Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HVĚZDÁRNA ĎÁBLICE listopad 2012. Průzkumníci vesmíru Takhle jsem si připadal ve hvězdárně v Ďáblicích, kde jsme pozorovali noční oblohu dalekohledy. Koukli.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HVĚZDÁRNA ĎÁBLICE listopad 2012. Průzkumníci vesmíru Takhle jsem si připadal ve hvězdárně v Ďáblicích, kde jsme pozorovali noční oblohu dalekohledy. Koukli."— Transkript prezentace:

1 HVĚZDÁRNA ĎÁBLICE listopad 2012

2 Průzkumníci vesmíru Takhle jsem si připadal ve hvězdárně v Ďáblicích, kde jsme pozorovali noční oblohu dalekohledy. Koukli jsme se na souhvězdí Persea a také jsme viděli hvězdu Albireo, která patří do souhvězdí Labutě. Viděli jsme i hvězdokupu, a ukázali nám, co zbyde ze slunce, až vybuchne. Také jsme se dozvěděli, proč je jedna hvězda žlutá a jiná třeba modrá. Je to teplotou - červená je teplejší, modrá je studenější. Dostali jsme se až k Jupiteru, který se nám líbil asi nejvíce, a dozvěděli jsme se, že má šedesát měsíců. Ze Země jsou ale pozorovatelné pouze čtyři. Cítil jsem se jako ve vesmíru a to díky naší skvělé paní učitelce Marcele Lazákové. Děkuji vám paní učitelko. Žáci 5. třídy K. Preislerová, J. Adámek, E. Husáková, A. Havlíčková

3


Stáhnout ppt "HVĚZDÁRNA ĎÁBLICE listopad 2012. Průzkumníci vesmíru Takhle jsem si připadal ve hvězdárně v Ďáblicích, kde jsme pozorovali noční oblohu dalekohledy. Koukli."

Podobné prezentace


Reklamy Google