Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Chci se zabývat obrazem, který zachytil fotoaparát… a který je dvojrozměrný a nabitý povrchovými detaily.‘‘ Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Chci se zabývat obrazem, který zachytil fotoaparát… a který je dvojrozměrný a nabitý povrchovými detaily.‘‘ Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše."— Transkript prezentace:

1

2 ,,Chci se zabývat obrazem, který zachytil fotoaparát… a který je dvojrozměrný a nabitý povrchovými detaily.‘‘ Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše vnímání reality mají prostředky jako je fotografie, film, televize, reklama. Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše vnímání reality mají prostředky jako je fotografie, film, televize, reklama. Otvírají problém skutečnosti a umělosti. Otvírají problém skutečnosti a umělosti. Hyperrealismus je obrazem obrazu života. Hyperrealismus je obrazem obrazu života. Chuck CLOSE

3 Tento typ malby a sochařství upoutal na sebe pozornost v 70. letech hlavně v USA. Tento směr pracuje s odlitky a otisky těl, napodobuje fotografie, zaměřuje se na detail a vybízí k pečlivému řemeslnému provedení uměleckého díla. Tento směr pracuje s odlitky a otisky těl, napodobuje fotografie, zaměřuje se na detail a vybízí k pečlivému řemeslnému provedení uměleckého díla.

4 59 R. Estes, Drugs

5 60 Ch. Close, Mark

6 Představitelé: Richard ESTES Chuck CLOSE Audrey FLACK Don EDDY Duan HANSON Gerhard RICHTER Ron MUECK a další


Stáhnout ppt ",,Chci se zabývat obrazem, který zachytil fotoaparát… a který je dvojrozměrný a nabitý povrchovými detaily.‘‘ Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše."

Podobné prezentace


Reklamy Google