IndustryCon 2014 1. ročník IndustryCon 4.12.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Rozpočtové určení daní očima starostů menších měst ČR
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Solární systémy pro aktivní topení
Prezentace pro projekt : Pelhřimovsko za vzděláním Podnikatelské příležitosti venkova " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje.
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Cézava – návrh 1. Ekonomické dopady změny struktury krajiny.
Mapa zájmu - plány.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Energetické úspory metodou EPC v Moravskoslezském kraji Milan Novotný Praha,
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Nájemní bydlení Municipality & Development. Nájemní bydlení Vysokoškolské koleje (PPP a jiné formy) Domovy mládeže – internáty Ubytovny.
MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Teorie optimální velikosti města
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
IndustryCon IndustryCon 2014 IndustryCon ročník.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Úspory energie a regenerace
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

IndustryCon 2014 1. ročník IndustryCon 4.12.2014

IndustryCon 4.12.2014

AGRO 21 / Agroservis Rokycany IndustryCon 4.12.2014

Zemědělská půda v ČR Kdo jsme: 250 hektarů ve správě 1 200 hektarů zprostředkováno v 2014 Celá ČR IndustryCon 4.12.2014

Stav cen zemědělské půdy ceny jsou poměrně vyrovnané i při velkých rozdílech v bonitě půdy (např. BPEJ 2Kč za 10 Kč, BPEJ 15 Kč za 20 Kč) IndustryCon 4.12.2014

Vývoj cen zemědělské půdy růst už se nebude opakovat návratnost 50 let při nájmu 4 až 6 tisíc Kč/hektar IndustryCon 4.12.2014

Vývoj cen zemědělské půdy Od 1 euro/m2 Průměr 4 euro/m2 IndustryCon 4.12.2014

Stav trhu s půdou v ČR Trh je velmi decentralizovaný Obchoduje obvykle s malými kousky půdy Zemědělci přeplácí investory, spekulanty a jiné zemědělce Minimum dlouhodobých investorů Mnoho spekulantů IndustryCon 4.12.2014

Stav trhu s půdou v ČR Vznikají fondy - ale zatím jsou zcela na okraji trhu půdy IndustryCon 4.12.2014

Stav trhu s půdou v ČR Většina investorů je bez zkušenosti nemá jak začít, budovat novou lokalitu je náročné Rozhodování je nutné během 1 dne Malé celky nemají smysl - je třeba dokupovat, vyměňovat a scelovat Oslovení vlastníků je stále obtížnější - jsou zavaleni nabídkami IndustryCon 4.12.2014

Přenesení odpovědnosti za revize funkce odpovědné osoby Martin Šturma, OKIN Group IndustryCon 4.12.2014

Kdy ještě investovat do péče o nemovitost Jak a proč a kdy je lepší ji jen zajistit Jiří Zvěřina, M2C Ilona Štěpničková, M2C IndustryCon 4.12.2014

Nevyužité nemovitosti „Co s nimi?“ IndustryCon 4.12.2014

Petr Vomastek IndustryCon 4.12.2014 13let realitní makléř/8 let investor/4 roky podnikatel 6x nejvýkonnější makléř REALITY21/CENTURY21, Double Centurion, Hall of Fame CENTURY21 Vomastek Investment & Development, Agro21, Český půdní fond, www.exklusivita.cz IndustryCon 4.12.2014

“Umění učinit z neprodejného/špatně prodejného prodejné”. Kvalifikace Makléř ve velké realitní síti často získá do nabídky nemovitosti, které jsou obtížně prodejné. Obchodní úspěch makléře spočíváta buďto v rychlosti obchodování prodejných nemovitostí z nabídky nebo v kreativitě nabízení a prezentování těch hůře prodejných. “Umění učinit z neprodejného/špatně prodejného prodejné”. IndustryCon 4.12.2014

Domovy s pečovatelskou službou SFRB Úvěr (až 30let, 2.0-2.5% p.a., garantovaný státem, odbaví specializované agentury, ideální velikost projektu je cca 40mil Kč, tržní nájemné cca 120,-Kč/m2/měs) Dotace (doposud 5mil Kč na 10BJ, regulované nájemné na 20let 60,-Kč/m2/měs, aktuálně vypsán program pro výstavbu Komunitních center až 13.5mil Kč, na 20-25BJ, 60let a více, do 20tis Kč/měs příjem) Souhlas obce Souhlas s UP Komerční/Rezidenční zařízení IndustryCon 4.12.2014

“Bioplynky” IndustryCon 4.12.2014 Boom mezi 2008-2011 - Naplnění kvoty plánované do r. 2020 Stabilizovaný zdroj zelené energie, vykrývá špičky narozdíl od vody, větru a sluníčka Dle typu paliva Energetické plodiny (kukuřice, obilí, kostní moučka) 5-6Y návratnost Odpadní biomasa (čističky, zemědělská družstva – kejda, papírny, komunální odpad Návratnost závisí na poplatku za přijetí odpadu, cca 5-7Y Dlouhodobý kontrakt s obcí IndustryCon 4.12.2014

Cestovní ruch a agroturistika Pensiony, Hotely, Zámky Sportovní zařízení Lázně, Azylové domy , Retreat centra Hazard – vytlačování hazardu mimo obce, Casina Chata Rebel – původní kravín, Casino v “polích” Borovy Udržitelnost 5let, 60-70% z investičních nákladů Aktuální není vypsána výzva IndustryCon 4.12.2014

Individuální rekreace Usedlosti Farmy Zámky/panství (Střela, Bezděkov, Jetřichovice, Hartmanice) Faktor soběstačnosti v případě materiálního a energického soužení IndustryCon 4.12.2014

Výzkumná centra IndustryCon 4.12.2014 V roce 1997 si pan Tůma nechal patentovat Zařízení k sušení sypkých a kašovitých materiálů a kalů“ č. zápisu 17776, toto zařízení se zakládá na unikátní technologii nízkoteplotního sušení biomasy. 1997 – 2008 firma realizovala řadu převážně zahraničních zakázek dodávky technologie výrobních linek s produkcí až 10t pelet za 1h. Od roku 2008 jsme rozšířily dodávku technologie o kogenerační jednotky nízkoteplotního zplyňování biomasy výkonem od 200 kWel. 2010 – Energtické Centrum Pořešín firma Tůma CZ s.r.o. vybudovala v Pořešíně energetické centrum, jehož součástí je Centrum výzkumu a vývoje technologií zpracování biomasy - za pomoci evropského fondu pro regionální rozvoj. v rámci Technologického Centra Pořešín vybudovaná kogenerační jednotka o výkonu 400kWel. Jsme společnost, která má za sebou již řadu zkušeností v oblasti zpracování biomasy a přesto chápeme, že jsme teprve na začátku cesty v efektivním využívání obnovitelných zdrojů. IndustryCon 4.12.2014

Zemědělství IndustryCon 4.12.2014 Servisy Parkování mechanizace Pěstírny žampionů Rybí farmy IndustryCon 4.12.2014

Muzea a výstavní expozice Muzeum klasického knihařství a knihařská dílna v Rožďalovicích Zveme vás do obnovené historické knihařské dílny, kde ve své době působil známý umělecký knihař Jenda Rajman (1892 – 1965) a která nyní funguje jako muzeum knihařství a zároveň žijící dílna zabývající se tímto tradičním řemeslem. Objevíte kouzlo krásných knih v expozici starých knižních vazeb vázaných většinou samotným Mistrem Rajmanem nebo v jeho rodinném knihařství. Rožďalovice 5mil Kč dotace, 85% nákladů Filantropie nikoli komerční záměr, tj. pro radost Hodnocení vlastníka – administrativně velmi náročné, 3h denně IndustryCon 4.12.2014

Pomohou dotační tituly? IndustryCon 4.12.2014

Dotační programy IndustryCon 4.12.2014 1)Program rozvoje venkova, SZIF Zemědělství a malé obce (do 2.000 obyatel) Mechanizace, rekonstrukce nemovitostí, maloobchod, zlepšení kvality života, potravinářské provozy, inovace, sportovní vybavení – půjčovny, wellness, stravování, rekultivace lesů. Výstavní expozice, muzea, umělecké aktivity 2)Regionální programy věda, výzkum, inovace, cestovní ruch, infrastruktura Cestovní ruch/agroturistika poslední programy vypsané v r. 2012, nové příští rok IndustryCon 4.12.2014

Programy rozvoje venkova Oblast ubytování a zázemí pro sport Výstavba a vybavení penzionu (4 500 000 Kč) Přestavba zemědělského stavení na penzion (4 723 656 Kč) Rekonstrukce objektu na ubytovací zařízení (5 000 000 Kč) Rekonstrukce hájovny na ubytovací zařízení a půjčovnu sportovního vybavení (5 412 000 Kč) Přestavba zemědělské usedlosti na penzion (5 999 994 Kč) Přestavba rodinného domu na penzion (1 954 400 Kč) Přestavba kravínu na jezdecký klub s ubytováním (4 990 000 Kč) Přestavba objektu RD na ubytovací zařízení pro agroturistiku (5 000 000 Kč) Rekonstrukce a přístavba vinného sklepa s pobytovými místnostmi (2 365 498 Kč) Stavební úpravy zámečku na ubytovací zařízení (5 000 000 Kč) Stavební úpravy a přístavba penzionu (5 000 000 Kč) Výstavba penzionu, pujčovny kol a jízdárny (4 490 460 Kč) Malokapacitní ubytovací zařízení pro agroturistiku a přístavba půjčovny sportovních potřeb (4 780 113 Kč) Wellness hotel (4 500 000 Kč) Stavební úpravy vepřína na penzion s konírnou (5 600 000 Kč) Rekonstrukce RD na cyklopenzion (4 332 960 Kč) Penzion a wellness centrum (4 591 675 Kč) Výstavba kryté jízdárny se zázemím (4 500 000 Kč) Pěší trasy, vinařské stezky, hippostezky apod. Naučná stezka přírodou a historií (1 080 000 Kč) Naučná vinařská stezka (1 350 000 Kč) Tématická pěší stezka s historicko-enviromentálním zaměřením (1 127 588 Kč) GPS stezka zdraví (894 492 Kč) Archeologická pěší trasa (159 300 Kč) Naučná stezka s rozhlednou - vyhlídkou v krajině uprostřed Čech (1 350 000 Kč) Ovocná ekostezka (208 260 Kč) Stezka hastrmanů - tematická zábavní stezka (1 350 000 Kč) IndustryCon 4.12.2014

Zdroje informací IndustryCon 4.12.2014 Národní databáze brownfields CI Akademie veřejných investic (od 2.Q 2015) IndustryCon 4.12.2014

Děkuji za pozornost! IndustryCon 4.12.2014 Petr Vomastek + 420 724 77 21 21  Petr@vomastek.cz Skype  vomastek.petr IndustryCon 4.12.2014

? Shopping centra Kancelářské prostory Logistické haly Byty Potenciál v budoucnosti ? Shopping centra Kancelářské prostory Logistické haly Byty Seniorské bydlení IndustryCon 4.12.2014

Kateřina Holická, Centers DATA vs Kateřina Holická, Centers DATA IndustryCon 4.12.2014

Bude poptávka po zařízení poskytujících sociální služby pro seniory ? IndustryCon 4.12.2014

Kapacita míst pro seniory 2014 DS – 28 843 lůžek DZR - 15 016 lůžek od 0 do 5ti let – čekací doba na lůžko / zařízení Cca 5 % starší 65 let IndustryCon 4.12.2014

Kolik zařízení se staví/ připravuje? Největší boom – 2011/2012 Rok 2013 / 2014 přibylo cca 20 zařízení Domov pro seniory + DZR versus nájemní bydlení pro seniory s poskytovanou sociální službou IndustryCon 4.12.2014

Očekávané složení obyvatel Rok 2055 - průměrný věk muže 84,5 let Rok 2055 - průměrný věk ženy 89,3 let - skupina 70 – 79 naroste téměř dvojnásobně skupina osob nad 80 let více než čtyřnásobně Rok 2065: na každé dítě ve věku do 15ti let připadají dva senioři IndustryCon 4.12.2014

Budou mít senioři zájem žít v zařízení poskytujícím sociální služby ? IndustryCon 4.12.2014

Bude mít rodina zájem o bydlení „svého seniora“ v zařízení poskytujícím sociální služby? IndustryCon 4.12.2014

Politika státu Legislativa IndustryCon 4.12.2014

Jakub Lichnovský, PRK Partners IndustryCon 4.12.2014

IndustryCon 2014 Propojení = Dating IndustryCon 4.12.2014