Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI"— Transkript prezentace:

1 TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně,

2 Funkce dostupné po registraci:
Přihlášení. Personalizace - uživatel WoS si v ISI Web of Knowledge může vytvořit svůj osobní profil. Funkce dostupné po registraci: EndNote Web – citační software. ResearcherID – speciální web obsahující profily zaregistrovaných odborníků. Slouží k výměně informací mezi nimi. Citation Alerts – upozornění na citace zvolených článků. Saved Searches – uložení vyhledávácí historie. Přihlášení nebo bezplatná registrace.

3 Export do bibliografických manažerů.
Export do „EndNote Web“. Export do dalších bibliografických manažerů. Označené záznamy.

4 Odkaz na citační rejstřík „EndNote Web“.
Zpráva o úspěšném importu záznamů do „EndNote Web“.

5 Formátování záznamů a tvorba bibliografií.
Aplikace „EndNote Web“ umožňuje přidávat bibliografické záznamy dokumentů, formátovat referenční odkazy a prohledávat jiné on-line databáze a katalogy knihoven. Nahrávání záznamů. Formátování záznamů a tvorba bibliografií. Správa skupin záznamů. Nastavení účtu. Zobrazení indexovaných záznamů v „EndNote Web“. Skupiny záznamů.

6 Formátování záznamů a tvorba bibliografií.
Tvorba bibliografie. Výběr skupiny záznamů. Výběr citačního formátu a úprava seznamu citačních formátů. Výběr formátu výstupu. Volba výstupu. Přehled nejpoužívanějších citačních norem. Příklad vytvořené bibliografie.

7 Přehled citačních „alertů“ a úprava nastavení
Přehled citačních „alertů“ a úprava nastavení. Standardní doba trvání „alertu“ je 1 rok. Tuto dobu můžete kdykoliv prodloužit. Tvorba citačních „alertů“ – WoS umožňuje zaregistrovaným a přihlášeným uživatelům nastavit systém tak, aby uživatele upozornil na nové citace vybraného dokumentu. Pro nastavení citačního „alertu“ je důležité zobrazit záznam v úplném formátu. Aktivace citačního „alertu“ V případě, že v daném záznamu přibude citace, odesílá systém automaticky ové upozornění.

8 Historie vyhledávání a vyhledávacích „alertů“.
„Search History“ – zobrazí veškerá předchozí vyhledávání, která lze navzájem dále kombinovat. Historie vyhledávání a vyhledávacích „alertů“. Vložení vyhledávání na server – vytvoření „alertů“. Upozornění se budou zakládat na poslední formulaci dotazu pro vyhledávání ve Vaší historii. Otevření starších uložených vyhledávání. Upozornění zůstanou aktivní 24 týdnů. Vyhledávácí strategie zůstanou uložené, dokud je nesmažete. Možnosti práce s historií vyhledávání.

9 Uložení vyhledávání – vytvoření „alertu“ pro vyhledávání.
Uložení historie vyhledávání. Nastavení ové adresy a formátu „alertu“. Uložení na server. Volba frekvence „alertu“. Uložení vyhledávání do počítače.

10 DĚKUJEME VÁM ZA ÚČAST Mgr. Pavel Holík, pholik@knihovna.utb.cz
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně,


Stáhnout ppt "TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI"

Podobné prezentace


Reklamy Google