Zdroje pro financování projektů Hana Šilhánová, ředitelka NROS 2007 Seminář pro žadatele o dotace MPSV – odbor rodinné politiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Lidské zdroje a zaměstnanost
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Evropský sociální fond v ČR
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Výzva k předkládání žádostí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Zdroje pro financování projektů Hana Šilhánová, ředitelka NROS 2007 Seminář pro žadatele o dotace MPSV – odbor rodinné politiky

Přehled zdrojů pro projekty NNO Státní rozpočet (ministerstva,mezirezortní komise,úřady práce) Rozpočty krajů, měst, obcí Strukturální fondy Fondy EHP/Norska Nadace a nadační fondy Firemní dárcovství Veřejné sbírky Příjmy z vlastní činnosti, služeb, poplatků Dobrovolná práce Jiné (loterie, benefice)

Největší česká nadace – každý rok podpoří projekty NNO v hodnotě cca 130 – 150 mil Kč – veřejné i soukromé zdroje Do roku 2007 bylo podpořeno přes 2000 projektů více než 1 mld. Kč * Priority - cíle - Rozvoj neziskového sektoru (budování kapacity,vzdělávání aj.) - Lidská práva (romská integrace, boj proti diskriminaci) - Děti a mládež (znevýhodněné děti, participace, dobrovolnictví) * Zdroje z evropských fondů Phare, Transition Facility, ESF – Globální granty * Zdroje EHP/Norska Blokový grant – Fond pro NNO * Veřejná sbírka, firemní a soukromí dárci Pomozte dětem!, klub-net, Make a Connection, VPOHO, vzdělávací středisko Vila Čerych Představení NROS

NROS – Pomozte dětem Veřejná sbírka ve spolupráci s ČT od roku 1998 Rozděleno 85 mil. Kč – 716 projektů Cíle programu - zvýšení kvality života dětí - vytváření rovných příležitostí - podpora práv dětí na život v rodině nebo náhradním rodinném prostředí milionů Kč/ 100 projektů NNO ročně Vyhlášení – polovina května (formuláře, podmínky, pravidla, návody, semináře) Uzávěrka – konec června Posuzování projektů červenec-září Smlouvy a zahájení projektů - říjen

NROS – Blokový grant z finančních mechanismů EHP/Norska Celkem 9,3 milionů EUR k rozdělení ve třech výzvách 1. výzva rozdělila mezi 76 projektů NNO letos 3,1 milionů EUR v oblastech: - Posílení lidských práv a multikulturního prostředí - Podpora dětí a mladistvých se specifickými problémy - Ochrana životního prostředí Příští výzva na konci ,5 milionů EUR k rozdělení celkem Uzávěrka příjmu žádostí 1. čtvrtletí 2008 Projekty měsíců v rozmezí – mil Euro Zahájení projektů cca červen 2008

Strukturální fondy OPLZZ Lidské zdroje a zaměstnanost (ESF – řídící orgán MPSV) OPVK Vzdělávání a konkurenceschopnost (ESF – řídící orgán MŠMT) OP Praha – Adaptabilita (ESF- řídící orgán MHMP) ROP - Regionální operační programy (ERDF – řídící orgány - kraje)

SF – OP LZZ Priorita 3: Sociální integrace a rovné příležitosti Oblasti podpory: 3.1. Podpora sociální integrace a sociálních služeb (287 mil EUR 3.2 Sociální integrace vyloučených romských komunit (42 mil EUR) 3.3. Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce (74 mil EUR) 3.4 Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a sladění pracovního a rodinného života (64 mil EUR)

SF – OP VK Priorita 1: Modernizace počátečního vzdělávání Oblast podpory 1.2. Podpora rovných příležitostí žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Předpoklad: grantová schémata krajů, NNO působící v neformálním vzdělávání a volno časových aktivitách

Nadace a nadační fondy Celostátní Nadace Divoké husy Nadace Naše dítě Nadace Terezy Maxové Nadace VIA Nadace O.Havlové –VDV Regiony Komunitní nadace Euroregionu Labe Nadace Euronisa Nadace pro radost – Brno

Firmy, firemní nadace a fondy Nadace O2 Nadace Vodafone Nadace Preciosa Nadace ČEZ Nadační fond J a T Česká spořitelna a Nadace ČS T-mobile

Zásady a rizika kofinancování Stejný projekt nelze kofinancovat ze státních zdrojů (minist.,mezirezortní rady vlády, ÚP) Stejné náklady nelze vykazovat více zdrojům! Procentní podíl v Rozhodnutí o dotaci nutné dodržet, účetně evidované výdaje Nutnost dodržovat smluvní pravidla ze všech zdrojů Priority – zaměření programů – zvážit Časové rozvržení, možná zdržení

Hodně úspěchů! Informace: DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST