Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Významný směr v architektuře Evropy a USA z první poloviny 20. století Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Významný směr v architektuře Evropy a USA z první poloviny 20. století Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha."— Transkript prezentace:

1

2 Významný směr v architektuře Evropy a USA z první poloviny 20. století Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha pravoúhlých tvarů, čistých linií a využití nových materiálů a technik. Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha pravoúhlých tvarů, čistých linií a využití nových materiálů a technik.

3 Tento směr dominoval v západní architektuře od 20. až do konce 50. let minulého století. Často se také používají pojmy jako mezinárodní styl nebo mezinárodní modernismus. Často se také používají pojmy jako mezinárodní styl nebo mezinárodní modernismus. Ve 20. létech převládají budovy z bílého betonu a v létech 40. a 50. pak Ve 20. létech převládají budovy z bílého betonu a v létech 40. a 50. pak skleněné mrakodrapy. skleněné mrakodrapy.

4 18 Le Corbusier, vila Savoye, Poissy

5 19 O. Niemeyer, Národní kongres, Brasilia

6 Představitelé: Oscar NIEMEYER Ludwig MIES van der ROHE Alvar AALTO Adolf LOOS LE CORBUSIER


Stáhnout ppt "Významný směr v architektuře Evropy a USA z první poloviny 20. století Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha."

Podobné prezentace


Reklamy Google