Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ."— Transkript prezentace:

1 Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ

2 Práce popisuje vytváření webové stránky Klubu malých debrujárů, který vedu na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě. Cílem práce je popsat původní záměr a návrh stránek, postupy při řešení tohoto úkolu s ohledem na možnosti dalších úprav stránek v budoucnosti, a dále zhodnotit co se podařilo, co se dá zlepšit a celkový přínos práce.

3 Pracuji jako učitelka na Gymnáziu Jana Ámose Komenského a vedu zde již několik let Klub malých debrujárů. Protože činnost klubu se postupně rozvíjela tak, že nyní náš klub reprezentuje školu a Asociaci Malých debrujárů České republiky, vznikla potřeba prezentace činnosti na veřejnosti také na vlastních webových stránkách.

4 Představa byla taková:  aby stránky svým vzhledem dokázaly zaujat věkovou skupinu členů debrujárských klubů kolem 10 až 15 let  aby na stránkách byly informace o akcích klubu  aby na stránkách byly odkazy na stránky celostátní organizace  a taky aby se děti trochu nenápadně poučily

5 Základním jazykem stránek je PHP, text je napsán v HTML. Používala jsem editor PSPad a jako lokální server Apache. Pomocí kaskádových stylů je vytvořený jednotný styl formátu i grafiky stránek ve dvou režimech: normální režim v souboru styles.css režim stránek pro tisknutelnou podobu v souboru print.css.

6 Nejčastější typ rozvržení textu na webových stránkách vypadá takto: Záhlaví Levé menu odkaz odkaz odkaz odkaz Hlavní text stránky Text stránky je celý uzavřený v tabulce.

7 Zvolila jsem toto rozvržení tabulky: odkazy Sem se vkládá text

8 . Do buněk tabulky jsou vloženy obrázky vytvořené v trial verzi vektorového grafického programu PaintShop Pro, které vytváří barevné lemování.

9 Úmyslem bylo změkčit linie a zakrýt tak tvrdost klasického lineárního členění tabulky. Zelenou barvu jsem zvolila proto, že maskotem a logem debrujárů je zelený žabák Beppo. Jako podklad pro text ve střední části tabulky jsem zvolila žlutou barvu.

10 Pomocí skriptu se v pravém horním rohu náhodně vybírá jeden ze tří obrázků. Na vkládání obrázku je použitý JavaScript.

11 Celkový vzhled stránky fotogalerie

12 Vzhled stránky v tiskovém režimu: stránka obsahuje pouze text, odkazy a vložené obrázky, podkladová barva je bílá.

13 Pomocí css stylů mají nadpisy a podnadpisy nastavený všude stejný styl. Odkazy lze aktualizovat přepsáním v souboru menu.php

14 Stránky jsem zaregistrovala na serveru Webzdarma jako debrujarek.wz.cz Děti často stránky využívají: pokud se chtějí dostat na stránky se zajímavými pokusy, když se chtějí dostat na stránky celostátní organizace, když chtějí plnit úkoly celostátní soutěže, když hledají odpověď na domácí úkol do fyziky. Největším přínosem je reprezentace činnosti kroužku na veřejnosti, což umožňuje získávání dotací.


Stáhnout ppt "Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ."

Podobné prezentace


Reklamy Google