Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Advertisements

Support.ebsco.com Jak se zúčastnit online semináře prostřednictvím WebExu Tutoriál.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Statistiky Tutorial 10. února 2013.
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
 EBSCOhost Collection Manager Patron-Driven Acquisition - Tutoriál 3. července 2013.
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Tutoriál EBSCOhost Collection Manager ~ Účet Approver
Tutoriál EBSCOhost Collection Manager ~ Účet Selector
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Rychlé zprávy a stav Školení.
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Tutoriál Lokátor publikací AtoZ ~ Administrativní rozhraní
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
R ESEARCH S TARTERS V EBSCO D ISCOVERY S ERVICE Tutoriál support.ebsco.com.
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
Citační manažer Citace PRO návod na využívání citačního manažeru Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: Verze: citovat.
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Vytvoření hypertextového odkazu
2OP381 Manažerská informatika 1
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Manuál pro editaci webu PCP
ResearcherID a ORCID jednoznačné určení autora
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Jak na aktuality.
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
APLIKACE OctopusPro - Hlídač LV
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost

Vítejte v tutoriálu My EBSCOhost, který předvádí většinu úkonů souvisejících s nastavením a vytvořením bezplatné osobní složky (My EBSCOhost) umožňující uživatelům rozšířit použití výsledků vyhledávání na rozhraní EBSCOhost mimo rámec aktuální relace. Účty osobních složek se nastavují jednoduše a může je vytvořit kterýkoli uživatel s přístupem do rozhraní EBSCOhost.

Pro přihlášení ke schránce My EBSCOhost postačí využít Vaše přihlašovací jméno a heslo. Nemáte-li ještě svoji schránku, můžete si zdarma vytvořit novou přes odkaz Vytvořit novou schránku. Vytvoření schránky je snadné a zabere cca 1-2 minuty.

Při vytvoření nové schránky My EBSCOhost postačí zadat základní uživatelské informace do zobrazeného formuláře. Ihned po kliknutí na tlačítko Uložit změny je účet aktivní. Není tedy třeba jakkoliv autorizovat ovou schránku. Zároveň není nutné, aby zadané údaje byly totožné s těmi, pod kterými jste registrováni ve Vaší knihovně.

Jakmile jste přihlášeni, uvidíte přes logo EBSCOhost žlutou pásku „můj“, která potvrzuje úspěšné přihlášení. Nyní již lze plnohodnotně využívat možností a výhod schránky My EBSCOhost.

Do vlastní složky lze přidávat nalezené dokumenty. Při dalším přihlášení je pak možné se k nim jednoduše vrátit, aniž by bylo nutné je znovu hledat. K přidání dokumentu do složky postačí kliknout na symbol vedle názvu dokumentu. Po kliknutí se symbol změní, čímž je potvrzeno jeho přidání. Zároveň se informace o přidání dokumentu objeví v pravé části okna v informačním rámečku.

Kromě výsledků vyhledávání mohou uživatelé složky My EBSCOhost ukládat také obrázky, videozáznamy, trvalé odkazy na vyhledávání, uložené rešerše, rešeršní alerty, alerty pro časopisy a webové stránky vytvořené v bezplatném nástroji Page Composer společnosti EBSCO. Ze svých osobních složek mohou uživatelé výsledky vyhledávání, obrázky nebo videozáznamy tisknout, odesílat em, ukládat nebo exportovat.

Aplikace My EBSCOhost také umožňuje uživatelům vytvářet ve složce My EBSCOhost jejich vlastní složky. Uspořádání uložených článků do různých složek vám může pomoci při organizaci své výzkumné práce. Jednoduše klikněte na odkaz Nový, pojmenujete novou složku a kliknete na tlačítko Uložit.

Vaše uživatelská složka bude přidána do pole Vlastní. Vyberte články v poli Vlastní složka, klikněte na tlačítko Zkopírovat do nebo Přesunout do a ke zkopírování nebo přesunutí článků zvolte svoji vlastní složku z rozevírací nabídky.

Kliknutím na odkaz Sdílet a následným kliknutím na odkazované termíny pod odkazem Přidat vyhledávání do složky můžete přidat na vyhledávání ve své osobní složce trvalý odkaz, který lze dále odeslat em, uložit nebo na něj kliknout později a provést tak znovu vyhledávání, které zobrazí veškeré nové výsledky přidané do databáze.

Po kliknutí na odkaz Historie vyhledávání pod polem Hledat můžete vyhledávání uložit k pozdějšímu použití. Historii vyhledávání lze také uložit, nebo k ní vytvořit alert kliknutím na odkaz Uložit hledání/alerty.

U většiny periodik dostupných v prohledávané databázi lze na stránce Podrobnosti o publikaci nastavit alert pro časopisy, který zůstane zachován ve vaší osobní složce My EBSCOhost, dokud jej neodstraníte. Alerty pro časopisy odesílají automatické upozornění em, je-li do databáze přidáno nové vydání určené publikace, takže není nutné nepřetržitě kontrolovat databázi na nová vydání. K vyhledání časopisu se dostanete buď přes podrobný záznam dokumentu kliknutím na název zdroje, nebo vyhledáním periodika z abecedního seznamu publikací (viz odkaz Publikace v horní liště).

V záznamu publikace klikněte na odkaz Sdílet umístěný v pravém horním rohu. Kliknutím na možnost Alert em v následné rozevírací nabídce otevřete okno Nastavení alertu na časopisy.

Nastavte parametry alertu, zadejte svoji ovou adresu a klikněte na tlačítko Uložit alert. Jakmile bude dostupné nové vydání, budete upozorněni em. Pokud chcete mít přístup ke všem dostupným možnostem vlastních nastavení alertů, můžete také kliknout na odkaz Upřesnit nastavení.

Kliknutím na odkaz Nápověda lze zobrazit úplný systém online nápovědy.

Více informací naleznete na webových stránkách podpory společnosti EBSCO