Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?"— Transkript prezentace:

1 Poslechněme píseň: Buď na mě hodná

2 Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

3 L7 exx. Stránka 18

4 L7 ex. 4 Věty podle vzoru: Proč mi nevoláte? Zavolejte mi. Chci, abyste mi zavolal. 1. Proč se na mě nedíváte?

5 L7 ex. 4 Věty podle vzoru: Proč mi nevoláte? Zavolejte mi. Chci, abyste mi zavolal. 1. Proč se na mě nedíváte? Podívejte se na mě. Chci, abyste se na mě podíval. 2. Proč nám nepomáháš?

6 L7 ex. 4 2. Proč nám nepomáháš? Pomoz nám. Chceme, abys nám pomohla. 3. Proč se nepředstavujete?

7 L7 ex. 4 2. Proč nám nepomáháš? Pomoz nám. Chceme, abys nám pomohla. 3. Proč se nepředstavujete? Představte se. Chci, abyste se představil. 4. Proč si to nekupujeme?

8 L7 ex. 4 2. Proč nám nepomáháš? Pomoz nám. Chceme, abys nám pomohla. 3. Proč se nepředstavujete? Představte se. Chci, abyste se představil. 4. Proč si to nekupujeme? Kupme si to. Chci, abychom si to koupili. 5. Proč se na ni neptáte?

9 L7 ex. 4 5. Proč se na ni neptáte? Zeptejte se na ni. Chci, abyste se na ni zeptal. 6. Proč mi neodpovídá?

10 L7 ex. 4 5. Proč se na ni neptáte? Zeptejte se na ni. Chci, abyste se na ni zeptal. 6. Proč mi neodpovídá? Ať mi odpoví. Chci, aby mi odpověděla. 7. Proč to neplatíme korunami?

11 L7 ex. 4 5. Proč se na ni neptáte? Zeptejte se na ni. Chci, abyste se na ni zeptal. 6. Proč mi neodpovídá? Ať mi odpoví. Chci, aby mi odpověděla. 7. Proč to neplatíme korunami? Zaplaťme korunami. Chci, abychom zaplatili korunami. 8. Proč nejste spokojen?

12 L7 ex. 4 8. Proč nejste spokojen? Buďte spokojen. Chci, abyste byl spokojen. 9. Proč nestuduješ na koleji?

13 L7 ex. 4 8. Proč nejste spokojen? Buďte spokojen. Chci, abyste byl spokojen. 9. Proč nestuduješ na koleji? Studuj na koleji. Chceme, abys studoval na koleji. 10. Proč mu neděkuje?

14 L7 ex. 4 8. Proč nejste spokojen? Buďte spokojen. Chci, abyste byl spokojen. 9. Proč nestuduješ na koleji? Studuj na koleji. Chceme, abys studoval na koleji. 10. Proč mu neděkuje? Ať mu poděkuje. Chceme, aby mu poděkoval. 11. Proč mu nepromíjíte?

15 L7 ex. 4 11. Proč mu nepromíjíte? Promiňte mu. Chci, abyste mu prominul. 12. Proč jim to neříkáte?

16 L7 ex. 4 11. Proč mu nepromíjíte? Promiňte mu. Chci, abyste mu prominul. 12. Proč jim to neříkáte? Řekněte jim to. Chceme, abyste jim to řekla.

17 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s /your/ bratrem.

18 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme /our/ matku i /our/ otce.

19 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme svou/svoji/naši matku i svého/našeho otce. 3. Máš /my/ slovo.

20 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme svou/svoji/naši matku i svého/našeho otce. 3. Máš moje/mé slovo. 4. Každý má /his/ pravdu.

21 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 1. Jsem spokojen s vámi i s vaším bratrem. 2. Milujeme svou/svoji/naši matku i svého/našeho otce. 3. Máš moje/mé slovo. 4. Každý má svou pravdu. 5. Už jsem ti řekl /my/ názor na /her/ přítele.

22 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám /our/ články o Praze?

23 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve /his/ oboru pokroky.

24 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti /your/ slovy?

25 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti vašimi slovy? 9. Kolik vám zaplatili za /your/ slovníky?

26 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti vašimi slovy? 9. Kolik vám zaplatili za vaše slovníky? 10. Ztratil jsem u Slováků /my/ hodinky.

27 L7 ex. 5: Přeložte zájmena 5. Už jsem ti řekl můj/svůj názor na jejího přítele. 6. Líbí se vám naše články o Praze? 7. Dělá ve svém oboru pokroky. 8. Jste si jisti vašimi slovy? 9. Kolik vám zaplatili za vaše slovníky? 10. Ztratil jsem u Slováků své/moje hodinky.

28 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času Vzor: Kdybych to byl věděl, byl bych vás zavolal. > Kdybych to věděl, zavolal bych vás. 1. Kdybych je byl navštívil, byl bych vám o tom řekl.

29 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času Vzor: Kdybych to byl věděl, byl bych vás zavolal. > Kdybych to věděl, zavolal bych vás. 1. Kdybych je byl navštívil, byl bych vám o tom řekl. > Kdybych je navštívil, řekl bych vám o tom. 2. Byla bych bývala velmi ráda, kdyby se mě byl na nic neptal.

30 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času 2. Byla bych bývala velmi ráda, kdyby se mě byl na nic neptal. > Byla bych velmi ráda, kdyby se mě na nic neptal. 3. Kdybychom mu byli pomohli, nikdy by tu chybu nebyl udělal.

31 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času 2. Byla bych bývala velmi ráda, kdyby se mě byl na nic neptal. > Byla bych velmi ráda, kdyby se mě na nic neptal. 3. Kdybychom mu byli pomohli, nikdy by tu chybu nebyl udělal. > Kdybychom mu pomohli, nikdy by tu chybu neudělal. 4. Kdyby se byli trochu snažili, snad by mu byli rozuměli.

32 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času 4. Kdyby se byli trochu snažili, snad by mu byli rozuměli. > Kdyby se trochu snažili, snad by mu rozuměli. 5. I kdybys ho byl o ten svůj překlad poprosil, stejně by ti ho nebyl dal. > I kdybys ho o ten svůj překlad poprosil, stejně by ti ho dal. 6. Kdybych byl chtěl, byl bych přednášel o něčem docela jiném.

33 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času 6. Kdybych byl chtěl, byl bych přednášel o něčem docela jiném. > Kdybych chtěl, přednášel bych o něčem docela jiném. 7. Kdyby se byli opravdu milovali, nebyli by mohli něco takového udělat.

34 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času 7. Kdyby se byli opravdu milovali, nebyli by mohli něco takového udělat. > Kdyby se opravdu milovali, nemohli by něco takového udělat. 8. Kdybych byl věděl, že se mu ta kniha povídek bude tak líbít, jistě bych mu ji byl koupil.

35 L7 ex. 6: Kondicionál v minulém času 8. Kdybych byl věděl, že se mu ta kniha povídek bude tak líbít, jistě bych mu ji byl koupil. > Kdybych věděl, že se mu ta kniha povídek bude tak líbít, jistě bych mu ji koupil.

36 Hodiny a minuty Hodiny Jedna hodina 2? Minuty Jedna minuta 2?

37 Hodiny a minuty Hodiny Jedna hodina Dvě hodiny 3? 4? Minuty Jedna minuta Dvě minuty 3? 4?

38 Hodiny a minuty Hodiny Jedna hodina Dvě hodiny Tři hodiny, čtyři hodiny 5? 6?, etc. Minuty Jedna minuta Dvě minuty Tři minuty, čtyři minuty 5? 6?, etc.

39 Hodiny a minuty Hodiny Jedna hodina Dvě hodiny Tři hodiny, čtyři hodiny Pět hodin, šest hodin... Jedenáct hodin, dvanáct hodin... Dvacet hodin, dvacet jedna hodina, dvacet dvě hodiny... Minuty Jedna minuta Dvě minuty Tři minuty, čtyři minuty Pět minut, šest minut... Jedenáct minut, dvanáct minut... Dvacet minut, dvacet jedna minuta, dvacet dvě minuty...

40 Další čísla... Jedna, dva, tři, čtyři, pět, šest, sedm, osm, devět, deset Jedenáct, dvanáct, třináct, čtyrnáct, patnáct, šestnáct, sedmnáct, devatenáct, dvacet Dvacet, třicet, čtyřicet, padesát, šedesát, sedmdesát, osmdesát, devadesát, sto Sto, dvě stě, tři sta, čtyři sta, pět set, šest set, sedm set, osm set, devět set Tisíc, dva/tři/čtyři tisíce, pět tisíc...


Stáhnout ppt "Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?"

Podobné prezentace


Reklamy Google