Konference PNEU & BUSINESS 2014 Ezop, rybáři a (naše) budoucnost …. Golf & Spa Resort Kunětická hora 10.9.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Advertisements

Naučil jsem se....
Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
Farma:ztracená ovečka. Tak toto jsou naše ovce: Ale co to?Kde je naše nejoblíbenější ovečka!!Prosím pomož nám jí najít!
STUDENT BUSINESS FORUM 2011 Hradec Králové, Mgr. Tomáš Zdechovský WIFI Czech Republic J AK ZAČÍT PODNIKAT ? ÚSPĚŠNĚ.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
Jak se UČIT, aby mě to nebolelo
Integrita bezúhonnost
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Dramatické a pohybové činnosti v Mš
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Irské štěstí OPRAVDU to funguje..
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Konference Pneu & Business 2014
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Budu vám vyprávět příběh o buláncích. Ta vochomůrka je jeho domovem. Ten víc červený se jmenuje Uzlík. Dobrý den,nevít e kde je Mazlík? Ty o tom nevíš?Včera.
Jak pozvat lidi, aby přišli na EXIT klub? Pozvání lidí pozvání je jeden z nejnáročnějších úkolůpozvání je jeden z nejnáročnějších úkolů začátky jsou.
Jak vyjednávat o smlouvě a honoráři I. pro společnost JTP Roman Čiviš, A TREND.
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
4. Abrahám děkuje Hospodinu, protože ho dovedl do země Kanaán
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:19. září 2012 Číslo.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Žil kdysi chlapec se zlým charakterem. Jeho otec mu dal sáček hřebíků a řekl, aby zabil hřebík do plotu jejich zahrady vždy, když ztratí trpělivost nebo.
Marketing ? Marketing!. Jaroslava Štěrbová Marketing je procesem … plánování a naplňování koncepce, oceňování, propagace a distribuce myšlenek,
Nejlepší historka z rybolovu všech dob!. Mnohé rybářské historky jsou tak trochu těžko uvěřitelné, ale tenhle člověk má fotky jako důkaz... Slyšel jsem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s pověstí o vesnici Skalička.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Napsala a vytvořila: Madlenka
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byl Elíša stejného ducha jako Eliáš? ANO 2. Kdo přišel za Elíšou? VDOVA 3. Oč byl požádám Elíša? ABY POMOHL VDOVĚ.
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
Kéž by více lidí pochopilo smysl a význam těchto slov…
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Odkud se vzal kuchyňský robot?. Víte proč člověk vynalézá? Protože je líný! V 17. století kuchaři šlehali hodinami vaječný bílek březovými metličkami.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Jak se kluci neuměli spočítat Autor: Šibravová, Poskočilová.
Žákovský parlament – I. stupeň
Zaměstnání členů rodiny
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Naučil jsem se....
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Irské štěstí.
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_09_Kocůrková
Transkript prezentace:

Konference PNEU & BUSINESS 2014 Ezop, rybáři a (naše) budoucnost …. Golf & Spa Resort Kunětická hora

malá poznámka na začátek  příběhy, které uslyšíte, psal sám život; jen se ve skutečnosti, tak jak jsou popsány, nikdy nestaly  pokud vám příběhy, něco či někoho připomínají je podobnost se skutečností opravdu čistě náhodná Ezop a rybáři František Trampila

Ezop, rybáři a (naše) budoucnost  jednoho dne šel Ezop po břehu moře  na úzké cestičce už z dálky viděl skupinu rybářů. Nebylo by to nic divného, kdyby bylo poledne. Ale nebylo a rybáři už dávno měli být na moři.  když Ezop přišel blíže, slyšel jak rybáři velmi hlasitě hovoří; skoro se hádali.  Ezop se zastavil a se zájmem poslouchal jejich diskusi. Rybáři byli tak zaujati svou debatou, že si Ezopa ani nevšimli.  A Ezop slyšel příběh rybářů …….  CO VLASTNĚ EZOP RYBÁŘŮM PORADIL ?

Co Ezop rybářům řekl ?  Ezopova rada zněla takto :" Musíte udělat SEDM kroků; jako je dnů v týdnu. "  jako první si musíte ujasnit JAKÉ ryby chcete chytat. Chcete stejné nebo vaši nabídku na rybím trhu rozšíříte o jiné ryby nebo se naopak budete specializovat jen na určité druhy ryb ?  druhým krokem je určení míst, kde chcete vybrané druhy ryb chytat. Chytejte tam, kde ryby jsou.  třetím krokem je příprava takových návnad, které budou rybám chutnat. Přemýšlejte jako ty ryby.  ve čtvrtém kroku si rozdělíte úkoly. Kdo, co, kdy, jak a proč budete dělat. Pamatujte, jste spolu.  pátý krok prověří vaší vytrvalost a důslednost, protože na první pokus nemusíte nic ulovit  za šesté to řeknete ostatním a ptejte se na jejich zkušenosti  a teď Ezop vzal své peníze a vybral se k odchodu. "Ezope a jaký jen poslední krok?", volali rybáři.  Jaký je dle vás poslední krok ? 

malý příběh velkého úspěchu příběh Františka Trampily

poznámka na začátek  příběh je "smyšlený" a je inspirován skutečnými událostmi. Přesto či právě proto je vlastně pravdivý.  pokud se v příběhu poznáte, je podobnost čistě náhodná  A tady je jeho příběh …..

takto František nakreslil svůj úspěch úspěch (klíčové faktory) ideje, nápady vytrvalost důslednost důvěra vášeň a hrdost služba / servis jinak úsilí snaha zaměření směr fokus cílené aktivity správné věci správně lidé, kteří sdílejí

last, but not least Nevzdejte TO. Půjde TO.

Děkuji za pozornost. Zdeněk Picek