TAČR 11. února 2015 Gabriela Jirátová. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti? Co je transfer technologií?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Advertisements

Mezilidské vztahy na pracovišti
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Konference „Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce“ Ostrava, Prioritní oblast 2. – Hospodářská spolupráce Projekt Spolupráce.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Time management.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Centrum Pomněnka České Budějovice
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
TMG Radka Veselá IV/17 Stimulátory Motivátory Správné vedení firmy.
Potřeby jeslí Mgr. Martina Mandáková. Historické shrnutí Výchova, vzdělávání a péče o děti do tří let v institucionálních zařízeních má v našich podmínkách.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.
Jak řídit a vést lidi Březinová Ludmila
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Rizika technologického transferu v oblasti medicínských biotechnologií doc. RNDr. Evžen Amler, CSc. Oddělení tkáňového inženýrství Ústav experimentální.
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Projekt dětská skupina MOTÝL
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
T3 Osobnost vedoucího. Management = umění ? = věda ? Manažerem se člověk rodí ? stává na základě praxe ? naučí být ve škole ?
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
H u m a n r e s o u r c e s OD a implikace do oblasti HR - řízení lidských zdrojů Michaela Vojtková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Aktivní rodičovství otců Jihlava, Lukáš Talpa
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
UIS pro uživatelů Milan Šorm. 20. října 2006UIS pro uživatelů2 Obsah prezentace Struktura informačního systému UIS na MZLU v Brně Srovnání.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Jak získat a udržet zaměstnance v sociálních službách
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Návrh zákona o univerzitních nemocnicích a jeho dopady na MU
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Operační program potravinové a materiální pomoci
Transkript prezentace:

TAČR 11. února 2015 Gabriela Jirátová

Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti? Co je transfer technologií?

-Pro transfer technologií se člověk musí nadchnout a cítit, že to má smysl. -Nenechat se odradit. -Oblast TT je velký boj s rigidním systémem na univerzitách. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

-Téma TT není na univerzitách do určité míry populární, jelikož vyžaduje změny stávajícího systému. -Inspirace v zahraničí. -„Přivážení“ kapacit do ČR. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

Spolupráce s vědci -S vědci nesoutěžíme na poli vědy, pouze jim poskytujeme servis. -Někteří vědci se na TT dívají skepticky a nevidí v tom smysl. -Motivací vědců je prestiž, uznání a peníze. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

Spolupráce s vědci -Hledat správné stimuly. -Poskytovat služby, které jim pomohou, které potřebují. -Pozorně naslouchat. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

Žena v pozici manažera Centra transferu -Odhadem v ČR polovina vedoucích center transferu na univerzitách jsou ženy. -Méně jich je na CTT na Akademii věd. -Žena z pohledu CTT jako servisní organizace není ve špatné pozici – důležité napojení na vedení školy a vedení fakult –ženám se lépe komunikuje. -Žena v TT je manažerkou, ne vědkyní. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

Provázání profesního a osobního života -Důležité jsou manažerské schopnosti a dobře zvládnutá logistika – to se promítá i do soukromého života. -Umění zvládat více věcí najednou. -Pracovat projektově. -Problém je výzva. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

Bariéry a návrhy na zlepšení -Funkční firemní školy, ne jen dětské koutky na pár hodin. -Školky/jesle, jež pokrývají plnou pracovní dobu. -Jsou finančně dostupné a fungují tak, jak rodiče potřebují. -K dispozici pracovníci, kteří vykryjí případně přesčasy rodičů. -S tím související legislativa. Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

Bariéry a návrhy na zlepšení -Flexibilní nebo zkrácená pracovní doba. -Možnost částečného úvazku již při mateřské dovolené – jesle. -Příklady: Linet, TUL Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?

Děkuji za pozornost. Gabriela Jirátová Co brání ženám ve výzkumné a řídící činnosti?