje informací. Po více než dvouletém sledování toho, co činnost v krizovém řízení vyžaduje, se v polovině roku 2003 rozhodlo, že pro presentací informací pro krizové řízení se využije moderních informačních technologií a začalo se s přípravou web-stránek Krizové řízení a havarijní plánování ČR. Ty byly spuštěny do zkušebního provozu na serveru Ministerstva vnitra ČR na podzim roku 2004.

Tak jsme začínali před rokem msprávcem, provozovatelem a garantem poskytovaných informací je MV ČR, mzpracovávání a obsahové a technické udržování informací zajišťuje organizační součást MV - GŘ HZS, mposkytování informací je odstupňované, -pro širokou veřejnost jsou volně přístupné základní informace, -pro orgány krizového řízení je k disposici rozšířená nabídka přístupná přes heslo. Poskytování informací z krizového řízení a havarijního plánování je postaveno na několika zásadách:

RADY A SLUŽBY

……,tady jsme nyní ……

a to bychom chtěli …… ?!?

……… připravujeme mvnitřní bezpečnost a veřejný pořádek, mochrana obyvatelstva, mochrana kritické infrastruktury, mvýbor pro civilní nouzové plánování, msoučinnost s EU, NATO a dalšími mezinárodními organizacemi, Rozšíření o další sekce

……… s tím souvisí mkrizové řízení na nadnárodní úrovni, mkrizové řízení na národní úrovni, mkrizové řízení na územní úrovni, mbezpečnostní plánování ékrizové plánování, éhavarijní plánování, écivilní nouzové plánování, éobranné plánování. Změna na portálové řešení s tříděním na:

……… zvažujeme Bezbariérový přístup na webovou stránku (pro postižené spoluobčany).

Děkuji za pozornost ?