Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Proč nevynést umění ven a neposunout jeho hranice‘‘ Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Proč nevynést umění ven a neposunout jeho hranice‘‘ Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu."— Transkript prezentace:

1

2 ,,Proč nevynést umění ven a neposunout jeho hranice‘‘ Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu a jedinou stopou po nich je dokumentace. Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu a jedinou stopou po nich je dokumentace. Robert MORRIS

3 Zemní umění se vynořilo koncem 60. let 20. století. Narodilo se ve Spojených státech. Je to touha zasvětit kus země umění proto, aby byl zachován volný prostor, je to touha utéci z města, které nás zaživa požírá. Je to touha uchovat prostředí a s ním i lidského ducha. Je to touha zasvětit kus země umění proto, aby byl zachován volný prostor, je to touha utéci z města, které nás zaživa požírá. Je to touha uchovat prostředí a s ním i lidského ducha.

4 61 W. De Maria, Bleskové pole

5 62 Christo, Zabalené pobřeží

6 Představitelé: Robert SMITHSON CHRISTO Richard SERRA Nancy HOLT Jan DIBBETS Walter DE MARIA Hamish FULTON a další


Stáhnout ppt ",,Proč nevynést umění ven a neposunout jeho hranice‘‘ Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu."

Podobné prezentace


Reklamy Google