Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem,"— Transkript prezentace:

1

2 ,,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem, jak docílit měnícího se celku. Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem, jak docílit měnícího se celku. Je to druh umění, které se snaží neustále se měnit, propojit se vším a pokračovat napořád. Je to druh umění, které se snaží neustále se měnit, propojit se vším a pokračovat napořád. Jean TINGUELY

3 Zlatá éra kinetického umění spadá do 50. let 20. století. V těchto letech začalo pohyb zapojovat do uměleckých děl stále více umělců a kinetické umění se stalo běžnou záležitostí. V těchto letech začalo pohyb zapojovat do uměleckých děl stále více umělců a kinetické umění se stalo běžnou záležitostí. Rozhodující pro tento směr byla výstava v pařížské galerii Denise René nazvaná POHYB z roku 1955. Rozhodující pro tento směr byla výstava v pařížské galerii Denise René nazvaná POHYB z roku 1955.

4 42 A. Calder, Nancy

5 43 A. Calder, Čtyři červené systémy

6 Představitelé: Alexander CALDER Jean TINGUELY Len LYE TAKIS Tatsuo MYAJIMO George RICKEY a další


Stáhnout ppt ",,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem,"

Podobné prezentace


Reklamy Google