,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POP ART Daniela Kubáňová.
Advertisements

POP ART.
Pop-art Autor: Michelle Malá a Nela Doláková
©c.zuk ©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 20.
PTICKÉ KLAMY   Jan Benkovič.
Optické klamy Martina Mihalíková 8.Au.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Významný směr v architektuře Evropy a USA z první poloviny 20. století Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha.
VY_52_INOVACE_DEK_59 NOVÝ REALISMUS, NOVÁ FIGURACE, HYPERREALISMUS
Pop-art 2.polovina 20. století.
Surrealismus, Čechy 20. století. Nejznámější představitelé Jindřich Štýrský Toyen – vl. Jménem Marie Černínová Václav Tikal a Václav Zykmund /Ra Mikuláš.
Op art Inf-1 Počítačová grafika DUM č. 17
,,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem,
TAJEMSTVÍ ABSTRAKTNÍ MALBY I.
Optické klamy a iluze Petr Vejsada. Optické klamy a iluze Petr Vejsada.
Abstraktní expresionismus
Moderní umění začíná postimpresionismem.
VY_52_INOVACE_DEK_58 POP-ART
Zrakové klamy ŠKEBLOŇ 2009.
KLASICISMUS EMPÍR.
Toto přímé a živé umění dovoluje umělcům rozostřit hranice a dělící čáry mezi uměním a životem. Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací.
VY_52_INOVACE_DEK_60 Konceptuální umění Akční umění
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Ateliér Příroda aneb Land Art v Českém ráji. Co je Land Art  Land art vznikl jako umělecký směr ve druhé polovině 60. let v USA.  Termín, vytvořený.
Abstraktní umění 20. století.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Dadaismus I. polovina 20. století.
Vnímání BEREZNYAKOVA SOFYA
,,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT.
OP – ART Optical art Optické umění
VY_32_INOVACE_PSYPS12160ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Umělecké směry 20. století
,,Chci se zabývat obrazem, který zachytil fotoaparát… a který je dvojrozměrný a nabitý povrchovými detaily.‘‘ Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše.
Lidské Oko Michal Davídek X33BMI.
,,Proč nevynést umění ven a neposunout jeho hranice‘‘ Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu.
OP-ART Jana Bobčíková.
Tento pojem zahrnuje v sobě řadu významných proudů a směrů v umění 20
Op-art Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Surrealismus.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Optické vlastnosti oka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Psychické jevy Psychologie = nauka o lidské psychice (duševním životě). = studuje psychické jevy Psychické jevy – jsou determinovány biologicky i sociálně.
Psychické procesy a stavy osobnosti. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
OP ART Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
PŘESTOŽE JE NAŠE OKO TÉMĚŘ DOKONALÝ APARÁT, EXISTUJÍ OBRÁZKY, KTERÉ NEUMÍME ÚPLNĚ PŘESNĚ ROZLIŠIT. ŘÍKÁME JIM „OPTICKÉ KLAMY“. PROHLÉDNĚME SI NĚKTERÉ Z.
ŠKOLA:Gymnázium Lovosice AUTOR:Mgr. Radmila Vorasická NÁZEV:VY_32_INOVACE_5C_15_Pointilismus TÉMA:Dějiny umění ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ DATUM.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: PhDr. Milan Simon NÁZEV: VY_32_INOVACE_ S16 TEMA : Stručné dějiny výtvarného.
1.
Recepce a interpretace UD Vrstvy UD
Pop-art.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
JACKSON POLLOCK – Jedna: číslo 31
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
ŠKOLA: Gymnázium Lovosice AUTOR: Mgr. Radmila Vorasická NÁZEV:
ŠABLONA III/2 REALISMUS V 19. STOLETÍ Mgr
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Land art Autor: Mgr. Olga Pasovská Název.
UM_NM_I_PS17 Technické obrazy.
Zrak a optické klamy.
Sociální psychologie – CŽV 2012
VY_32_INOVACE_4/14_ČLOVĚK A SPOLEČNOST
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje, aby obohatil i za cenu zkreslení naše procesy vnímání. Op-artové obrazy proto klamou, vibrují, vytvářejí iluzi pohybu, moarové efekty apod. Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje, aby obohatil i za cenu zkreslení naše procesy vnímání. Op-artové obrazy proto klamou, vibrují, vytvářejí iluzi pohybu, moarové efekty apod. Victor VASARELY

,,Optické umění‘‘ se rodí v druhé polovině 50. let 20. století v Evropě. V polovině let 60. se ujímá v USA – výstava Reagující oko, Op art nutí diváka zúčastnit se a uvědomit si proces vnímání a myšlení, dešifrovat iluzorní povahu skutečnosti. Jen tak se stává úplným dílem. Op art nutí diváka zúčastnit se a uvědomit si proces vnímání a myšlení, dešifrovat iluzorní povahu skutečnosti. Jen tak se stává úplným dílem.

5O V. Vasarely, Vega-Gyongiy 2

51 B. Riley, Current

Představitelé: Bridget RILEY Victor VASARELY Richard ANUSZKIEWICZ Larry POONS Philip TAAFFE Peter SCHUYFF a další