Kdo jsou debrujáři? Jsou to děti a jejich dospělí kamarádi, kteří prostřednictvím hry a pokusů objevují fyzikální zákonitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

ZOO Dvůr Králové n.L. s ČSOB ke Dni dětí 31.května 2008 Generální sponzor ZOO DK
Jen jednou za rok přijdou Vánoce, jen jednou za rok se malý sněhem zachumelený stromeček promění v zářící světélko tichého lidského štěstí. Jen jednou.
Něco na Vánoce a Nový rok
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
TEPLO A SVĚTLO.
ZEMĚ A PLANETY.
Naše škola Třída O3 Jindřichův Hradec  Naše škola sídlí v krásném městě-v Jindřichově Hradci.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK uprostřed města 17. června 2014 od 9 hodin na Pernštýnském náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice.
Use mouse or space bar to advance slides Možná se k Vám také dostala po internetu prezentace, jejímž obsahem je sdělení, že 27. srpna krátce po půlnoci.
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Voda je zdravá.. Co je to voda Voda je tekutina, která se dá pít, ohřát, zchladit, a naše firma zkoumá: proč a jak U nás se neříká voda ale H 2 O, což.
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Každý den jsme trochu starší…
STROMY V SUCHÉM DOLE 2008.
Vesmír a sluneční soustava
Listy mého stromu V našem životě existují lidé, kteří nás činí šťastnými prostě jen proto, že nám zkřížili cestu. Někteří jdou cestou po našem boku dlouho,
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
Planetárium Most.
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Cestovní kancelář.
V životě zažijeme tolik kamarádů.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Turistika ZdP momentky z tras -. Turistika ZdP 2012 V roce 2012 jsme navštívili hory i údolí.
Souhvězdí.
VESMÍR A MY Radek Šipka.
S krtkem do vesmíru Průvodce světem techniky CZ.1.07/1.3.00/ S Krtkem do vesmíru.
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Jaký báječný svět… Louis Armstrong.
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
HVĚZDÁRNA ĎÁBLICE listopad Průzkumníci vesmíru Takhle jsem si připadal ve hvězdárně v Ďáblicích, kde jsme pozorovali noční oblohu dalekohledy. Koukli.
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
Praktická přednáška paní Krátké
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Saturn Planeta s prstenci.
SLOVENSKO 2016.
Mikuláš v Jiřicích Ovládání : klik myší.
Název školy: ZŠ Netvořice
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
Skoro devadesátiletý, od mládí zapálený včelař pan Josef Král- Mlénské, předseda spolku včelařů, zase připravil pěknou akci nejen pro děti, ale i dospělé.
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_19
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Štěstí tomu, kdo ho nemá. Lásku tomu, kdo je sám
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
SLUNCE.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
SLOVENSKO 2018.
Každý den jsme trochu starší…
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Vnější planety sluneční soustavy
Sluneční soustava.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Transkript prezentace:

Kdo jsou debrujáři? Jsou to děti a jejich dospělí kamarádi, kteří prostřednictvím hry a pokusů objevují fyzikální zákonitosti.

Z historie klubu Již několik let se účastníme s pěknými výsledky regionálních, celorepublikových i mezinárodních soutěží např. Plastikiáda, RAFAN, Věda hrou, Veletrh nápadů, Nevyhazuj, z toho by mohlo být… Předváděli jsme pokusy při natáčení ve filmovém studiu kabelové televize MIK v Uh. Hradišti. Každý rok máme několikadenní letní soustředění. Máme svůj časopis „DEBRUJÁR“. V něm najdeme nejen informace k další činnosti, ale i něco pro zábavu a návody na pokusy.

Vzpomínky na některé akce Viděli jste Jupiter a Saturn? Na jaře jsme navštívili hvězdárnu v Uherském Brodě. Vedoucí, ing. R. Rajchl nám zajímavým vyprávěním připomněl nejznámější souhvězdí na obloze, zatmění Měsíce a Slunce, promítnul nám záběry z vesmíru. Po setmění nás čekalo pozorování noční oblohy dalekohledem. Všichni téměř bez dechu sledovali tuhle nádhernou podívanou. Na vlastní oči jsme viděli sluneční skvrny, krátery Měsíce, Saturn s prstenci a Jupiter s několika měsíci.

Jaká tajemství asi skrývá hvězdářský dalekohled ?

Pusť mě taky, ať se podívám!

Bambiriáda 2003 Dobrou náladu, úsměv na tváři, pěkné zážitky spolu s troškou únavy – to vše v nás zanechala. Byla báječná, nezapomenutelná a jistě pomohla naplnit onu krásnou myšlenku: „Čím dnes naplníme srdce našich dětí, tím ony zítra naplní náš svět…“

Debrujáři v pilné práci

Děti nedočkavě čekají na další zábavu

Vzdálení i blízcí… Navštívili jsme náš družební – Trenčínský kraj. Naši hostitelé byli velmi pozorní a připravili zajímavý program. S lítostí jsme vzpomínali na dobu, kdy jsme k návštěvám nepotřebovali cestovní pasy. Zájezd byl překrásný, přivezli jsme si vzpomínky v srdci i v podobě dárků. Přání máme jedno – setkávat se častěji.

Tak si trochu zalétat… Letecké muzeum v Trenčíně

Letecké muzeum

Těmto klukům se zdálo, že se málo umýváme…

Prázdninové soustředění debrujárů Pěknou tečkou za dalším debrujárským rokem bylo letní soustředění debrujárů ve Filipově údolí. Prožili jsme zde tři báječné dny plné her soutěží, legrace a zábavy. Při stavbě lesních chýší někteří projevili obdivuhodný talent, při soutěžích zdravou touhu po vítězství. Někoho zaujala lanová houpačka a kuželky, jiní jistě nezapomenou na noční hru …

Kdo vyhraje slíbené lízátko?

V nohách mám už tisíc mil …

Nejmladší debrujárče zkoumá nakloněnou rovinu

Proč všechno končí, co začíná…

Vánoce debrujárů v Praze Tisíce barevných světel a světýlek, zdobících vánoční stromy lákající k nákupům, stovky stánků s nejpodivnějšími věcmi a věcičkami, poníci na Václavském náměstí, ledové království u orloje,… A uprostřed té nádhery deset debrujárů, jedno debrujárče a dva vedoucí z Uherského Ostrohu. Během třídenního pobytu jsme dychtivě poznávali život kolem sebe a historii Prahy. Dny uběhly moc rychle – chtěli jsme zůstat a poznávat dál…Třeba někdy příště.

Technické muzeum – něco pro nás

Není nad pohodlný nocleh

My a hradní stráž nebo naopak?