Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Robotika a Roboti.
Advertisements

ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Půdy:.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Naše firma už vynalezla spousty vynálezů nezbytných pro náš život např:super rychlá auta se kterými jste v práci za minutku,robota ZATO který umí péct.
Řeč, jazyk, mluva.
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Tereza Kudělová. Svět techniky  Od začátku techniky jsme přešli z dřevěných kol a vozů na letadla,auta,autobusy,motorky a další věci potřebné k blahobytnému.
Karel Čapek R.U.R..
Vypracoval: Ladislav Navrátil, EI-4 Umělá inteligence Zaměření Expertní systémy.
Téma.10.Příroda a já.  Přírodu si představují,že všechny rostliny kvetou, zvířata se v přírodě množí.Stromy rostou. A já jsem rád, že máme lesy, že nám.
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Vývoj člověka Lidé i jejich život na Zemi se postupně mění, vyvíjejí se. Gorila Gorila je jedním z lidoopů, který žije volně v některých pralesích. U nás.
Vytvořila: Kristina Thielová
Bratři Čapkové.
Svět techniky a já.
Vytvořila Eliška Horáková
Perioda raného mládí Ondřej Turek 1A. Dělení  Raný školní věk (mezi 6-7. a 8-9.)  Střední školní věk (mezi 8-9. a rokem)
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Jak ovlivňuje můj život současná technika
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda. Krajina = různě velká, ale určitá část pevniny složena z přírodních a kulturních krajinných složek, vytvořených lidmi.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
Technika (z řeckého techné – řemeslo, umění) je základní označení pro složku lidské kultury, která zaručuje schopnost nebo dovednost v kterémkoli oboru.
Složky krajiny a životní prostředí
Bez čeho by jsme se neobešli  Bez technických vynálezů by se neobešel v dnešní době nikdo  Technika je pro dnešní život velmi důležitá  Stroje už v.
Nerostné bohatství na zemi
Tablety (mobilní zařízení)
Karel Čapek a Josef Čapek
Vynálezy.
Ekosystémy přírodní a umělé
Karel Čapek – 1. část tvorby Vypracovala: Mgr. Monika Vlková SPŠ Uh. Brod OB21-VVP-HUM-CJL-MVLK-U
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PRÁVO
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Technologie je široká představa, která se zabývá použitím živočišného druhu a znalost nástrojů a řemesel. Nicméně, přísná definice je nepolapitelná; “technologie”
Jak ovlivňuje můj život současná technika?
Než začnete podnikat Kdo je můj klient. Kdo je můj klient? S touto otázkou souvisí spousta dalších: Jak velký je „můj trh“? Je tam pro mě místo? Kolik.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
ROBOTIKA BUCHTA Jan.
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
Vývoj člověka. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: PaedDr. Dana Studničková.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
OBLÍBENÝ PŘEDMĚT. Krátce o předmětu Tento předmět sdružuje široké spektrum oborů, které se týkají soužití lidí ve společnosti i mimo ni. Filosofie Ekonomie.
Etika a realita Jana Vojtíšková Ústav všeobecného lékařství 1. LF UK Praha Praktická lékařka Praha.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
Rehabilitace poruch komunikace Mgr. Ivana Šemberová.
 Z latinského slova „cultura“ – co je pěstováno  Soubor materiálních a duchovních hodnot vytvořených lidmi v průběhu vývoje společnosti  Materiální.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Josef Čapek a Karel Čapek Ilustrace Anotace: Seznámení s ilustracemi a dílem bratří.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
SOFTWARE Operační systémy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ekonomika – základní pojmy.
Význam ovzduší, vodstva, půd, rostlinstva a živočišstva na Zemi
Ekosystém Pětilístek: Prostředí
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
Šimon Vohradský MT DESIGN.
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
Základy zbožíznalství
Ochrana životního prostředí
Transkript prezentace:

Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc

Obsah Co je technika? Znečišťování ovzduší apod. Já a technika Lidé a technika Vývoj techniky Robot Elektronické „hračky“ Věda, inženýrství, technika Zdroje

Co je technika? Technika je základní označení pro složku lidské kultury, která zaručuje schopnost nebo dovednost v kterémkoli oboru konání. Z počátku se používalo v umělecké činnosti. Technika jako vývoj a použití nástrojů, strojů,materiálů a procesů k řešení problémů při lidské činnosti zhodnocuje a využívá výsledky vědeckého bádání ve prospěch lidstva. Vytváří bohatství společnosti a vede lidstvo na vyšší stupeň hmotného blahobytu a kultury. Lidský druh touto schopností a šíří přetváření svého světa výrazně překračuje jiné známé organismy.

Můj pohled na znečišťování z důvodu výroby nových věcí Jako můj pohled na tuto věc chápu to, že stálá výroba nových vynálezů (např. Nové verze počítačů,…) spějí k tomu že se do ovzduší vypouští stále více odpadních plynů, které znečišťují ovzduší. Také přibývá více různých součástek a materiálů, které nelze recyklovat a tudíž se stávají nebezpečnými pro životní prostředí. Při nesprávném třídění těchto materiálů a zahazování je do míst kde nesmí být žádné odpadky (např. Lesy, louky,…) vzniká velké nebezpečí toho že se tyto odpadky začnou rozkládat a uvolňovat nebezpečné plyny apod., které mohou zahubit množství živočichů a rostlin.

Já a technika Techniku využívám často v domácnosti ( Kuchyňští roboti, myčka, pračka…) Často také využívám počítač a podobné přístroje. Dá se říct že život bez techniky bych si nedokázal představit.

Lidé a technika Podle mého názoru by se v dnešní době skoro nikdo bez techniky neobešel. Technika je ve 21. století hodně důležitá, protože bez techniky a jejích výrobků by jsme ještě teď neznali nic jako je počítač, mobilní telefon…

Vývoj techniky Již ve 40. letech 20. století se začali objevovat první počítací stroje, tyto stroje byli nejdříve velké jako celá místnost, měli malou obrazovku a složité ovládání. To co vzniklo z těchto přístrojů za tak krátkou dobu je naprosto úchvatné. 

ROBOT Slovo robota bylo známo již v 17. století, ve významu otrocká práce poddaných. Mírně pozměněné jej poprvé ve významu stroj použil český spisovatel Karel Čapek v divadelní hře R.U.R. Slovo mu poradil jeho bratr Josef Čapek, když se ho Karel ptal, jak umělou bytost pojmenovat. Původně zamýšlený labor zněl autorovi příliš papírově. Dnes se odborníci a vědci snaží roboty stále zdokonalovat, s cílem „Až bude jednou samostatný.“   

Elektronické „hračky“ -Stále více začínají vznikat nové elektronické přístroje, které umí různé dovednosti, jako je například ovládat se podle hlasu člověka, samostatně se ovládat jen podle příkazů vyslaných počítačem, poznat otisk prstu člověka…

Rozdíl mezi vědou, inženýrstvím a technikou Věda je zde chápána jako nauka o přírodní realitě. Inženýrství je aplikace oněch znalostí k vývoji výrobků. Inženýrství je tedy převedením vědeckých objevů do praxe. Technika je souborem užití produktů inženýrství.

Zdroje obrázků

Zdroje 1.Wikipedie 2.Google obrázky 3.Google 1. 2. 3.

Konec Děkuji za zhlédnutí prezentace. Dominik Nedzbala