Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Toto přímé a živé umění dovoluje umělcům rozostřit hranice a dělící čáry mezi uměním a životem. Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Toto přímé a živé umění dovoluje umělcům rozostřit hranice a dělící čáry mezi uměním a životem. Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací."— Transkript prezentace:

1

2 Toto přímé a živé umění dovoluje umělcům rozostřit hranice a dělící čáry mezi uměním a životem. Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací rozličných uměleckých prostředků a disciplin. Antinarativní struktura a spolupráce umělců různých žánrů se stávají hlavními znaky akcí známých také jako,,happening‘‘ Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací rozličných uměleckých prostředků a disciplin. Antinarativní struktura a spolupráce umělců různých žánrů se stávají hlavními znaky akcí známých také jako,,happening‘‘

3 Avantgardní směr, který se od 50. let 20. století neustále rozvíjel v multidisciplinární hybridní záležitost jakou je dnes.,, K performancím mě přitahovalo,, K performancím mě přitahovalo míchání zvuku, pohybu a obrazu míchání zvuku, pohybu a obrazu a možnost vytvořit pomocí všech a možnost vytvořit pomocí všech těchto prvků souhrnnou výpověd´.‘‘ těchto prvků souhrnnou výpověd´.‘‘ Joan JONAS

4 48 Y. Klein, Skok do prázdna

5 49 C. Schneemann, Potěšení z masa

6 Představitelé: Yves KLEIN Carolee SCHNEEMANN John CAGE Allan KAPROW Karen FINLEY Laurie ANDERSON aj.


Stáhnout ppt "Toto přímé a živé umění dovoluje umělcům rozostřit hranice a dělící čáry mezi uměním a životem. Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací."

Podobné prezentace


Reklamy Google